Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеФудбал

Звезда „одрадила“ Пролетер на „Карађорђу“

ПРОЛЕТЕР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:1)

Само што је Бачка апсолвирана на реду је већ следећа утакмица. У оквиру 15. кола Звезда је гостовала на „Карађорђу“ екипи Пролетера.

Трећа утакмица за само недељу дана очито је утицала на играче да прво полувреме буде прилично несадржајно. По јако лошем и тешком терену обе екипе су подбациле и нису пружиле очекивану партију. Играло се тврдо уз много прекида и са доста прекршаја. Домаћину је очигледно била тактика да сецкањем игре и честим прекршајима успори Звезду и отупи јој напад, што су углавном и успевали. Једина ситуција вредна помена је аутогол Андрејевића за вођство Звезде. Играо се 9. минут када је Ебисилио искоса са десне стране добро убацио лопту на петерац, а већ поменути Андрејевић неспретно интервенисао и убацио лопти у своју мрежу. Треба још поменути и слободан ударац Пролетера. 45. минут се играо када је Чоловић извео јако добро слободан ударац, добро је гађао али лопта је прошла поред гола.

Да је прво полувреме било можда и најлошије ове сезоне говори и чињеница да је Милојевић од старта другог извршио прву измену и Ебисилија је заменио Чаушић.

Звезда је прву праву акцију на утакмици одиграла у 51. минути и Стојковић се нашао у шанси, шутирао али од свега само корнер.

У 55. минуту узвраћа и Пролетер, Вујаклија добро центрира, Човић највиши у скоку и лопта иде преко гола. Већ у следећем нападу 2:0 за Звезду. Марин одлично проиграва Стојковића овај одлаже за Бена и егзикуција је била неминовна. Бен је десетим голом у сезони а четвртим у домаћем првенству повећао предност Звезде.

У 66. минуту бележимо добар шут Јовичића из даљине. Након корнера лопта је избијена на неких тридесетак метара овај је хвата на прву и јако близу је био гола.

У 70. минуту најбоља шанса за домаће, Шћепановић је промашио гол шансу и резултат је остао непромењен.

У 79. минути домаћи постижу гол али је поништен због офсајда. Домаћи су извели корнер, највиши у скоку је Човић и шаље лопту у мрежу али је из офсајд позиције Вујаклија сметао голману Поповићу и гол је оправдано поништен,и поред чињенице што су се домаћи фудбалери противили одлуци судије.

Остатак утакмице је прошао у сецкању игре и није било нарочитих ситуација вредних пажње.

Дефинитивно утакмица која ће се брзо заборавити. Према ситуација на тебели носила је епитет дербија кола али није оправдала тај назив. Најважније од свега су нова три бода и четрнаеста победа у шампионату. Следи Ливерпул и спектакл у Лиги шампиона. 

Стрелци: 0:1 – Андрејевић аутогол у 9, 0:2 – Бен у 56. минуту.

Нови Сад – Стадион: „Карађорђе“. Судија: Милош Ђорђић.  Жути картони: Чуковић, Вујаклија и Митровић (Пролетер), Дегенек и Јовичић (Црвена звезда).

ПРОЛЕТЕР: Весић, Танасин, Андрејевић, Ламбулић, Чуковић (од 74. Митровић), Букорац (од 60. Шћепановић), Мићић, Чоловић, Човић, Новаковић (од 60. Миросављев), Вујаклија. Тренер: Драган Радојчић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Стојковић, Савић, Дегенек, Родић (од 80. Гобељић), Јовичић, Крстичић, Бен, Ебисилио (од 46. Чаушић), Марин (од 59. Срнић), Павков. Тренер: Владан Милојевић.

 

Повезане вести

7 comments

Estrella Roja нов 4, 2018 at 17:03

Zanimljivi su mi minusevi koji nisu došli od nas koji smo komentarisali vest, manje više smo svi ukazali na određene probleme u igri. Volimo da budemo stado i to ti je.

Reply
Dragan нов 4, 2018 at 00:33

Sutnuli smo loptu u okvir gola 3 puta…I slovima: TRI puta! Pored dva postignuta gola, preostali sut u okvir gola je bio onaj pionirski polu-volej Pavkova! Dva nasa reprezentativca, Krsticic i Rodic, ubedljivo najgori… Poslednjih 20 minuta branimo se ocajnicki…. auuuu….ovih 2:0 je fantazija u odnosu na igru.

Reply
dusan нов 3, 2018 at 23:33

nemamo pojma.

Reply
Estrella Roja нов 3, 2018 at 18:20

Da mi je neko pričao da će mi se gledanje fk Zvezda ogaditi do te mere da me baca na vreme Dostanića, Lalatovića i sl., mislio bih da je to bajka posebno zbog sezone kada smo ušli konačno u Ligu šampiona i kada smo u zadnjim minutima prelaznog roka doveli za naše pojmove prave bombe. Milojević jednostavno ne može da pobegne od svog luzerskog mentaliteta iz prosečnih klubova naše lige i Panionisa. Koje smo samo pare bacili na njegove pulene iz Čukaričkog. Nama treba hrabar trener sa napadačkim fudbalom, gde se igrači ne biraju po pasošu i ličnim afinitetima nego prema pruženom na treningu i utakmicama. Stadion…za finale Svetskog prvenstva 2030 u blatometu.

Reply
Kalderon нов 3, 2018 at 17:52

Ja ne mogu da shvatim da se dozvoljava takmicenje na ovakvim terenima.Ovo je cisto otaljavanje posla i dobro je da se niko nije povredio.

Reply
Otpisani101 нов 3, 2018 at 17:45

Duge lopte i to u serijama…ko bi rekao da sa ovakvom dosadnom i sporom igrom smo prvi na tabeli…opet causic i opet causic…causic i stojiljkovic uvek kada mogu moraju da igraju…sta reci???u liverpulu na 0-4 umesto boacija causic,da sacuvamo rezultat…e moj milojevicu branimo se od proletera a cudimo se rezultatima u evropi…ne volim defanzivnu zvezdu i to ti je…

Reply
Josif нов 3, 2018 at 18:49

Ја незнам ко и зашто ти даде минусе.Што си рекао а да није тачно.Значи ужас од игре,онај Жуле па Родиќ па Крстичич па они у 20 мин хватају ваздух ко неке бабе,после се чудимо што у ЛШ служимо за поправљање гол разлике.Па сем Марина и донекле Бен и Павков нико се и нетруди,дали ови аутогол и троши се време,после 0:2 постављамо бункер одма се убацује Чаушиќ,Гобељиќ,Срниќ ало бре ми јадници бранимо резултат против пролетера уместо дасе надигравамо па да заврши 1:4 2:4 да знају људи зашто су дошли.Ја разумем Милоја,он је ту да одради посао,да узме титулу али у тим који су уложени милиони несме да игра овако индолентно.Остаје нам дасе надамо да нече пучи петарда против ливерпула ако можемо да извучемо неки пораз 1:2 1:3 било би поштено,данас не нагу-е са 4-5 ком пред толико света.позз

Reply

Leave a Comment