Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: „Код нас се врло лако од играча направи мајстор, а још лакше се прогласи за незналицу“

Фудбалери Црвене звезде у четвртом колу Суперлиге Србије гостују Раднику. Утакмица се игра сутра, 10. августа, од 20 часова на Градском стадиону у Сурдулици.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред овај меч.

– Гостујемо екипи која је јако амбициозна, то се види по резултатима које су остварили, као и по квалитетним играчима које су довели у овом прелазном року. После стабилизације у Суперлиги екипа Сурдулице ове сезоне има жељу да оствари добар резултат. Колико су озбиљни у тој намери показује и останак Симе Крунића на месту тренера, кога лично изузетно поштујем. Без обзира што је Радник остварио мало лошији резултат против Војводине, они су заиста јака екипа. То су показали у победи над Напретком у Крушевцу. Ипак, то не сме да утиче на нас, ми морамо да наставимо са добрим играма. Радујем се одласку у фудбалски град, где имамо много навијача и урадићемо све да одиграмо квалитетну утакмицу и да их обрадујемо – рекао је Милојевић.

Двојица првотимаца из редова Црвене звезде имају проблем са повредама.

– Родић је, због повреде прста на нози, у специјалном режиму рада и неће бити у конкуренцији за утакмицу у Сурдулици. Његов опоравак иде добро, није искључен из такмичарског дела. Осим њега и Јовичића, који ће нажалост одсуствовати дужи временски период са терена, сви играчи су здрави и спремни за утакмицу. Одусуство Јовичића ће се сигурно осетити. Ми смо у овом прелазном року тражили управо играча као што је он, јер нема много таквих бораца. Један старт га је одвојио од терена, али то је фудбал. Свима нама је у том тренутку било јако тешко, али морамо да нађемо решење, ја сам оптимиста и верујем да ће све бити у реду. Желимо да се Бранко што пре опорави, а знам да ће се вратити још јачи.

До краја августа пред Црвеном звездом је изузетно густ распоред утакмица.

– Моја филозофија је таква да је свака наредна утакмица најбитнија. Ми не размишљамо ни о Бачкој, ни о Краснодару. Не желимо да идемо тако далеко, не причам са својим играчима на ту тему. Оно што нас занима јесте да одиграмо добро против Радника, респектујемо их као клуб и тако се и понашамо. Згуснут распоред нам не представља велики проблем, мислим да смо показали на претходним утакмицама да умемо одлично да се снађемо и у комбинованом саставу. Радује ме да у сваком тренутку свако од мојих играча који добије шансу у стартној постави одради свој задатак одлично. Имамо много мечева и свима нам значи чињеница да и играчи који су дошли нешто касније подижу ниво физичке спреме. Волео бих да сви фудбалери имају велику минутажу, али то ће зависити од даљег развоја догађаја.

Шеф стручног штаба осврнуо се на учинак Бразилца Рикардиња.

– Не волим да причам појединачно о играчима, али овог пута ћу направити изузетак. Код нас се врло лако од играча направи мајстор, а још лакше се прогласи за незналицу. Мени то јако смета. Сваком је потребно време адаптације, нису сви играчи исти. Неком треба времена да се прилагоди начину игре, начину живота у новој земљи, ту су и породичне ствари. Језик је такође баријера, не можете одмах са свима да се разумете, а људи који гледају са стране то не разумеју. Мислим да је у овом тренутку превелики притисак бачен на Рикардиња, он је свима под лупом. Лично то разумем, али као тренер верујем у сваког играча, па тако и у Рикардиња. Бићемо стрпљиви и ја ћу урадити све да га доведем на онај ниво који он може да достигне и због кога је и дошао у Звезду. Да бисмо све то урадили треба бити паметан и скинути му притисак који му је наметнут. Он је био у конкуренцији за утакмицу са Чукаричким, али дошло је до повреде на последњем тренингу пред меч. Видећемо колико је то озбиљно, а ја ћу сав притисак са њега преузети на себе. Он на тренинзима показује да је прави професионалац, фантастичан момак, сви саиграчи верују у њега, као и стручни штаб и сигуран сам да он има шта да покаже у Звезди.

Екипа Владана Милојевић у прва три меча Суперлиге није примила ниједан гол.

Фудбал је колктиван спорт и не можете да припишете заслуге само једном играчу. Има много играча у екипи који раде „прљаве” послове и који су тренеру много значајни, али њих просечан навијач не види. Гледаоци примете само један део, добар и атрактиван потез на терену, а ја сам дужан да то гледам на неки потпуно другачији начин. Ако се екипа одлично брани то није заслуга само голмана, одбрана се игра од нападача. Такође, напад креће од голмана и све је то систем повезаних судова који не функционишу одвојено – поручио је Милојевић.

Повезане вести

9 comments

kastiljo авг 9, 2017 at 18:52

https://www.youtube.com/watch?v=tcLMU7YAMiU ovde mozete pogledati utakmicu…pogledajte samo u prvih 5min koliko im je spartak problema napravio…

Reply
kastiljo авг 9, 2017 at 16:39

Inace sad sam pogledao malo snimak utakmice Spartak – Krasnodar gde je domacin pobedio 2-0 i moram reci da nista spektakularno nije Krasnodar.Ne znam dal zato sto je Spartak prejak (mislim da ne) il je jednostavno izvikana ekipa. Neko je ili ovde ili na nekom drugom forumu napisao da je Krasnodar bio bolji od Spartaka,apsolutna glupost,Spartak je pored 2 postignuta gola imao jos 4 mrtve sanse,dok je Krasnodar imao 2 ili 3 polusanse na celoj utakmici.Potencira se da su dosta uigrani i da su dugo na okupu,ali slobodno mogu reci da uopste ne deluje tako,barem po ovoj utakmici.Imaju velike rupe u odbrani,jako slabo brane kontre i polukontre kad im se lopta oduzme na 60m od gola i tu negde oko centra.Dosta su tromi u odbrani sto,istina,nadoknadjuju brzinom u napadu gde dobro koriste prostor.Golman im je ogroman,inace zamena prvom golmanu koji je povredjen,visok je 1,96m i malo podseca stasom na Supica,cak mozda i nije kvalitetom bolji od njega.Za jednog golmana tih dimenzija ima sasvim solidan refleks i brani niske udarce.
Ono sto mislim da bi proslo u ovoj utakmici je da ih stisnemo kao Spartu,da se igra agresivno tu oko centra i na 40m od njihovog gola,odbrana im nije na vrhunskom nivou. Uglavnom utisak je da su za nase uslove ozbiljan tim,ali DALEKO od nepobedive ekipe,samo da se nasi ne u.eru,a verujem da nece sa Milojem biti tih problema.Cini mi se da imaju problema sa paklenim atmosferama,slicno kao Sparta.Uglavnom,smatram da ako donesemo dobar rezultat iz Rusije (sve osim poraza preko 1 razlike) mozemo da prodjemo…Marakana ce zaista biti veliki adut u tom slucaju.

Reply
Hadži Dragan авг 9, 2017 at 17:12

Srđan Mijailović danas za Samaru igrao od početka utakmice i zaslužan za pobedu u gostima,jer je bio strelac u 13 min.

Reply
Backo авг 10, 2017 at 16:16

Definitivno ne dolazi! Nisam bio za njegov povratak, ali je svakako bolji na toj poziciji od Racica, Le Taleka, Gobeljica…

Reply
Hadži Dragan авг 10, 2017 at 16:35

Nema veze što ne dolazi,nego me brine što sinoć sudija Vasić izmisli,ali bukvalno,penal za grobare.I nijedan portal to ne pominje.Ja bio na Čuki da vidim kako će gosn Drinčić da odigra.Bez duela,niti jednog uklizavanja.Zvezdaši moji to mene brine,a ne dolazak Mićka.

Reply
Hadži Dragan авг 9, 2017 at 17:33

Ja sam gledao uživo tu tekmu na tv i Krasnodar nije naivna ekipa,ali ni bauk.Prolazimo.

Reply
kastiljo авг 9, 2017 at 18:38

Nikako naivni,ali daleko od evropskog krema….U rangu Dinamo Kijeva je.Spartak je dve-tri klase iznad njih po kvalitetu.

Reply
kastiljo авг 9, 2017 at 19:13

Urugvajac Pereira im je glavni igrac,odlicna tehnika,prava 10ka…Ono sto je Kanga za nas to je Pereira za njih,samo malo vise,kako bih rekao,Juznoamericka varijanta Kange 🙂

Reply
Estrella Roja авг 9, 2017 at 22:40

Celu tekmu? Šta sve čovek mora da trpi zbog zlikovaca. 🙂

Reply

Leave a Comment