Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Скаутирамо за летњи прелазни рок: Теји Саваниер, везни фудбалер какав фали Звезди! (ВИДЕО)

Теји Саваниер
Годиште : 22.12.1991.
Позиција : Централни везни
Висина : 171цм
Тежина : 62кг
Држаљанство : Француска
Клуб: Нимес Олимпик
Уговор: 30.06.2017.

Саваниер је централни везни фудбалер какав већ дуже времена фали Црвеној звезди. Мајстор са лоптом и изузетно луцидан фудбалер какве смо деценијама навикли да гледамо у нашем дресу, а са каквима оскудевамо последњих година.

Саваниер је фудбалер у најбољим годинама, он је ђак Монтепљеа у којем није добио праву шансу, а након тога је бранио боје два клуба из Француске, Арлеса и Нимеса и у оба клуба био један од главних играча. Из сезоне у сезону игра све боље, диже форму, а прошле сезоне је био један од најбољих фудбалера у 2. француској лиги, где је сезону завршио са 8 голова и чак 13 асистенција. Ово је јединствена прилика да уграбимо овог фудбалера јер му истиче уговор, а он би сигурно да мења средину и окуша се на следећем нивоу јер је одавно превазишао другу француску лигу а играч је какав нам недостаје.

Оно што се одмах примети јесте да је реч о сјајно технички и тактички обученом играчу. Техника му не мањка нити у једном сегменту игре. Школован и доста комплетан везни фудбалер.

Главно оружје овог играча је одличан преглед игре и изузетан пас. Могло би се рећи да су му дуге лопте заштитни знак и заиста је невероватно са којом прецизношћу шаље исте. По утакмици шаље око 10.5 дугих пасова, а око половина њих заврши успешном акцијом. Такође просечно 1.5 пут у току утакмице избацује саиграче у 100% шансу. Врло брзо размишља и брзо се ослобађа лопте и има одличан преглед игре.

Реч је о доста интелигентном играчу који доноси добре одлуке, правовремено се ослобађа лопте, зна када да крене у продор, а када да упути пас. И оно што се нама много свиђа јесте што увек гледа да шаље пас унапред и практично да не може да му промакне слободан играч на терену, ако види таквог одмах шаље пас.

Рекли бисмо да по креативности и прецизношћу паса није ништа лошији од Канге, али игра брже од њега и брже се ослобађа лопте, шаље нешто више дугих лопти, мање лопти по земљи у простор, али то је разумљиво јер је играо једну позицију повученије у односу на Кангу, када би играо на истој позицији сигурни сам да не би слао ништа мање истих пасова.

Има и солидне физикалије, чврст у дуелу, има ниско тежиште и није га лако оборити, добија 76% офанзивних дуела и 61% дефанзивних и у сличном броју учествује и у једним и у другим, 1 више просечно дефанзиван дуел има, има и солидну брзину и покрива доста терена.

Овде можете видети дијаграм његове кретење:

Capture.pngОно где је доста бољи од Канге је дефанзива. Дефанзивно је доста одговорнији, учествује у дупло више дефанзивних дуела, где статистички чак има више дефанзивних дуела од Доналда, чак и већи проценат успешних, као и дефанзивних 1 на 1 акција.

Солидан је и у игри 1 на 1, просечно 5.5 пута по утакмици се налази у таквим ситуацијама са успешности од 79% што је сасвим лепа статистика за везног фудбалера. Има бољи дриблинг и од неких наших крилних фудбалера и ако не улази претерано у много у друблинге јер игра врло рационално и паметно, не форсира ништа, већ брзо и паметно размишља и обично доноси добре одлуке.

Поред технике, визије и одличног паса, једно од његових главних оружја јесу прекиди, пре свих извођење корнера и тзв скраћених корнера. Шаље увек врло прецизне и оштре лопте и право је благо имати таквог играча у тиму, јер је готово сваки прекид који он изведе опасност по противника. Има солидан и директан шут и опасност је из другог плана. Такође је сигуран извођач пенала.

У Саваниеру би добили играча који има одличан преглед игре, пас и доброг извођача прекида, који је уједно врло одговоран фудбалер и дефанзовно.

