Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Војводина – Црвена звезда 1:4

Фудбалери Црвене звезде наставили су са победама у домаћем првенству и савладали су Војводину као гости са 4:1 (2:1) у 7. колу Суперлиге.

Стадион: Карађорђе
Гледалаца: 8.000
Судија: Петар Пипер
Стрелци: Ђуричић у 20′ (Војводина), Павков у 16′, Бен у 44′ из пенала и 77′, Бабић у 90′ (Црвена звезда)
Жути картони: Фофана у 43′ (Војводина), Бабић у 43′, Стојковић 45′ (Црвена звезда)

Војводина: Роцков (од 33′ Симић), Стојковић, Граовац, Ђорђевић, Антић, Хухумис, Ђуричин, Ђурић, Милојевић (од 59′ Арсић), Езе, Фофана (од 73′ Бједов).
Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Дегенек, Бабић, Родић (од 79′ Гобељић), Јовичић, Јованчић, Бен, Ебисилио (од 71′ Крстичић), Кафу, Павков (од 28′ Симић).

 

Наставио је тренер Владан Милојевић са праксом да „меша карте“ и овога пута је одлучио да за офанзиву буду задужени Ел Фарду Бен, Лоренцо Ебисилио, Џонатан Кафу и Милан Павков, који и довео наш тим у вођство. Такође, Филип Стојковић је, уз капитенску траку око руке, уписао и први првенствени наступ ове сезоне, док је на средини деловао тандем Бранко Јовичић – Душан Јованчић.

Поред поменутог Павкова, који је већ у првом полувремену морао да напусти терен, за тријумф се побринуо и двоструки стрелац Ел Фарду Бен за коначних 1:3, па је Звезда задржала максималан учинак у Суперлиги.

Имала је Звезда благу иницијативу од почетка, покушавао је Бен да је крунише, али је то урадио најпре Павков у 16. минуту. Наш шпиц је овај меч играо са чалмом на главу, због пет копчи које је добио у судару на утакмици са Салцбургом, што га није омело да протури лопту испод голмана Роцкова за вођство.

Међутим, Војводина је брзо узвратила када је Езе послао лопту са леве стране кроз петерац, да би у наставку акције Ђуричић успео да поравна на 1:1 у 20. минуту.

Жестока борба достигла је кулминацију средином првог полувремена, пошто је дошло до жестоког судара Павкова и Роцкова, и стрелац првог поготка није после тога могао да настави меч. Заменио га је Вељко Симић, што је довело до померања на терену, па је Бен заузео место шпица, резервиста је отишао на лево крило, а Кафу је прешао на супротну страну.

Убрзо ни голман домаће екипе није могао да настави сусрет и мало је недостајало да Бен и Кафу искористе то што се Никола Симић, резервни чувар мреже Новосађана, незагрејан нашао међу стативама. Жестока борба је донела и нешто оштрије дуеле, и кошкање играча два тима, а Звезда је пред крај првог полувремена опет повела.

Одлично је прошао Душан Јованчић и како је оборен у казненом простору бивше екипе, судија Пипер је показао на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Ел Фарду Бен за 1:2 уочи одласка на предах.

Уводни тренуци другог дела протекли су без већих узбуђења све до одличне дуге лопта Бабића за Родића, али је покушај нашег левог бека после доброг пријема био изблокиран.

Кафу је у неколико наврата дриблинзима и продорима показао неоспорни квалитет који поседује, па је тако по истеку сат времена игре приредио шансу Јованчићу чији је ударац отишао мало изнад пречке. И наш голман Милан Борјан је два, три пута добро интервенисао и сачувао мрежу, а уједно и резултат.

Да нова три бода и дефинитивно оду на Маракану потрудио се Бен, који је у 77′. минуту ударцем главом из гужве у петерцу проследио лопту у мрежу, док је Бабић такође главом после корнера у самој завршници поставио коначних 1:4 и потврдио шести првенствени тријумф.
 

Повезане вести

12 comments

SVE PJANO21 сеп 3, 2018 at 08:02

@Dragan
Brate u pravu si, samo što kad smo mi igrali protiv Ludogoreca, tad smo imali šuplju odbranu. Kafu je pretrčavao Ibanjeza kao malo dete. Zato mi je i drago što smo izgubili onu titulu protiv Voždovca jer inače Miloje ni nebi došao.

