Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Звездине девојке поново успешније од Војводине (ВИДЕО)

ЖФК Црвена звезда савладао је по други пут у шампионату екипу ЖФК Војводина, 3:0. Двоструки стрелац била је Мирела Тенков, једном је мрежу затресла Анђела Крстић.

У првом мечу 8.кола Суперлиге Србије за жене мреже су мировале након првих 45 минута, а сви голови постигнути су у другом полувремену. Први већ у 49.минуту.

Мирела Тенков је начела Новосађанке на терену Спортског центра ФСБ на Ади Циганлији, након спретне реакције после шута капитена Ђорђевић. Крстићева је примирила лопту а Тенков спровела у мрежу.

Еврогол Анђеле Крстић са 25 метара је практично одлучио победника у 62.минуту. Након одигравања Катарине Ђорђевић, Крстић је повукла лопту и прелепим голом повисила на 2:0, њен други гол у сезони, немоћна је била Тања Ђапић, бивши Звездин голман.

И трећи гол дело је Миреле Тенков, након још једне спретне реакције за коначних 3:0 у 76.минуту. Катарина Ђорђевић је прецизним пасом пронашла Стојановићку, која се након дриблинга одлучила на ударац, a Тенков је прихватила лопту и сместила под пречку за нова три бода, и тако се искупила за промашаје против Слоге.

Црвена звезда је пропустила још неколико изгледних прилика за гол, Тања Ђапић је спречила прави дебакл своје екипе.

Осим неуспеха против актуелног шампиона Спартака, Звездина мрежа мирује. Након осам одиграних кола црвено-беле заузимају 2.место са 19 бодова.

У наредном колу противник је Пожаревац, а до зимске паузе остале су још три утакмице.

Утакмици је присуствовао Бошко Ђуровски, легенда Црвене звезде, и пружио подршку Звездиним девојкама до нове победе.

ЖФК Црвена звезда: Петковић, Марковић, Т.Ђорђевић, Смиљковић, Крстић, Миладиновић (Аранђеловић), Малешевић, Стојановић, Савановић (Живковић), К.Ђорђевић, Тенков (Барјактаровић).

Повезане вести

Leave a Comment