Moja Crvena Zvezda
Архива

Kristić i Koroman pred derbi

Kristić i Koroman

Crvena zvezda u subotu 4. decembra u derbiju kola, dočekuje Vojvodinu od 18,00 časova, u utakmici koja će na pravi način zatvoriti jesenji deo sezone za naš klub.

Očekivanja su naravno pobednička, ali niko ne želi da preti Novosađanima, koji na Marakani uvek igraju dobro.

„Utakmica protiv Vojvodine je za nas derbi. Radi se o ekipi koja ove godine igra odlično i igra sve bolje i mislim da je u ovom trenutku u najboljoj formi od svih ekipa u ligi, što pokazuju svojim rezultatima. Imaju sjajan tim sa odličnim trenerom i izvanrednim pojedincima, na reprezentativnom nivou. Imaju i svoje ambicije na ovoj utakmici, ali imamo ih i mi. Želimo da ovu polusezonu završimo pobedom, pred našim navijačima“, kaže Aleksandar Kristić.

Nema sumnje da će Ognjen Koroman biti velika opasnost za gol gostiju, odnosno veliki adut Zvezde.

„Očekuje nas veoma teška utakmica. Vojvodina je odlična ekipa i imaju odlične igrače, predvođene Nikolom Lazetićem koji je njihov najbolji igrač i od kojeg će nam pretiti najveća opasnost. Imaju zaista dobre igrače, odličnog trenera, i mislim da nas stvarno čeka težak posao, ali ja se nadam našoj dobroj igri i pobedi“, kaže Koroman.

Koroman je protiv Spartaka ušao u igru u poslednjih 20 minuta i preokrenuo rezultat. Ipak, o svojoj minutaži ne razmišlja.

„Daću sve od sebe da odigram dobro, maksimalno sam motivisan  spreman da sutra pružim jednu pravu partiju i da pre svega moj klub pobedi. Bilo da igram pet minuta ili od starta, daću svoj maksimum.“

Tošić i Ignjatijević su suspendovani zbog žutih odnosno crvenog kartona. Kristić očekuje Vojvodinu sa jednim napadačem, pa će njegovim igračima trebati strpljenja.

„Vojvodina ove godine gaji prepoznatljivu igru, najčešće u sistemu 4-1-4-1 ili 4-2-3-1. Imaju izvanredne igrače iz drugog plana, to su veoma brzi, agresivni fudbaleri. Velika opasnost preti od Lazetića koga izuzetno cenim, takođe i Abubakar, Medojević, Merebašvili i Brana Ilić. Sve su to odlični igrači. Ne verujem da će nešto mnogo da eksperimentišu. Da li će igrati visoko ili nisko protiv nas, ne znam, ali spremaćemo se i za jednu i za drugu varijantu. Trebaće nam mnogo strpljenja, uz naravno veliku borbenost i požrtvovanost, jer ovo je Vojvodina koja je ove godine dobila jedan takmičarski duh i izvanrednu borbenost, i to ih krasi, tako da im moramo odgovoriti na tom planu, i ako to uradimo, imamo velike šanse da pobedimo.“

FK Crvena zvezda vas takođe obaveštava da će se na dan utakmice, kao i uvek, na štandovima oko stadiona prodavati artikli po sledećim cenama:

– Dres – 1900 dinara.
– Dres dečiji – 1600 dinara.
– Duks – 1000 dinara.
– Šal – 600 dinara.
– Kapa – 600 dinara.

Повезане вести