Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Борјан: „Moжемо да победимо Арсенал“

Звездин чувар мреже Милан Борјан, и поред бола који је осећао због повреде шаке, херојски је издржао 90 минута меча против Келна. Важну европску победу Звездин голман посветио је навијачима црвено-белих, који су на сваком мечу дванаести играч.

– Осећао сам бол током меча, а када сам по завршетку скинуо траком којом ми је била бандажирана рука током целе ноћи ми је пулсирао прст и болео ме. На срећу, није то било ништа што не може да се издржи и већ данас ми је боље. Победа је све олакшала, само нека ми наставимо да побеђујемо, а прст ће већ бити добро. Додатну снагу на терену дали су ми и наши навијачи. Невероватно ми је колико снажну подршку они нама пружају, тако велики број навијача на гостовању је заиста посебно. Припредили су нам нешто невероватно и изузетно сам им захвалан за подршку и за то што су нас носили до победе – рекао је Борјан.

Наредна утакмица у Лиги Европе, коју Звезда игра 19. октобра, биће сусрет прве и друге екипе из групе „Х“.

– Има још времена до сусрета са Арсеналом, али оно у шта сам сигуран јесте то да пред нашим навијачима можемо да победимо сваку екипу. Увек сам оптимиста, имамо времена да се припремимо, да изађемо на терен сигурни у себе и да изненадимо Арсенал. Са три бода из тог меча могли бисмо да обезбедимо прво место у групи и да се значајно приближимо пролећу у Европи.

У домаћем првенству, на десет мечева, Црвена звезда примила је само један гол. Звездин голман очекује да ће и након утакмице у Крушевцу, која се игра у недељу ситуација бити иста.

– За целу екипу је врло битно то што не примамо голове, свима нам улива самопоуздање, пођеднако као и чињеница да доста погодака и постижемо. Показали смо да доминирамо у домаћем првенству и само тако и треба да наставимо. Морамо да будемо максимално фокусирани на сваки меч, да доказујемо свој квалитет, да из сваког сусрета излазимо са три бода и да не примамо голове.  Надам се да ћемо то потврдити већ сада у Крушевцу, ми смо велика екипа, на нас умор не сме да оставља последице. Увек идемо на победу. Првенство нам је најбитније и то ћемо добром игром надам се и доказати.

Заслуге за одличне партије које пружа Борјан иду и тренеру голмана Душану Гашићу.

– Он је заиста феноменалан стручњак и, од почетка сарадње, улива ми врхунско самопоуздање. Саветује ме, подржава у сваком моменту и изузетно је битно за сваког голмана да има таквог тренера уз себе. Након меча увек све детаљно анализирамо, али и на самој утакмици имам обичај да погледам у његовом правцу. Врло бурно доживљава сваку ситуацију, укључен је у меч и у сваком тренутку анализира противника, као и моју игру и гледа шта можемо да поправимо – поручио је Борјан.

Повезане вести

1 comment

zvezdas сеп 29, 2017 at 19:01

Koliko dugo nisam cuo ovakvu izjavu nekog naseg igraca pred neku utakmicu sa klubom ovakvog renomea da mrtav ladan kaze idemo da ih pobedimo,koliko je to samo falilo auu…kad neko od nasih igraca to izjavi,onda nema razloga da i ja ne verujem u pobedu takodje,iako realno sanse su nam minimum minimuma ali kao sto sam napisao ranije igracemo ovde za nasu dusu pa sta nam Bog da…nema sta da se izgubi,prezaljeni smo,cela fudbalska javnost ocekuje da nas pregaze tako da samo da grizu tu utakmicu i kao sto sam rekao vec,da probamo da iznenadimo a pogotovo ako dodju u nekom trecem sastavu pa mozda i da pobedimo pa posle neka se Venger ceska po glavi i izvede najjaci sastav na emirejtsu,to bi za mene bila veca pobeda od pozitivnog rezultata na marakani

Reply

Leave a Comment