Заиста сматрамо да би његово довођење био сјајан посао, јер није често да се овако комплетан играч у најбољим годинама може покупити као слободан играч. За нас и наше услове сјајан фудбалер и надамо се да ће људи у клубу обратити пажњу на овог фудбалера.

Шта ви кажете, да ли би сте волели да видите Саваниера у нашем дресу и да ли мислите да би био појачање за нас?

Повезане вести

15 comments

Marko јун 26, 2017 at 00:56

On bi bio ubedljivo najbolji vezni igrac u ligi, bez konkurencije.

Reply
ljuba јун 25, 2017 at 22:35

ovaj je za kangala doktor nauka

Reply
Sale Topola јун 25, 2017 at 22:29

Ko je sve dobijao sansu … zasto ne i ovaj momak? Ali od toga verovatno nema nista …

Reply
Vidoje јун 25, 2017 at 21:00

Kako li je ovaj promakao PSZ-u!? Verovatno cekaju da mu istekne ugovor da ne placaju obestecenje.
Ljidi osvestite se!! Ima stomak veci nego Ruiz, a Lukovic je za njega leopard.

Reply
Marko јун 26, 2017 at 00:55

Ti si dečko slep. Kakav crni stomak 60 kila ima. Pri tom odigrao sjajnu sezonu u jačoj ligi od nase. On je za Ruiza i ekipu Xavi iz najboljih dana!

Reply
Deki јун 25, 2017 at 20:29

Savršen fudbaler!

Reply
Miljan јун 25, 2017 at 19:00

Ovaj bi bio Bingo kad bi ga doveli.Za tri klase je bolji i od Kange a i od Leonarda koga toliko hvale. Daj boze da nam dodje on.

Reply
ZZZ јун 25, 2017 at 18:38

Pa ovaj ce lagano da nadje prvoligaski tim u Francuskoj

Reply
Delija јун 25, 2017 at 18:54

Da mu da Terzić koliko je dao za onu menadzersku kombinaciju iz Moldavije dosao bi ovaj peške. Inače svaka čast za skauting odličan igrač.

Reply
kastiljo јун 25, 2017 at 20:55

Upravo tako,po onome sto se vidi na ovom snimku mogao bi lagano da igra cak i za neki od top 7 klubova na primer.

Reply
Mare јун 25, 2017 at 18:24

Ovaj je sjajan, bas ono sto nama treba. Da stane na loptu, smiri je, posalje dobar pas, zapreti sutem, a pripomogne i nazad ako treba. Daj boze da neko iz kluba ovo pogleda. Legao bi nam ovaj kao budali samar. Top pojacanje!

Reply
Ivan јун 25, 2017 at 18:07

„Ovo je jedinstvena prilika da ugrabimo ovog fudbalera jer mu ističe ugovor, a on bi sigurno da menja sredinu i okuša se na sledećem nivou jer je odavno prevazišao drugu francusku ligu a igrač je kakav nam nedostaje.“

Ljudi, radite sjajan posao i volim vas, ali JSL je za drugu Francusku ligu „sledeci nivo“ kao sto je Marija Serifovic sledeci nivo za Irinu Sajk.. nemojte se zajebavati 😉

Reply
Боб јун 25, 2017 at 18:19

U smislu da ipak igramo i neke evropske kvalifikacije, borimo se za titulu prvaka države, samim tim i za kvalifikacije za LŠ, što bi mogao da bude izazov više u odnosu na 2. francusku ligu, zatim klub naše bogate istorije itd. Ne po kvalitetu lige, nije se na to odnosilo.

Reply
Ivan јун 25, 2017 at 19:44

Ma znam, zajebavam se i ja malo. Ali stvarno sve manje mozemo da barimo igrace na tu foru, tesko mi pada da to kazem, ali ispadanje u sezoni kupanja nam postaje tradicija, mnogo toga mora jos da se promeni pre nego sto cemo se zaista REALNO boriti za Evropu :/

Reply
Terzic Zveezdan јун 25, 2017 at 20:18

Nemamo para za skupa pojacanja iz Francuske,forsiramo nasu decu samo ove sezone,a stici ce i par tamnopustih igraca,po neki Svedjanin,a skeniramo i par zilavih kazahstanaca za DMC

Reply

Leave a Comment