Moja Crvena Zvezda
КошаркаТрансфери

Toмас стигао у Београд

Омар Томас допутовао је у Београд. Летом преко Минхена ново појачање Црвене звезде стигло је на београдски аеродром где га је дочекао директор клуба Давор Ристовић и неколико новинара и фоторепортера. Томас је на поклон одмах добио Звездин шал и потом је љубазно одговарао на питања новинара показавши да добро зна где је дошао:

– Знам да је Црвена звезда клуб са великом традицијом у коме су играли сјајни играчи. Знам и да тренутно резултати нису најбољи, али надам се да ћу моћи да помогнем и да ћемо Звезду вратити тамо где би требало да буде и где је била кроз историју – почео је причу Томас на аеродрому Никола Тесла.

Томаса је посебно обрадовала чињеница да ће сарађивати са тренером Светиславом Пешићем са чијим радом је добро упознат:

– Знам да је тренер легенда. Нажалост, овај његов тим се мучи јер је веома млад. Верујем да ће ту моја улога бити најважнија, да помогнем својим искуством.

Омар Томас већ дуго игра у Европи па не би требало да има много проблема са адаптацијом:

– Знам како се игра у Италији. Е сада, на српску кошарку ћу вероватно морати мало да се привикнем. Видећемо какво је суђење и биће ми потребно мало времена да се прилагодим.

На питање да ли зна какав је квалитет Јадранске лиге, Томас је одговорио?

– На то питање ћу моћи да одговорим када будем одиграо неколико мечева.

Шта навијачи Црвене звезде могу да очекују од Омара Томаса?

– Страст у игри. Чврст сам играч, надам се да ћу донети нова узбуђења и да ће навијачи бити задовољни што сам члан тима.

Омар Томас ће у петак обавити лекарске прегледе, али неће бити на распологању тренеру Пешићу на мечу са Широким.Амерички интернационалац дебитоваће у вечитом дербију против Партизана:

– Од почетка каријере сам играо против великих тимова. Знам да ће моја прва утакмица у Србији бити у „непријатељском“ окружењу. Видећемо шта ће се догодити – констатовао је Томас.

Шупут и Симоновић
Шљиванчанин, фото: "Новости"Шефик, фото: "Новости"Jasna ŠekarićFK Šahtjor Soligorsk

Повезане вести

55 comments

Dzony дец 16, 2011 at 20:54

odgledao sam utakmicu sa sirokim , igrali smo ekstra dobro u odbrani u napadu za dva poena vrlo dobri jedino sto nas nije islo na ovoj utakmici je sut za 3 poena znaci ovo za tomasa je ekstra sto je dosao znaci svidio mi se onaj lesic nocas kao i onaj plejmejker nas sa brojem 4 mislim da se COVIC prezive nezamjerite ako grijesim i plus uz Lesica Tomas ispod kosa za skakanje pod kos i ubacivanje lopti u kos znaci tim nam je potpuno solidan samo treba da se uigramo jedino ko nam treba je neki crnac isto kao tomas samo da puni trojke znaci da je doktor z trojke i onda vesic taj sjajni crnac i covic i ostali trojkasi da bombarduju a pod kos tomas lesic i druzina znaci jedino sto nam je potrebno je trojkas ali neka se ostavimo nasih potreban nam je crnac trojkas koji moze u vaznim momentima da pogodi trojku i da sa ovim ostalima bombarduje znaci ovaj tim plus taj jedan crnac dobar trojkas i da se malo uigramo inace ekipa je u skoku ekstra bas smo dobro igrali jedino nas nije iso kazem sut za 3 poena nadam se da ce se do Partizana to malo popravit ali posle polusezone znaci da dodje neki crnac trojkas i onda samo rad rad i rad i onda mozemo i do prvih pet ekipa jadranske lige vjerujte mi !!!

Reply
Dejan дец 16, 2011 at 16:21

Momci, jel ima neko link za večerašnju utakmicu?
Ovi sa U92 opet ne prenose.

Reply
Ivan дец 16, 2011 at 16:38

Je l’ ovo U zato sto su pokrenuli akciju i obezbedili 160 inkubatora? Ili zato sto su prvi u Srbiji pisali o zutoj kuci i trgovini organima? Ili sto su u Insajderu otkrili brdo prevara? Na ovoj stranici nema mesta politici!

Reply
Raka Delija дец 16, 2011 at 12:34

Tačno sam znao,čim se stišalo oko Džaje odmah mi je nešto bilo sumnjivo
http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:357917-Lukic-Ima-vremena-za-Dzaju

Reply
Aleksandar дец 16, 2011 at 12:56

Maaa ima vremena… Samo smo 10 bodova iza partizana, imamo milionske dugove… Ustvari, nesto je uradio… Uspeo je da se posvadja sa rusima… Svaka mu cast…

Reply
ariljac дец 16, 2011 at 10:31

E evo ti plus za komentar delija86! 😀

Reply
delija86 дец 16, 2011 at 08:27

http://sportal.rs/news.php?news=64612 Sta bi tek radio ovima po jadranskoj!!!!!Kako mi je krivo sto nije hteo sad da dodje!

Reply
realno,zar ne дец 15, 2011 at 22:32

prvo vasic, pa thomas, pa jaric, a dolazi i petica iz usa
sprema kari mahinu,ovo dosad je bilo sagledavanje kadra, na koga moze da racuna, ipak ne na mnogo igraca, iako su to sve dobri momci, sport je surov danas, nema emocija

Reply
I.g.o.r. дец 16, 2011 at 12:24

To sam i ja pretpostavio na početku odmah. Fegeltija je rekao “ što bi se Zvezda pojačala za domaću ligu kad ona ne vodi nigde?“, ali Kari verovatno hoće da skinemo stoku i tražiće vajld kard za Evrokup i to je to…. U ovoj prvoj sezoni me zabole za EL samo da njih skinemo…. Za celu istoriju nisu imali titula koliko imaju u poslednjih 10 godina i sve to jer su ostali klubovi iz Srbije, a i iz regiona propali. Da ne spominjem sreću koju su imali u mnoooogooo navrata…. O kriminalu i nepoštenju će verovatno insajder da kopa 😀

Reply
SHERIFF дец 16, 2011 at 12:38

Samo neka Tegeltija ne vodi nasu politiku,taj se boji samog imena Crvena Zvezda,sta ces,traume iz mladosti,sad su malo izasli iz visedecenijske rupe u koju ce opet biti vraceni!

Reply
miki дец 16, 2011 at 14:24

Ne zaboravimo kako su dolazili „posteno do titula“ samranjem i gepekovanjem sudija. Slicno se sada sprovodi i u fudbalu jer je sustina da se zvezda unisti da bi svi ulagali u partizan. Ali Vovic nije mutav kao ni kari, ima da im zaprzi corbu!

Reply
I.g.o.r. дец 16, 2011 at 14:58

Tužno je to što jedan čovek- košarkaški trener u jednoj od filijala Partizana je rekao mom drugu koji je inače grobar da se sistematski radi na upropaštavanju Zvezde na svim poljima. Ovo nije rekla kazala, vrlo dobar ortak mi je preneo informaciju…

Reply
miki дец 16, 2011 at 15:24

Nije to slucajno! Kada god je bila jaka zvezda bila je jaka i srbija…jednostavno je tako! Sada vi rzmislite zasto sve ovo neko radi…

Raka Delija дец 15, 2011 at 22:14

Jel zna neko kad će debitovati,da li će sutra protiv Širokog ili narednog vikenda?

Reply
ДС дец 15, 2011 at 23:19

Прочитај цео текст.

Reply
Stex_CZV дец 15, 2011 at 21:15

Kari nije uopste lud i naivan kako ovde neki “strucnjaci“ misle. Zvezda ce tempirati formu i dovesti jos najmanje tri strasna igraca kada se bude odlucivalo o tome ko ce biti sampion Srbije i ko ce osvojiti nas kup, tada ce u hali biti i Delije i Zvezda ce sigurno pregaziti sve prepreke ukljucujuci I malu igokeu mts i osvojiti oba ova trofeja lagano i bez problema. Nas titula u ovoj hrvatsko grobarskoj nlb ligi uopste ne zanima, samo se postavlja pitanje koliko to mogu da shvate ( imajuci u vidu njihov ispod prosecan stepen inteligencije ) uplasene i uplakane navijacice kk mala igokea. Sve je do detalja isplanirano I kada Zvezda sa parketa I tribina otrese I pocisti mali kk partizan igokea, mts ili kako vec na semaforu ce pisati KK CRVENA ZVEZDA, a vi upuvane grobarke nastavite da I dalje prdite na sportalu. Zapamtite da se racuni svode na kraju sezone. Tacka. Kraj. Copy/paste sa bratskog foruma !!!!! TO JE TO LJUDI, SAMO POLAKO 🙂

Reply
Doctor дец 15, 2011 at 21:27

Evo samo jedan odgovor na ABA-ligu….? Prvo, kako mozes da pricas tako? ABA liga je odlicna liga za sve nase igrace, jel bolje za nase igrace da igraju 20 dobrih utakmica ili 6? Jeli bolje igrati sa jacim igracima? Jel bolje?! Kad to shvatite onda se javite! Nerviram se kad citam takve komentare, tip: “Ne treba nam ova liga i slicno“!
Pa k’o bi je igrao da mu ne treba? Da nije jedna od najjacih u Evropi? Bez obzira sto “Delije“ bojkotuju ovu ligu trebamo da igramo!

Reply
Stex_CZV дец 15, 2011 at 21:37

ako ti kazem da postoji neki dogovor izmedju Covica i navijaca?! Povezi izmedju redova. Poz bate :*

Reply
Doctor дец 15, 2011 at 22:44

Pa svi znamo sta je izjavio povodom toga gospodin Covic, tako da sam dovoljno upucen..

Reply
Stex_CZV дец 16, 2011 at 11:39

Vidim da ne umes da povezes 😉 Da,da svi znamo, da znas ne bi toliko ni pricao majstore. Samo napred, zapamti, sledece sezone u ABA LIGI kidamo 😉 ova ga sezone ne zanima, hoce samo evropu! ZANIMA GA SRPSKA LIGA I KUP!

Doctor дец 16, 2011 at 12:21

“Nas titula u ovoj hrvatsko grobarskoj nlb ligi uopste ne zanima..“ Ovo si ti napisao, mozda si ti mislio za ovu sezonu, pa uredu, al to gore u tekstu nisi naveo.. Slazem se sa tobom da sledece sezone kidamo, i sve to drugo sto si naveo, a i kidacemo drugi dio sezone, jer ekipa sve vise i vise sigurnije igra, samo sreca da nas posluzi zbog povreda, tu nemamo ni malo srece..

miki дец 16, 2011 at 14:30

Docotre, sta me briga za ligu gde je sve podredjeno za dva kluba. Pa pogledaj samo ovu lakrdiju oko Makabija i stelovanje termina da bi i Makabi igrao…
Meni ova liga nikada ne moze da bude interes, i od kako je pocela reprezentacija nema nikakve rezultate sto je dokaz o tome koliko je ona dobra za srpsku kosarku. Sta me briga za grobare ako reprezentacija nema rezultate. Svesno se godinama islo da se zvezda upropasti da bi se finansirao samo kk partizan, i dokle god bude bilo tako od srpske kosarke nema nista. A valjde je preca reprezentacija od klubova?

Reply
Ivan дец 16, 2011 at 14:45

Sta me briga za reprezentaciju ako Zvezda nema rezultate?! Ako je Zvezdi interes da igra jaku ligu,a jeste,zab*le me bas da l’ ce reprezentacija imati uspeha!

Reply
Doctor дец 16, 2011 at 17:25

Miki, gledaj sad sta cu napisati…

Zar mislis da ova liga nije potrebna nasoj Zvezdi? Nasim igracima? Pa znas li samo kolko bi se budzet smanjio? Morate shvatiti da je ova liga potrebna nasim igracima kojim je 15x bolje odigrati JEDNU utakmicu sa Makabijem nego 15 sa prim. Metalcem i slicno! Ova liga je spas za sve nase igrace i klubove pa neka je ona sa ku*tom i mu*tom… Meni samo nije jasno kako to ne mozete da shvatite?! Ili takve kometare pisu djeca pa dzabe ovo govorim!

Reply
Nenad дец 15, 2011 at 21:13

U Vojvodini se odrekl Nemanje Bilbije, kad bi ga doveli bio bi najvece pojacanje u zadnjih nekoliko godina…

Reply
delija86 дец 15, 2011 at 20:56

Toooma

Reply
marko дец 15, 2011 at 20:54

na koliko cer potpisati??

Reply
Luka дец 15, 2011 at 21:29

Do kraja Superlige

Reply
marko дец 15, 2011 at 21:39

hvala luka 😀

Reply
ДС дец 15, 2011 at 19:50

ВЕЛКУМ ТУ РЕД СТАР НИГА :Д

Reply
Sasa дец 15, 2011 at 19:49

Ovaj lik me neodoljivo podseca na Tundzija Avodzobija…Stranca koga smo doveli pre nekih 5 godina kao veliko pojacanje, a zapravo nije imao blage veze sa zivotom.. Da li ga se seca jos neko ili sam samo ja lud? 😀

Reply
fsd дец 15, 2011 at 20:04

Nisi brate ja na njega odma pomislio 🙂

Reply
delija86 дец 15, 2011 at 20:30

A jel secas kako nam je uvrnuo usi na svetskom prvenstvu u japanu!

Reply
Sasa дец 15, 2011 at 21:10

E secam se da smo igrali na svetskom u Japanu sa Nigerijom, ali se njega na toj tekmi nesto ne secam…A jbg..Bio sam treci razred osnovne, u vrh glave… 🙂

Reply
Sale дец 15, 2011 at 21:44

haha, Tundzi je inace bio i bokser 😀

DNL дец 15, 2011 at 23:46

Немој тако о брату Тунџију , он је играо срцем и борио се !
Сећате ли се сцене када је стао на сред рекета и није дао да се шутирају слободна бацања за техничку личну !
Па кад је тукао Милојевића..
Био је 5. место у боксу на Олимпијади у Сиднеју

Reply
I.g.o.r. дец 16, 2011 at 12:26

Treba nam jedan takav da istera bagru iz FK, a do skoro i iz KK 😀

Reply
Dark дец 16, 2011 at 09:52

Nemoj tako za brata Tundzija.

Reply
Vladimir дец 15, 2011 at 19:32

Tebi svaka cast sto si dosao, a navijacima, odnosno „Delija“ treba biti sramota sto bojkotuju ligu! Ovaki stranci poput njega nikada nece saznati kako se bodri klub! Posle se pitate zbog cega stranci vise vole partizana nego zvezdu…

Reply
Д.Д дец 15, 2011 at 20:01

Сазнаће чим почне НАША ЛИГА.Да Делије буде срамота што не иду на вјештачки наметнуту лигу???Па ту лигу нико и не гледа,она је једино „одскочна даска“за Европу,али сами смо криви за то што се не могу сви клубови договорити да играмо само нашу лигу,а те „братство-јединство“лиге заобићи….

Reply
Zokinho дец 16, 2011 at 05:34

9/13

Reply
Ivan дец 16, 2011 at 14:49

A sto su je gledali prvih par godina? Kod nas je izgleda najzastupljenija neka naknadna pamet kojom sami sebi pucamo u nogu. Prvo par sezoba gledamo jadransku ligu pa se onda valjda prosvetlimo i prestanemo. Onda godinama idemo na utakmice koje se igraju na veliku subotu i onda iznenada se valjda prosvetlimo i postanemo porodicni ljudi koji ma je vera iznad svega pa predamo titulu partizanu. Uvidjas neprincipijelnost Delija? I nemoj da pricas da niko ne gleda jadransku ligu jer nas 3500-4000 koji smo stalno u Pioniru nismo niko i nista.

Reply
D.D дец 16, 2011 at 17:31

Ti imas ozbiljan problem ako mislis da su Delije najveci krivci,pa jedino sto je svijetlo u poslednje vrijeme su navijaci.Delije krive sto je titula izgubljena ,ma nemoj…Pa ne igraju Delije nego igraci.bilo nas je 40000 sad na derbiju pa smo opet izgubili,da nisu Delije krive????Nisam ja rekao da ste vi niko i nista,..Treba postovati tradiciju i obicaje,od necega se mora poceti,niko se nije rodio naucen,a ABA ligu ne treba igrati,nego odrati mali klub u nasjo super ligi i biti sampion SRBIJE,a ne slovenske banke:)

Reply
Ivan дец 17, 2011 at 01:00

I ja mislim da su Delije i ostali navijaci,simpatizeri i sl. najsvetliji deo u celoj ovoj uzasnoj situaciji ali sam ti samo skrenuo paznju na nedoslednost. Oce piski,nece piski,oce Jadransku pa nece,oce fudbal na veliku subotu pa nece…

dusan дец 15, 2011 at 19:22

tomas ooooo

Reply
kalu дец 15, 2011 at 19:13

Tomase uteraj bojani glatko 😀

Reply
zvezdaš-rajvoSa дец 15, 2011 at 19:04

oooooo jee men… fristajla raka mata fon, čiz erio vit d fristajla 🙂 velkom to KK Crvena zvezda 🙂 nek nam je sa srećom 🙂

Reply
haa дец 15, 2011 at 19:22

koja je to pesma?

Reply
nemanja дец 15, 2011 at 19:29

Bomfunk mc’s Freestyler

Reply
superstar дец 15, 2011 at 20:35

jedna od pesama mog detinjstva 😀

Reply
Raka Delija дец 15, 2011 at 18:41

Sad ga je Bojana stvarno ugasila 🙂 WELCOME OMAR!!!

Reply
Zvezda! дец 15, 2011 at 18:38

Li Adi u košarci 🙂

Reply
Vlada Tosic дец 15, 2011 at 19:01

aaxxa…ovaj ima manje slusalice 😀

Reply
I.g.o.r. дец 16, 2011 at 12:28

i kapu za bejzbol, a igra basket 😀

Reply

Leave a Comment