Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Сад мислимо само о Суперлиги

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић уочи дерби утакмице 18. кола Суперлиге Србије говорио је о наредном противнику Црвене звезде.

Некадашњи тренер Чукаричког изразио ве похвално о свом бившем клубу, и екипи коју са успехом предводи некадашњи стратег Црвене звезде Ненад Лалатовић.

Једно од најтежих гостовања до сада. Идемо једној екипи која има добре резултате у последње време, једна парадигма клуба који би требало. Добро их познајем, знате да сам и радио тамо. Доста лепих ствари постоји у Чукаричком и драго ми је да клуб иде у том правцу. Чукарички игра добро у последње време. Нажалост, десила им се повреда Мудринског на којем се доста и базирала игра. Један, по мом мишљењу, од најбољих шпицева у лиги. Није им било лако, али превазишли су проблем. У сваком тренутку знају шта хоће, а то је јако битно. Није случајност што су међу водећим клубовима у лиги, и тако ће и завршити, уз учешће у плеј-офу. Имају амбиције и у Купу, за мене то није изненађење. Биће нам јако тешко, Чукарички предводи Ненад Лалатовић који спада у најбоље тренере у Србији. Ми долазимо после једне европске утакмице, и увек је питање какви ћемо ми бити. Долазимо из средине где је било -4, али играмо у великом клубу и немамо право да се жалимо. Спортисти смо, морамо да пролазимо кроз такве проблеме. Мислим да ћемо бити апсолутно спремни, данас нам предстоји још један тренинг па ћу видети на које играче могу да рачунам — рекао је Милојевић.

Враћам се први пут на Баново брдо, и Владан Јанковић и Никола Лепосавић такође. То је било време које ће сигурно остати у мом срцу. Чукарички ми је много помогао у каријери, и много сам захвалан, пре свих Драгану Обрадовићу. Много је суза, и лепих и не лепих проливено тамо. То је нешто што стоји, нешто изнад нас. Ја сам неко ко гледа увек у напред, професионалци смо и урадићемо све што је до нас да одиграмо добру утакмицу.

Специфична ситуација чека породицу Милојевић, јер ће Владанов син Немања наступити за Чукарички.

Добро, то је интересантна ствар. Отац и син на различитим странама. Знате шта, Немања има своју каријеру и драго ми је да се развија на свој начин. Он је добар фудбалер, добро дете, велики професионалац и он ће да уради све што је потребно за свој клуб. Прошао је све селекције Чукаричког. Васпитавао сам га да треба да буде професионалац. Можемо да причамо пре утакмице, али када почне утакмица, свако ће желети да његов тим победи. Можда треба да питате моју супругу и кћерку како ће гледати и за кога ће навијати — рекао је Милојевић кроз осмех.

Звезда је статистички у сваком параметру била бољи ривал од екипе БАТЕ, али је победа изостала. Исто тако, Арсенал је био бољи од Келна, али је био поражен.

Не смете да жалите ни за чим. Морате да будете концентрисани сваког тренутка и да дате све од себе. Не обазирем се много на статистику, лепо је чути добре бројке, али рекао сам играчима јуче када смо се вратили да су за нас европске утакмице завршене, и нећемо размишљати о Келну све док не дође до те утакмице. Чукарички је једино о чему размишљамо Никада нисам размишљао да је било шта у животу тешко. Ако бих тако размишљао, то тешко би било још теже. Морамо веровати у себе, сви верујемо, сви у клубу, а највише играчи. Верујемо у своје тренирање, и колико год да то звучи чудно, ми смо и у Борисову порасли. Из утакмице у утакмицу морамо бити бољи, то је једини начин у спорту да напредујете. Успешни спортисти, на пример тенисери, мењају временске зоне, дан за ноћ, па су опет најбољи — рекао је Милојевић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment