Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

АБА У19 – Јуниори допутовали у Задар, циљ Ф4

Јуниорска екипа КК Црвена звезда мтс допутовала је у среду у јутарњим часовима у Задар где ће од четвртка до недеље учествовати на квалификационом турниру АБА лиге за играче до 19 година.

Црвено-бели ће играти у групи Б у којој ће се за место на Ф4 регионалног такмичења, чији су редовни учесници од формирања оваквог формата такмичења, од почетка.

Поред КК Црвена звезда мтс у групи Б која се такмичи у Задру, играју и екипе Приморске Копер, МЗТ Скопља, Морнара из Бара,Цедевита Олимпије и домаћина Задра.

Пласман на завршни турнир обезбедиће по две првопласиране екипе из обе групе.

У Групи А која се одржава у истом термину (четвртак – недеља) у Београду, такмичиће се екипе Игокее, Крке, Цибоне, Будућности, Партизана и Меге.

Капитен Никола Манојловић: – Очекује нас тежак турнир у Задру. Знамо какав формат и какав турнир нас очекује, јер смо играли и прошле сезоне у том граду квалификације. Забележили смо тада добар резултат уз све победе, и надамо се да ће и ове године бити тако. Међутим, морамо да идемо утакмицу у по утакмицу и спремаћемо се за сваког ривала, посебно што у оваквом формат играмо два меча првог дана. Добро смо се спремали претходних недеља за ово што нас очекује.

Тренер Слободан Клипа: – Очекујем да ћемо одиграти добар турнир у Задру, знамо и ривале, сви су квалитетни противници познато да у овом регион сви клубови имају добре млађе селекције, ту има пуно талентованих момака један смо од фаворита на квалификационом турниру у Задру, не бежимо од те улоге и очекујем да освојимо једно од прва два места која обезбеђују пласман на завршни турнир АБА лиге.

Распоред одигравања утакмица у групи Б (Задар):

28.11 (09.30 часова) Црвена звезда мтс – Копер Приморска
28.11 (20.30 часова) Црвена звезда мтс – Цедевита Олимпија
29.11 (20.15 часова) Црвена звезда мтс – МЗТ Скопље
30.11 (18.00 часова) Црвена звезда мтс – Морнар Бар
01.12 (14 .00 часова) Црвена звезда мтс – Задар

Пласман на завршни турнир обезбедиће по две првопласиране екипе из обе групе. Термин тог турнира биће објављен накнадно.

The post АБА У19 – Јуниори допутовали у Задар, циљ Ф4 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment