Moja Crvena Zvezda
Архива

Avdija:“Zbog političara niko više ne zna za Zvezdu“

Zufer Avdija

Nekadašnji košarkaš i kapiten Crvene zvezde Zufer Avdija, koji je sa velikim uspehom sredinom 80-tih nosio crveno-beli dres, teško se miri sa situacijom u koju je njegov bivši klub zapao. Legendarni centar krivi političare, koji su vodili tim da su doveli crveno-bele do toga da su postali anonimusi u svetu košarke.

Za ovu situaciju nisu krivi ni igrači i treneri, za sve ovo kriva je politika koja je ušla u sport posle raspada bivše države. Političari koji su došli u Zvezdu donosili su mnogo novca, a nisu znali kako se radi. Uzeli su da vode tim, a kada su, posle neuspeha, odlazili, dolazili su drugi političari, koji su pravili iste greške, i tako 20 godina. Jurile su se titule po svaku cenu. Zvezda je izgubila imidž lošim odnosima prema igračima i sada retko ko zna za nju u Evropi. Niko ne zna koji je to klub. Dule Vujošević mi je dao neke majice Partizana kad je igrao sa Makabijem. Pitaju me šta je to „Red star“, odakle je taj klub. Ali zato znaju za Partizan odlično, znaju i za FMP i Hemofarm – istakao je Avdija za Press.

Neuspehe u njegovom bivšem klubu legenda crveno-belih, koji sada živi u Izraelu vidi i u konstantnoj jurnjavi za „večitim rivalom“

– Možda je za krah Zvezde kriva i ta višegodišnja jurnjava za Partizanom. Tako je i u Izraelu, jer svi klubovi žele da stignu Makabi. I onda ulažu novac, prave ekipu, ali to bude kratkotrajno, godinu, dve, i posle ih nigde nema. Zvezda je imala pogrešan put, jer je dovodila trenere renomena Šakote, Pešića, Maljkovića, kako bi se uzela titula na brzaka, jer to su treneri, koji veoma brzo donose rezultat. Nažalost, nisu uspeli, a uprava se nije opredelila za mlađeg trenera, entuzijastu koji bi radio na duže staze i pravio igrače, a uz njih bi i došli rezultati. Pa, Dule Vujošević je bio 10 godina u Partizanu i napravio je 15 igrača od kojih je klub zaradio novac, a uz to je imao i uspehe – zaključio je Avdija.

Повезане вести