Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошарка

Радоњић најављује дерби као одлучујући за пласман пред плеј-оф: „Сви су спремни осим…“

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић на конференцији за медије говорио о предстојећем дербију са Партизаном. Меч почиње у четвртак у 19 часова, директан пренос на ТВ Арена спорт.

Кошаркаши Црвене звезде мтс састају се у четвртак са екипом Партизана НИС у утакмици деветог кола Моззарт суперлиге.

Меч се игра у дворани „Александар Николић“, а у овом дуелу номинални домаћин је екипа Партизана, коју су црвено-бели у првом сусрету двеју екипа славили резултатом 85:74 уз 17 поена Луке Митровића и 15 Чарлса Џенкинса.

Ово ће бити 256.по реду „вечити дерби“ а 141. првенствени који играју ова два клуба. Тренер Дејан Радоњић претходних недеља је имао проблема са повредама, одсуствима(Јовић, Лазић, Џенкинс, Волтерс…) и великим умором играча који су одиграли велики број изузетно тешких утакмица. Пред овај дуел тренер црвено-белих који ће моћи да рачуна на све снаге и комплетан састав, је најавио велику борбу утакмицу у којој положај на табели и тренутна форма никада нису били пресудни за крајњи исход:

„Још један дерби, свима је позната специфичност ове утакмице коју у овом тренутку играју два најбоља клуба у земљи. Такмичарски јако битан меч у овом тренутку с обзиром на то да су се ова два тима издвојила у борби за прво место. Зато овај меч умногоме може да дефинише борбу за прво место, и поред чињенице да и после ове утакмице има да се игра. Партизан је у досадашњем делу урадио оно што је имао за циљ, са њима смо одиграли већ доста утакмица у АБА лиги, финалу купа и један у првенству. Сви су били у другачијим околностима, оно што је било јединствено је мотивација која је код свих била на највишем нивоу, на максимуму”.

Овога пута номинални домаћин је екипа Партизана НИС која ће имати много већу подршку са трибина:

„Биће екстремно мотивисани и користиће подршку својих навијача. Већ смо у таквом амбијенту изгубили један меч у АБА лиги, и зато баш због те чињенице, морамо да одиграмо одговорно, концентрисано, чврсто и тако одговоримо. Осим Бранка Лазића, који је у тренажном процесу, али ће највероватније бити у саставу у четвртак, сви остали играчи су спремни за овај меч” рекао је тренер црвено-белих на крају конференције за медије у дворани „Александар Николић”.

Кошаркаши Црвене звезде мтс су једини непоражени тим у досадашњем току Моззарт суперлиге са 8 победа. Утакмица у дворани „Александар Николић“ почиње у 19 часова, а директно ће је преносити ТВ Аренаспорт на свом првом каналу.

Повезане вести

9 comments

Igor мај 18, 2017 at 21:07

17 promasenih slobodnih bacanja…. Pa da ste 7-8 promasili dobili bismo 10 razlike… Svakako cemo biti prvi u regularnom delu, ali je bolje imati 4-1 ove sezone nego 3-2 za sada… Uzasno izvedena slobodna bacanja, ne pamtim da je bilo koja ekipa Zvezde ovako lose sutirala. Ali dobro, uzeli smo vec dva trofeja, nisu nam igrali neki igraci iako su bili u rosteru. To sto mi hocemo da lecimo frustracije od fudbala preko basketa to je drugo. Ko je kriv onim bilmezima sto ih je Vozdovac unistio. Basket osvajamo 90%.

Reply
goran мај 18, 2017 at 21:06

Hvala igracima sto nam priredise ovu bruku. Umesto da ih razbijemo sa 20 razlike, mi promasujemo 17 slobodnih bacanja I dajemo Grobarima jos jedan povod za slavlje.

Reply
demax мај 18, 2017 at 21:05

J…m li vam majku.Igrate kao p…e .Da li je moguce da mi ne mozemo da se izlecimo od kompleksa.

Reply
РУК мај 18, 2017 at 21:02

Браво Смрадоња…

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мај 18, 2017 at 16:55

HRABRO JUNACI…POKAZITE KO JE GAZDA U KUCI

Reply
vladimir мај 18, 2017 at 12:52

MOLIM,igrace,rukovodstvo KKCRVENA ZVEZDA da veceras odigraju kao da je zivot u pitanju,da pociste gmazove…ako se premijer,predsednik nije i tu umesao,posto je u fudbalu pokazao da je odlucujuci faktor

Reply
milos rankovic мај 18, 2017 at 11:52

SAMO STE NAM VI I OSTALI FUDBAL JE ODAVNO PROPAO SHVATATE VI IGRACI I PREDSEDNIK KLUBA DA STE OSTALI SAMI SA NAVIJACIMA DA OD DRZAVE NEMA PARA POSTO PARE OD DRZAVE IDE GROBARIMA ZA LICENCU ZA FUDBAL ZATO I NEMA PARA ZA PLATE AJME DELIJE DA SE SKUPIMO DA JEDNOG IGRACA I JEDNOG VODJE DELIJA BUDU ZAJEDNO NA PRIMER U DVORANI I DA SKUPIMO NOVAC ZA SLEDECU SEZONU IMA NAS PAR MILIONA NEK SVAKO DA PET EVRA NEK BUDE NAS PESTO HILJADA TO JE BUDZET ZA F4 SA JOS NEKIM SPONZOROM DRZAVA NAM NECE POMOCI SIGURNO VIDI SE KOME DRZAVA POMAZE

Reply
Goran мај 17, 2017 at 20:25

Gazi bre crnu sektu,bolji ste od njih i treba da ih zgazite kakav bre njihov teren,kakvi njihovi navijaci i bakraci…Treba da gazimo sve i uterujemo im strah u kosti i da se spremamo za Evroligu i f4 u BG sledece sezone…Ako niste u stanju da pobedite te vrabce,ratkovice,tanaskovice,koprivice sa sve usranom facom velickovicem onda ne razumem kako ima da gazite sledece godine u EL…Gazi to sa 10-15 razlike minimum jer pojma nemaju i tako im nabiti komplekse pred plej of,da potvrdimo prvo mesto i prednost domaceg terena i da zavrsimo ligu bez poraza sto nikom nije poslo za rukom pre,takodje smo ove godine samo 1 poraz imali u ABA Ligi sto nije niko pre nas i 16 pobeda u novom formatu EL…Zgazili ste ih vec 3 puta ove sezone sada mozete i cetvrti put i onda ih otresete u finalu ako stignu do finala i nabijete im komplekse da i da bude 3 godine bez titule,4 bez ABA lige i EL i 5 bez kupa i onda jos 2-3 godine Zvezdine dominacije i crna sekta i lazna institucija se raspada…Gazi Zvezdo!

Reply
Loki мај 18, 2017 at 00:15

Tako je brate…

Reply

Leave a Comment