Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда одала почаст жртвама масакра у Дубони и Малом Орашју

У суботу четвртог маја је у Малом Орашју одржан турнир у част преминулих жртава, које су пре годину дана трагично изгубиле живот у масовним убиствима, у селима младеновачке и смедеревске општине, као и у Основној школи “Владислав Рибникар”.

Фудбалски клуб Црвена звезда је исказао дубоко жаљење због великог губитка, и доласком на овакву манифестацију показао да је увек уз свој народ и земљу. Руководство клуба, на челу са Светозаром Мијаиловићем, је присуствовало церемонији, која је почела одавањем почасти жртвама и полагањем венаца настрадалима. Од 12 часова је одиграна ревијална утакмица између наше јуниорске селекције и омладинског тима вечитог ривала.

Организатор догађаја, Алекса Радујко је истакао да је поносан на све људе и да се нада да сећање на настрадале никада неће избледети.

Турнир који смо направили у договору са родитељима настрадале деце је изузетно важан, како бисмо неговали културу сећања на све њих и како их никада не бисмо заборавили. Они су једини извор снаге који ови родитељи имају, да наставе да се боре и да праве овакве догађаје, а ми смо ту да им помогнемо. Апсолутно сам сигуран да нас они све чују и подржавају – емотивно је изјавио Радујко

The post Звезда одала почаст жртвама масакра у Дубони и Малом Орашју appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment