Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Најдоски: Звезда може опет да сруши Бајерн

Илија Најдоски, члан оне најславније генерације Црвене звезде која се попела на кров Европе и света, неизмерно је задовољан повратком клуба на елитну фудбалску мапу. Евоцирајући успомене на оне антологијске утакмице против Бајерна 1991, „Илија громовник“ верује да ће изабраници Владана Милојевића моћи у гротлу стадиона „Рајко Митић“ да се супротставе немачком шампиону и да ће успети да обезбеде клубу европско пролеће.

Трећа узастопна јесен у Европи, друга у Лиги шампиона, за некадашњег, као бритве оштрог, дефанзивца домет је какав се у данашњим консталацијама снага у фудбалској Европи мери фантастичним успехом.

Ова генерација је нас све звездаше учинила поносним, вратила је клуб у сам крем европског фудбала што Лига шампиона свакако јесте. Тај континуитет, па и искуство које се стиче од непроцењивог је значаја за клуб, играче, а нама навијачима доноси незаборавне моменте. Бајерн је одувек био институција, један од најбољих клубова на планети и сваки позитиван резултат биће право богатство за онај циљ, коме се сви тако надамо, а то је пролеће у Европи. Звезда је уласком у Лигу шампиона сезону већ учинила успешном, све више од тога биће бонус али и знак да клуб из дана у дан расте – сматра Најдоски.

Прати Илија из Скопља своју Звезду, верује да ће играчи које на терен пошаље тренер Владан Милојевић уз помоћ 12. играча са трибина учинити ту ноћ незаборавном.

Звезда може опет да сруши Бајерн, ја верујем у то. Без обзира што се фудбал у последње време поделио на оне богате и све остале, није све у новцу. Мораће наши играчи да буду и храби и мудри, да убеде себе да то могу јер они носе дрес клуба који се никад никога није плашио, никоме узмицао и унапред признавао да је бољи. Имаће и ту највећу снагу са трибина, најбоље навијаче на свету. Кад је могао да падне Ливерпул, а већина играча из садашњег тима је играла и прошле године, може и Бајерн који ће сигурно играти пуном снагом јер они у својој генетици не умеју другачије. Ако дају максимум а не успеју да победе Бајерн не треба да се поколебају јер ја сам прилично уверен да смо бољи од Олимпијакоса и да ћемо у Атини доћи до циља.

Ноћ када је нека чудна сила лопту послала из леђа Аумана априла 1991, признаје Илија, остала му је заувек урезана у сећању из једног разлога.

Због жутих картона нисам играо тај меч и гледао сам га са трибина. Никад ми теже није било у животу, јер кад си на терену концентришеш се на посао и трудиш да га одрадиш што боље можеш. Али, гледати тај меч био је прави пакао. Сама атмосфера је била феноменална, какву само наши навијачи умеју да је направе, а уз све то осећао се и неки притисак јер смо победили у Минхену. Кад је лопта ушла у мрежу пао ми је камен са срца, било је незапамћено славље. Фудбал цени храбре и поштене. Наша генерација је била таква зато нам се све вратило те ноћи а касније и у Барију. Зато и саветујем играчима да у уторак изађу чистог срца, храбро, одважно, а да буду и паметни, смирени, да их не понесе атмосфера већ да им та енергија са трибина да додатну снагу да дођу до свог циља и све нас обрадују. Имам осећај да ће успети – оптимст је Звездин „Илија громовник“.

The post Најдоски: Звезда може опет да сруши Бајерн appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment