Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Половичан учинак против Зенита

Таленти Црвене звезде и Зенита рођени 2002. и 2003. године одмерили су снаге у два пријатељска меча уз половичан учинак. Дуел кадета припао је Црвеној звезди (4:1), док су гости славили (2:1) у сусрету годину дана млађих бисера.

Кадети (2002): Црвена звезда – Зенит 4:1 (2:0)

Стадион: Помоћни терен стадиона „Рајко Митић“. Стрелци: Њамцуловић у 16. и 37, Елевен у 47. и Пердув у 66. за Црвену звезду, а Кузнецов у 71. минуту за Зенит.

Црвена звезда: Катић, Максимовић, Писар, Митровић, Радовановић, Илић, Матић, Њамцуловић, Пантовић, Елевен, Лучић. Играли су још: Ранђеловић, Крстић, Пердув, Васиљевић, Пешовић, Обрадовић.

Зенит: Кукушкин, Хабиров, Доља, Зигагиров, Козјарев, Кравцов, Кравченко, Тараи, Крупенин, Болђерев, Коршунов. Играли су још: Семенов, Галкин, Терешчук, Кузнецов, Прокопљев, Огалдин, Ерошенков.

Изабраници Славољуба Ђорђевића су искористили репрезентативу паузу да омере снадге са гостима из Санкт Петербурга. Квалитетан дуел шампиона Србије и Знита припао је домаћину, а победу је најавио Никола Њамцуловић поготком у 16. минуту на асистенцију Лучића.

Исти играч удвостручио је вођство Црвене звезде у 37. минуту после додавања Митровића.

Звезда је наставила да води главну реч и у наставку, а плод доминантне игре био је погодак Елевена у 47. минуту. Офанзивац црвено-белих спретно је реаговао и одбијену лопту са три метра проследио у мрежу гостујућег голмана.

Учитељ црвено-белих кадета је искористио осетну предност да шансу укаже и резервистима, а све дилеме по питању исхода отклонио је Пердув у 66. минуту после грешке Доље.

Утешни погодак за госте постигао је Кузнецов у 71. минуту и поставио коначан езултат.

Млађи кадети (2003): Црвена звезда – Зенит 1:2 (1:1)

Стадион: Помоћни терен стадиона „Рајко Митић“. Стрелци: Ј. Митуљикић у 6. за Црвену звезду, а Михаиловски у 31. и Кузнецов у 46. минуту за Зенит.

Црвена звезда: Лукић, Д. Петровић, Живановић, Лазић, Бјелановић, Илић, Ј. Митуљикић, Стојановић, Гајинов, Тимофеев, Б. Петровић. Играли су још: Ћопић, Ђурић, Икановић, Милетић, Ђурић, Кнежевић, Станковић, Лазетић, Н. Митуљикић, Антић, Јанковић.

Зенит: Павлов, Ким, Пантелеичук, Касимов, Коврижников, Михаилов, Михаиловски, Хаилоев, Емељанов, Кузнецов, Хвастухин. Играли су још: Стољаров, Мурзаков, Фадеев, Королев, Чудецки.

Млађи кадети Црвене звезде други пут у пет дана су одмерили снаге са вршњацима из Русије и још једном, упркос врло доброј игри, нису остварили тријумф.

Јован Митуљикић је у 6. минуту савршено извео слободан ударац за домачина са 18 метара и донео рано вођство, али су гости у завршници првог дела игре успели да неутралишу заостатак. Почетак другог полувремена донео је потпуни преокрет, а друга лопта у црвено-белој мрежи апсолутну дефанзиву Зенита.

Плели су изабраници Марка Неђића мрежу око гола Стољарова, имали иницијативу, али је дисциплинована одбрана ривала успела да сачува минимално вођство и донесе победу.

Кадети већ 4. априла настављају такмичење у Кадетској лиги Србије на гостовању Вождовцу, док ће млађи кадети, у дресу Графичара сутра гостовати Синђелићу.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment