Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ле Талек: Да обезбедимо миран реванш

Припреме за меч другог кола квалификација за Лигу Европе који Црвена звезда игра потив казахстанског Иртиша у четвртак, 13. јула, увелико су у току.

Један од најстандарднијих играча протекле сезоне, Дамјан Ле Талек истиче да његова екипа иде у Павлодар са јасним циљем – да победом обезбеди миран реванш на Маракани.

Анализирамо игру Иртиша и сви се трудимо да се што боље припремимо за гостовање. Лично о нашем наредном противнику од раније не знам много. Имам пријатеља који је играо у Иртишу, али више није тамо и није могао много да ми помогне. Наш стручни штаб ради одличан посао и сигуран сам да нам то што се готово нико од саиграча није сусретао са њима раније неће бити велики проблем. Очекује нас дуг лет, али за седам дана ће они бити у истој ситуцији када буду долазили у Београд, тако да то не желимо да користимо као изговор. Морамо да одемо тамо и да победимо ако желимо да играмо у групној фази Лиге Европе, без изговора. Драго ми је што се реванш игра на нашем стадиону, навијачи ће много помоћи екипи, али очекујем да већи део посла урадимо на гостовању. Не идемо у Павлодар да изгубимо, већ да остваримо добар резултат и да рутински завршимо посао у реваншу на Маракани – рекао је Ле Талек.

Тим Црвене звезде претрпео је доста промена у односу на протеклу сезону.

Није било проблема са уклапањем нових играча у екипу. Њима је доста лакше зато што су углавном домаћи играчи. Ја сам се, као странац који је мало дуже овде, највише потрудио да упутим Рикардиња у све што треба да зна о клубу и начину на који функционишемо. На терену такође покушавам да му помогнем, увек га бодрим и говорим му да игра онако како он уме. Нема потребе да осећа притисак, већ само да покаже све своје квалитете и зато верујем да ћемо на нардним утакмицама видети његово право лице и сав таленат који поседује.

На мечу против Флоријане Ле Талек је уз себе у везном реду имао младог Уроша Рачића.

Трудим се што више да комуницирам са њим на терену не бих ли му мало олакшао, он је млад, нема много искуства иза себе. Мислим да је на Малти одиграо добар меч, дао је све од себе да помогне екипи и нас двојица смо се одлично слагали. Урош је веома талнтован млади фудбалер и верујем да ће остварити много успеха у каријери ако настави са овако добрим радом.

Звездин везиста истиче да очекује све бољу игру своје екипе.

Никад није лако на почетку сезоне, прве утакмице су увек најтеже за играње. Ми смо имали кратак припремни период пре првог меча, променили смо доста играча у екипи и морали смо да се добро упознамо међусобно. За нас је сада најважније да смо обезбедили пролазак у друго коло квалификација за Лигу Европе и да смо на две утакмице постигли шест голова. Има простора за напредак у нашој игри и то ме радује јер знам да ћемо изгледати све боље на терену. Читава екипа ради на томе да одиграмо што бољу дефанзиву и да у Павлодару не примимо наивне голове – поручио је Ле Талек.

Текст на сајту СД

Повезане вести

7 comments

Dejan јул 10, 2017 at 13:33

Najvise bi pomogao ako bi otisao iz Zvezde! Retko je videti fudbalsku neznalicu kao sto si ti!

Reply
dejo јул 10, 2017 at 11:21

Le Taleku zelimo tvoj odlazak iz Crvene Zvezde jer bi tako pomogao Crvenoj Zvezdi ajde dogovori se sa upravom Crvene Zvezde da zelis da ides pa neka ti sto prije nadje inostrani angazman Le Taleku

Reply
Alessandro76 јул 9, 2017 at 21:09

ovde ima nekih,koji nemaju veze sa fudbalom…a komentarisu stalno. ma koliko imao godina,ako nisi igrao veliki fudbal-nemas pojma.

Reply
Alessandro76 јул 9, 2017 at 21:05

nemojte da pljujete francuza, ima impresivan broj presecenih napada od kad je u zvezdi.statistika kaze to,pogledajte.nije toliko los koliko ga ne volimo.

Reply
Loki јул 10, 2017 at 00:41

Jel ti to ozbiljno?

Reply
Dux јул 9, 2017 at 20:31

Verujemo i mi..ali teško..

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 9, 2017 at 18:31

kad bi ti otisao ja bi bio najsrecniji..ni prosecan igrac..mali Luka Ilic je za tebe Inijesta

Reply

Leave a Comment