Reply
ИПАК сеп 3, 2018 at 00:25

НЕ БРИНИ ЗА КАФУА,КАДА УЂЕ У ФОРМУ,,ШИБАЋЕ,,СВЕ ЧУВАРЕ РЕДОМ.ШТЕТА ШТО ЈЕ ПРОДАН РАДОЊИЋ,ЈЕДИНО ОПРАВДАЊЕ УПРАВА ИМА У ТОМЕ ШТО НИЈЕ БИО СКРОЗ У ЗВЕЗДИНОМ ВЛАСНШТВУ .ОДЛИЧНА ПОЈАЧАЊА ЗАДЊЕГ ДАНА ПРЕЛАЗНОГ РОКА.НИ СЛУЧАЈНО ПРОДАВАТИ КРСТИЧИЋА,СТОЈКОВИЋА РОДИЋА ,САВИЋА ,ЈОВИЧИЋА БОРЈАНА .ПОТПИСАТИ ДОЖИВОТНЕ УГОВОРЕ,АКО ЈЕ ИКАКО МОГУЋЕНЕВЈЕРОВАТНО КАКВУ АТМОСФРУ ПРАВЕ И ПОСЛИЈЕ УТАКМИЦЕ .САМО НИЈАНСЕ НАС ДИЈЕЛЕ ДА ИМАМО ДРИМ ТИМУ ФУДБАЛУ,А ЗА ТО НЕ ТРЕБА ЈОШ МНОГО ,ЈЕДАН УСПИЈЕШНИ ПРЕЛАЗНИ РОК

Reply
dejo сеп 3, 2018 at 00:16

Samo naprijed Crveno beli ,moju punu podrsku imate samo jako na svaku utakmicu ,izginite za dres i grb Crvene Zvezde

Reply
одила сеп 2, 2018 at 22:30

људи шта је са мелегом ,никако да проради?тачно је да није играо дуго.рекох ја ономад да би био бољи иванић ,али ето шансе у јануару,иако би звезда само једном требало звати играча

Reply
Dragan сеп 2, 2018 at 23:42

Vecerasnja pobeda je divna i da ne sitnicarimo…Ali, dobro…Mislim da je Meleg zajedno sa Jevtovicem promasena prica! A gonili smo ih godinu dana!!! Ali, mene zapanjuje i bukvalno ZAPANJUJE Kafu!!!! Pa, on blage veze nema!!! Razumem da mu fale utakmice, ali sto ga stavljaju u tim ako je nespreman! Kad se kroz treninge uvidi njegov visi stepen spremnosti, onda ga ubaciti! Ali, frapantno je njegovo lose takticko kretanje, sto nema veze sa fizickom spremnoscu ili nespremnoscu! Loptu nosi kod protivnickih igraca, a ne od njih…umesto u sirinu, on se „tuneli“…Covek lici na nekog zalutalog diletanta!!! A ja celo leto navijao i kukao da on dodje! Da li je moguce da je to onaj isti igrac koji nas je kao napadac Ludogorca zavio u crno, krio nam loptu, nesretniku Fibelu zavrtao usi… sad ovako pojma nema!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 3, 2018 at 00:45

Dragane sve sto si rekao slazem se

Reply
зачудо сеп 2, 2018 at 22:27

немогуће да смо примили гол више од комшија.јесмо више и дали али морамо уштимати боље одбрану :smeh:

Reply
Србин са Космета сеп 2, 2018 at 21:51

Очекивано!
Мислим да смо прејаки за нашу лигу!

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 2, 2018 at 21:31

LAGANICA..idemoooo dalje..samo ponizavaj i gazi..Big-Ben melje..podrska Pavkovu koji krvari za nas grb

Reply
Hadži Dragan NBG сеп 2, 2018 at 22:27

Ej polako,u dobru se ne ponesi. Prejaki jesmo za našu ligu,ali grobari ne odustaju,bockaju po 1:0,uz pomoć sudija ili kako već.Pa setimo se samo Voždovca,ne mogu tu titulu da prežalim.Nego sad tek nema opuštanja,što kaže Krvavi,sad gazi i ne staj Zvezdo.Ozbiljno u svaku utakmicu i sa 100%.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 2, 2018 at 22:41

tako je brate Hadzi…da pobedimo sve do kraja a onda u doigravanju da igra podmladak..samo urnisati sve redom…deljati kao krastavce

Reply
зачудо сеп 2, 2018 at 21:21

рутинска побиједа.остаје жал што није петарда јер треба стићи до 1оо голова и премашити побиједа од 24 узстастопне.треба нам под хитно одбранбени играч.радоја је слободан

Reply

Leave a Comment