Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Незаустављиви омладинци

Омладинци Црвене звезде су тријумфом у јучерашњем вечитом дербију против Партизана (2:1) остварили десету узастопну победу у оквиру домаћег првенства.

У врло узбудљивом вечитом дербију, наши бисери савладали су Партизаном резултатом 2:1. Головима Пантовића и Лукића остварена је десета узастопна победа у домаћем шампионату, а генерација коју са клупе предводи Славољуб Ђорђевић, на игралиштима у Србији, није изгубила више од годину дана.

Сваки дерби је тежак и неизвестан. Партизан је одлична екипа, али смо ми ушли храбро у меч, као што смо се и договорили и од првог минута приказали бољу игру, контролисали темпо и постигли голове на време. Требало је да буде и убедљивије, али најважније је да смо тријумфовали. Играчи су поново показали да имају карактер и велико срце, заиста сам поносан на њих – рекао је Ђорђевић.

Да је Црвеној звезди приоритет стварање играча, а не прављење резултата, показује и чињеница да већина фудбалера рођених 2001. године игра у сениорској конкуренцији. Само неколико играча који су и прошле сезоне наступали за наш омладински тим су и ове године у екипи која претендује на титулу у најстаријој категорији јуниорског фудбала.

Најмлађи смо у лиги, али то је филозофија нашег клуба. Драго ми је што имамо десет узастопних победа, али ми се припремамо за сваку утакмицу појединачно и не размишљамо о рекордима. Лепо је када се побеђује, али се не оптерећујемо таквим стварима. Дечаци су у тешком ритму, такмичимо се на свака три дана, али то је Црвена звезда, овде је најлепше, али и најтеже играти – рекао је учитељ екипе коју предводе Бабић, Пантовић, Бурмаз и остали црвено-бели бисери.

Наши таленти су први у Омладинској лиги Србије са 42 освојена бода из 16 одиграних мечева уз сјајну гол разлику од постигнутих 47, а примљених само девет погодака. До завршетка јесење полусезоне, очекује их утакмица са Спартаком, као и сусрети против Бајерна и Олимпијакоса у оквиру Омладинске Лиге шампиона у којој је Црвена звезда на добром путу да обезбеди наставак такмичења и на пролеће.

The post Незаустављиви омладинци appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment