Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Јовељић пред дипломским

Попут сениорског тима, и омладинци Црвене звезде ушли су у последњу фазу припрема за такмичење у групи Лиге шампиона, односно премијеру против Наполија заказану за уторак од 16 часова на стадиону ФК Чукарички.

Изабраници Братислава Живковића дуел са италијанским представником дочекују у врло доброј форми, о чему сведочи убедљива победа (6:0) над Инђијом. Ипак, простора за опуштање нема, јер ће ривали на интернационалној сцени бити годину и две старији.

Управо због чињенице да ће шампион Србије на мегдан извести тим који у великој већини чине фудбалери рођени 2001. године, повратак Дејана Јовељића у јуниорски погон скренуо је велику пажњу. Нападач који веч више од годину дана пече занат у првом тиму привремено је први помоћни терен нашег клуба заменио травнатим тепихом на којем је стасао – иза југа Маракане.

Увек је лепо вратити се у Омладинску школу и помоћи саиграчима, другарима. Пуном паром се спремамо за Лигу шампиона. Предводи нас феноменални тренер Братислав Живковић, стратег који има знање и уме да нам га пренесе. Свестан сам и своје улоге, момцима је лакше кад ме виде на терену, а значајан допринос имаће и Алекса Терзић. Његова брзина и понављања уз аут линију биће од велике користи. Надам се да ћемо остварити успех, а исто желим и првом тиму – истакао је Јовељић.

Талентовани голгетер рођен 1999. године претходне сезоне био је најбољи стрелац Омладинске лиге Србије и један од најзаслужнијих што је шампионски пехар у јуниорској конкуренцији, после четири године, стигао поново у Љутице Богдана.

На почетку сезоне изразио сам жељу да освојимо Омладинску лигу. Био је то једини трофеј који ми је недостајао у омладинском фудбалу и драго ми је да смо остварили тај циљ. Велике заслуге припадају и фудбалерима рођеним 2000. године. Комплетан труд и борбу индиректно је наградио први тим омогућивши нам учешће у квалитетнијем делу такмичења. Искрено се надам да ћемо већ против Наполија наставити да нижемо успехе и позивам публику да нам својом подршком помогне да остваримо нови циљ – рекао је талентовани деветнаестогодишњак родом из Бијељине.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment