Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Недеља гостовања, прва станица Валенсија

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали у четвртак за Валенсију, где их у петак очекује меч 12. кола Евролиге. Након тога, следе гостовања у Бару и Истанбулу, повратак у Београд тек наредне среде. О предстојећим мечевима говоре тренер Алимпијевић и првотимци Рочести и Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у четвртак у 6 часова за Валенсију преко Амстердама, где их у петак очекује меч 12. кола Евролиге против шпанске Валенсије.

Црвено-бели у добром расположењу одлазе на 7-дневни пут пошто се у Београд враћају тек наредне среде, непосредно пред меч 14. кола Евролиге са Панатинаикосом.

Пред изузетно тежак период и бројна гостовања тренер Душан Алимпијевић може да рачуна на све играче, укључујући и новопридошлог Дилана Ениса који је почео да тренира у уторак са црвено-белима. Прва станица је евролигашко гостовање у Валенсији.

Валенсија је у овом тренутку, што се тиче Евролиге у серији пораза. Међутим, тим са Ериком Грином, Сан Еметериом и повратком опорављеног Дубљевића који никада не може да има улогу аутсајдера пред својим навијачима, нити може да се каже да је неко фаворит пред одлазак на гостовање у Валенсију. Нарочито ми немамо право да то кажемо, јесмо у добром ритму, јесмо прилично боље изгледали у последњем периоду што је одраз бољег рада на тренинзима у периоду када смо за то имали времена. Спортски мотив постоји, желимо добар резутат и у Валнесији , а наша нада и жеља је само већа из утакмице у утакмицу – рекао је тренер црвено-белих који ће у врло тешкој и напорној недељи моћи да рачуна и на Дилана Ениса:

Полако га уводимо у акције. Нити ће Дилан узети некоме што је заслужио, нити ће он добити нешто што није заслужио. Он је ту да појача конкуренцију, да се избори за своје место и улогу, за своју минутажу. Већ је својим добрим играма и понашањем скренуо пажњу на себе у дресу Мега Бемакса. Он ће бити у саставу за овај пут, јер ми идемо на 6 дана, потребан је и да осети и атмосферу и хемију тима, да га саиграчи упознају, и да се уживо упозна са системом. Здрави смо, освежили смо се, и идемо на ту серију гостовања.

Тејлор Рочести плејмејкер Црвене звезде мтс је свестан да екипу чека напорних 6 дана, али да је право решење и размишљање , корак по корак.

Знамо да нас чека тешка серија, али прави начин да размишљамо о томе је „дан по дан и утакмица по утакмицу“. Прво нас чека важна и велика утакмица са Валенсијом, у добром смо ритму, желимо да наставимо на исти начин. Знамо да је у питању одличан тим, уосталом уопште није лако забележити победу у Еврлиги, посебно на гостујућем терену. Они са друге стране ће бити гладни победе пред својом публиком. Наше је да играмо нашу игру, на начин како смо је играли у претходном периоду, да се и даље уигравамо као тим, да будемо бољи сваким тренингом и да спремни дочекамо и ову утакмицу.

Огњен Добрић:

Навикли смо на путовања, већ доста дуго играмо и Евролигу, а и ова сезона је већ полако одмакла. Путовања и овакви одласци на више дана, нам нису непознати. Знамо и шта нас очекује у овој серији, покушаћемо да се припремимо за све, прво за утакмицу у Валенсији. Већ смо и раније говорили да на свакој утакмици идемо на победу, па је тако и пред ову. Не можемо да кажемо да смо фаворити и поред тога што је Валенсија у лошијем ритму, али ово је Евролига, све екипе су изванредне. Валенсија има одличне индивидуалце, Грин, Сан Еметерио, тренер који воли да игра у споријем ритму, добра екипа са квалитетом, али идемо да направимо добар резултат тамо, па ћемо видети – рекао је Добрић.

Кошаркаше Црвене звезде мтс у наредних 6 дана до повратка у Београд очекује изузетно тежак распоред уз путовања: Тим је преко Амстердама отпутовао за Валенсију, одакле након евролигашке утакмице летом за Подгорицу преко Истанбула путује на недељну утакмицу АБА лиге са Морнаром. Одмах по завршетку те утакмице, екипа поново лети за Истанбул на меч 13. кола Евролиге са Фенербахчеом, а већ у четвртак на програму је дуел 14. кола са Панатинаикосом у Београду.

Меч Валенсија – Црвена звезда мтс игра се у петак од 20.30 часова у дворани „Пабелон Фуенте Де Сан Луис“.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

rene artoa дец 15, 2017 at 16:05

Ajmo sa srecom da nastavimo niz pobeda!!!!!!!

Reply

Leave a Comment