Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Дегенек: „Желим дуплу круну“

Дефанзивац Црвене звезде и стуб одбране нашег тима Милош Дегенек прошлог лета вратио се у клуб. У његовом другом мандату, црвено-бели су по други пут ушли у Лигу шампиона. У разговору за наш сајт открио је шта очекује од новог тренера, зашто се вратио у Црвену звезду, а има и поруку за наше навијаче.

Репрезентативац Аустралије се вратио пре шест месеци у Црвену звезду и поново донео Лигу шампиона, као у првом мандату, тако да га многи називају талијом, али он на ту констатацију не гледа тако.

Многи ме називају талијом, али је то тешко рећи, некако не верујем у те ствари. Верујем у Бога и да он одреди неке ствари које се поклопе. Чврсто сам веровао да ћемо поновити успех уласка у Лиги шампиона. Због тога сам се вратио у клуб у којем знам само за победе и верујем да ће тако бити и у наредном периоду. Такође, морам да напоменем да сам овде пре свега због љубави према Црвеној звезди и најбољим навијачима на свету. Већина саиграча из мог претходнох мандата је такође ту, тако да сам и због тога пресрећан због повратка – нагласио је Дегенек.

Са дојучерашњим тренером Владаном Милојевићем на клупи, Звезда је постигла фантастичне резултате у Европи, а наш дефанзивац верује у новог шефа стручног штаба Дејана Станковића.

Владан Милојевић је оставио дубок траг у историји Црвене звезде. Није мала ствар играти три пута заредом Европу, два пута у низу Лигу шампиона, и на све то освојити титуле у националном шампионату. Желим да му се још једном захвалим на свему што је учинио за клуб, навијаче, саиграче и мене. Међутим, ту лествицу коју је Милојевић високо подигао мораће неко да пређе и буде још бољи. Због тога верујем да ће човек као што је Дејан Станковић бити добро решење за Звезду. Не треба трошити речи о његовој каријери, освојио је Лигу шампиона, остварио фантастичне резултате у иностранству, радио је са феноменалним тренерима и то је свакако велика предност на његовом новом почетку.

Дегенек је истакао и колико му значи подршка наших навијача.

Искрено речено, за мене је велико задовољство играти пред Делијама. Увек су били ту, и у великим победама, али и у поразима. Ту је њихова величина, што су веровали у нас сваким даном све више и више. Њихова песма никада није престајала и на томе им скидам капу. Без премца су најбољи на свету.

До сада је одиграо преко 50 утакмица у Звезди.

Волео бих да одиграм колико год будем могао више и колико будем потребан клубу. Ја сам војник Црвене звезде и увек сам ту, да гинем за грб и борим се за црвено-беле боје. Желео бих да освајамо трофеје у наредном периоду, имамо предност од 11 бодова која није довољна. Морамо да наставимо са добрим играма и да ређамо успехе. Ништа није готово, треба бити чврст и концентриран, како у купу тако и у првенству. Желимо дуплу круну ове сезоне.

Наш дефанзивац има поруку за све звездаше.

Желео бих да им пожелим много здравља и среће у новој години, као и да се заједно радујемо новим успесима. Волео бих, и верујем да ће бити уз нас јер смо ми заједно једна велика породица, која само удурженим снагама може направити фантастичне успехе – закључио је Милош Дегенек.

 

Повезане вести

Leave a Comment