Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Стипендијски уговори за 15 играча

На стадиону „Рајко Митић“ у понедељак, 8. октобра, потписани су стипендијски уговори са фудбалерима из Омладинске школе Црвене звезде.

Овакви дани су веома битни свим момцима који тренирају у вољеном клубу и уједно представљају последњи корак до професионалних вода.

Тај сан им је од данас много ближи, а параф у присуству родитеља ставило је 15 момака рођених 2002. и 2003. године.

Уговоре су потписали: Филип Васиљевић, Срђан Максимовић, Давид Пердув и Урош Ђуричковић из генерације 2002, као и Андрија Кнежевић, Матеја Бојовић, Владимир Милетић, Давид Петровић, Душан Икановић, Андреј Ђурић, Богдан Петровић, Никола Станковић, Марко Ђурић, Никола Кнежевић и Марко Ћопић из генерације 2003.

Први који су им честитали били су председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић и њихови тренери.

Црвеној звезди је велика част да оволики број перспективних момака потписује стипендијски уговор. Ви сте одабрани од ваших тренера и руководства Омладинске школе чији смо предлог прихватили. Ваша обавеза је да оправдате поверење које сте добили и, дај Боже, за неколико година да потпишете и професионалне уговоре, што је циљ сваког од вас и све зависи само од вас. Ако будете испуњавали захтеве које савремени фудбал тражи, остварићете и тај циљ. Црвена звезда је створила услове да напредујете и радићемо на томе да ти услови буду још бољи. Поштујте ваше тренере, јер они ће вас најбоље научити оно што треба да постигнете – рекао је председник Светозар Мијаиловић уз поруку родитељима да деци увек буду ослонац.

Родитељи тешко да вам могу дати фудбалско знање више него тренери и стручњаци који су посвећени свом послу. Желим вам много здравље, да будете успешни не само у спорту, већ и у животу. Учите, образујте се, јер и образовање је саставни део онога што ћете сутра радити. Пролазност фудбалског живота је често ограничена годинама што и сами знате, а човек се мора оспособити и за животни позив мимо спорта којим се бавите. У фудбалу се може добро зарадити, али верујте ми, то је врло тежак, напоран и захтеван посао. Зато уложите стварно снагу и труд да то савладате. Честитам вам још једном – завршио је председник Мијаиловић обраћање црвено-белим бисерима.

Параф на први уговор десеторице млађих кадета очекивано је изазвао задовољство код њихових учитеља Марка Неђића и Данила Тешића.

Иза нас је годину дана заједничког рада током којег смо освојили Београд и Србију. Успеси су, ипак, мање важни у односу на њихов напредак и развој. Напредују појединачно и као колектив, а потпис стипендијских уговора само је један у низу корака и мотив више да наставе ка свом циљу. Они су будућност Звезде – рекао је Недић, први тренер генерације рођене 2003. године.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment