Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Фантастична Звезда срушила Макаби у слављеничком амбијенту!

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су 11. победу у Евролиги. У утакмици чији је амбијент у потпуности био посвећен 75. рођендану нашег клуба, црвено-бели су убедљиво поразили Макаби и нанели му тек девети пораз у овој евролигашкој сезони.

Црвено-бели су у сјајној вечери уз једну од најбољих игара потпуно заслужено и убедљиво победили израелског представника! ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МАКАБИ 92-76 (27-20, 22-23, 30-15, 13-20). Пантер и Берон најефикаснији са по 22 поена, али је велики посао одрадио Владимир Штимац који је уз 12 поена имао 12 скокова и 9 изнуђених фаулова.

Кошаркаши Црвене звезде мтс били су силно мотивисани да у слављеничком амбијенту остваре нову евролигашку победу. У томе су и успели! У утакмици где је виђена апсолутна контрола црвено-белих, Звезда је успела чак и убедљиво да савлада четвртопласирану екипу на табели Евролиге, славни Макаби.

Одбрана је током готово свих 40 минута била сјајна, а своје шутерско вече су имали Били Берон и Кевин Пантер и сваком је припало једно полувреме. Берон је у првој четвртини постигао невероватних 14 поена, а Пантер је бриљирао у наставку. Све је то било праћено изврсном тимском игром, чврстом одбраном, док је господар рекета на обе стране паркета био Владимир Штимац који је меч завршио са дабл-дабл учинком од 12 поена и 12 скокова.

Црвено-бели су ушли веома мотивисани у утакмицу. Играли су веома добро, а од почетка је слутило на једно феноменално шутерско вече обе екипе. Шутере је предводио Били Берон који је у раној фази погодио четири тројке без промашаја, а придружили су му се са по једном Бранко Лазић и Џејмс Гист. Након шест и по минута Звезда је шутирала шест од седам за три и имала девет поена предности, (23-14).

Међутим, ни Макаби није много заостајао у шуту. Коен је другом тројком смањио вођство домаћина. Звездин невероватан нападачки ритам је мало опао , али је Владимир Штимац доносио поене када напад није био толико течан. На крају прве четвртине Звезда је имала седам поена предности, (27-20).

Црвено-бели су играли веома добро и чували предност која је у једном тренутку могла да буде и двоцифрена да је Кевин Пантер погодио чисто полагање из украдене лопте. Чинило се да му је испала лопта када је био сам у контри, а Арон Џексон је то казнио новом тројком на другој страни, (38-33). Узвратио је у битном тренутку истом мером Стратос Перпероглу.

Међутим, још један промашен зицер, овог пута Владимира Штимца, плаћен је скупо. Новом тројком Макабија који је пришао на само три поена заостатка – 41:38. Поново су црвено-бели пронашли шут за три поена, нову тројку погодио је Пантер и исправио грешку од неколико минута раније. Уследили су нови његови поени и Звезда је одбила налет Макабија, 46-38.

Поново су црвено-бели имали неколико прилика да дођу до двоцифреног плуса, али их нису користили. Вилбекин је постигао последњи кош у првом полувремену и поново смањио разлику, 49-43.

Сјајно је на почетку другог полувремена играо Владимир Штимац. Имао је сјајну ролу на оба дела терена и био вероватно најзаслужнији за повећање предности Црвене звезде. Када је Били Берон погодио слободно бацање због техничке грешке клупе Макабија досегнута је и дуго чекана двоцифрена предност, 56-46.

Одбрана Звезде је функционисала добро, предводио је капитен Бранко Лазић. Када се капитен наградио за сјајну одбрану тројком црвено-бели су стекли 16 поена предности, али то није био крај сјајне серије јер је центарски тандем Владимир Штимац-Џејмс Гист додатно повећао вођство, 67-48.

Сјајни Владимир Штимац је већ средином трећег периода на свом конту имао сјајан дабл-дабл учинак са 12 поена и 12 скокова. Затворио је рекет на обе стране терена, а када је Кевин Пантер погодио нову тројку разлика је била великих плус 21, 72-51. Остало је још нешто више од 12 минута игре.

Тајлер Дорси је успео мало да смањи предност ривала, али је Црвена звезда била у невероватном ритму. Кевин Пантер је одбио и помисао ривала да може да се врати у меч са нових пет поена у низу за највећу предност, 77-55.

Пантер је у потпуности преузео улогу Били Берона из првог полувремена. Новим поенима је додатно повисио предност, али је Рејнолдс уз звук сирене смањио разлику на 21 поен, 79-58.

Последња четвртина била је рутинско одрађивање посла за црвено-беле упркос томе што је противник био славни Макаби. Звезда је задржала енергију коју је имала током већег дела утакмице. Одбрана је била и даље добра и никакав чудесни преокрет није могао да се догоди у овој утакмици.

Било је простора и за атрактивне потезе, за то је био заслужан Џејмс Гист који се изборио за офанзивни скок, а потом и искористио сјајну асистенцију Брауна и снажно закуцао. На одушевљење публике и за скоро па стављање тачке на овај меч.

На крају, црвено-бели су у слављеничкој атмосфери, победили великог противника и стигли до 11.победе у овој Евролигашкој сезони 92-76!

КК Црвена звезда мтс: Пантер 22п, Браун 4п, 9ас, Давидовац 2п, Лазић 8п, Берон 22п, 5ск, 4ас, Гист 12п, 5ск, Лукас 2п, 4ас, Оџо 3п, Штимац 12п, 12ск. (због повреда нису играли Јагодић Куриџа и Добрић).

У наредном колу црвено-беле очекује једно од најтежих гостовања екипи Реала, док у АБА лиги наредног понедељка следи утакмица са ФМП-ом. (17h).

Текст преузет са сајта СД Црвена звезда

Повезане вести

12 comments

Србин са Космета мар 7, 2020 at 18:02

Ретро дресови прелепи!
Нисам гледао утакмицу,гледаћу репризу,али веома је битно да смо победили!

Reply
Dragan мар 7, 2020 at 14:39

Veoma bitna pobeda!! Veoma! Zbog atmosfere, povratka samopouzdanja!!! Valjda će da krene neki kontinuitet!

Reply
Srle Estrella Roja мар 7, 2020 at 11:35

Bravo momci, sve čestitke, dizanje forme u pravo vreme.. Dajmo podršku klubu, pa realno kako FK prolazi u Evropi KK je odličan, a uporedimo podršku

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2020 at 11:20

svaka cast..kad je lepo onda treba pohvaliti..osim leornza..fantasticna energija,volja i zelja..ovako da odigramo aba ligu

Reply
ЗОКИ ЗВЕЗДАШ 1963 мар 7, 2020 at 10:32

ФЕНОМЕНАЛНИ ДРЕСОВИ,ПОДСЕТИЛИ МЕ НА ДЕТИЊСТВО И НА МОКИНУ И КАПОЊИНУ ГЕНЕРАЦИЈУ. УТАКМИЦА ОДЛИЧНА.ОВАКВОМ ИГРОМ МОЖЕМО ИГРАТИ И ПОБЕДИТИ У ПЛЕЈ ОФ АБА ЛИГЕ. ЧЕСТИТКЕ ЗА РУКОВОДСТВО ШТО СЕ СЕТИЛА ЛЕГЕНДИ КЛУБА.

Reply
rene artoa мар 7, 2020 at 09:13

Kad se pobedi nema pohvala a kad se izgubi ima mnogo pljuvaca u komentarima

Reply
Josif мар 7, 2020 at 09:45

Тачно брате! Вечерас је утакмица и приступ била како треба! Када се овако енергетски одигра, борбено у оба правца, Штимара и Гист контролисали скок, Пантер и Берон као снајпер тачни онда могу и јачи од макабија да падну. Штета за ову хаотичну сезону, могли смо имати још пар победа и бити у топ8 али нажалост смо више били лошији него добри као вечерас. Позз

Reply
Goran0008034 мар 7, 2020 at 09:53

Po ko zna koji put ista prica. Pljuvaci se ne javljaju, verovatno im nije jasno kako moze da se odigra ovako, zaista kvalitetno. Nije bitno sto se ne javljaju, bitno je da je u Areni bilo „preko“ 7.000 ljudi. Ej, pa to je skoro 33% kapaciteta. Tako je delije, bojkot, a ne podrska. Da pokazemo svima u Evropi kako se bojkotuje klub koji se voli. Ajte, pljuvaci, u napad …

Reply
Josif мар 7, 2020 at 10:59

Битно дасе подржава мртвило и криминал у ФК! Ово где играмо ЕЛ и то солидно, нека гину у празној хали, срамота!

Reply
Veteran Sever мар 7, 2020 at 14:36

A jesi ti bio u hali??? Ja 35 godina…ejjj 35 godina(!!!!) svake godine KUPIM(pazi KUPIM!! Od SVOJIH para) preplatne karte za celu godinu i za KK i FK Crvena Zvezda! Ja živin za Zvezdu, a ne OD Zvezde. I imam pravo da kritikujem kada nešto ne valja i kada mi se nešto ne sviđa! Neće valjda Čović i Terzić(kiji žive OD Zvezde) i neki balavanderi od navijača da mi određuju šta ću da mislim i šta ću da kažem!!! I da: ova pobeda bad Makabijem je sjajna! Ali za razliku od našmrkanih balavaca, znam da je ove sezone bilo jos nekih sjajnih pobeda, ali takođe i znam da smo odmah nakon tih velikih pobeda, sledeću utakmicu odigrali očajno. Cele sezone, ali cele sezone, nismo vezali tri dobro odigrane utakmice!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2020 at 15:26

Veteran apsolutno se slazem sve sto si napisao

Reply
Darko мар 7, 2020 at 15:05

Evo ja sam ta ptica zlosutnica. I ja sam taj koji ne zatvara oci i ne zaključava mozak. Izuzetna pobeda!!! Ali samo zahvaljujući šuterskoj rapsodiji dva velemajstora: Berona i Pantera. Trener nam je i dalje pogubljen, kasni sa izmenama i tajm autima, i dalje imamo idiote na pleju(Lorencu treba ZABRANITI da igra pleja, protiv Fenera imao 4 izgubljene lopte u poslednja 2 minuta i tako po 5 ili 6 put ove sezone doneo pobedu protivniku. Sinoć imao 9 asistencija, ali 7 izgubljenih lopti) i moram da uvučem grobare u ovu priču, jer su mi oni nekako merna jedinica: ceo život mi je preokupacija da oni budu što slabiji, što jadniji, a mi što bolji! I tako ću da kažem sledeće: grobari imaju 4 pleja u rosteru, da je nama jedan od tih, bilo koji (eto, ne moraju Jaramaz ili Pejdz… Eto može i Gordić), mi bi ušli u TOP 8 Evrolige, bili pobednik Kupa i favorit u ABA ligi! I naravno, barem malo boljeg trenera. Ovako što bi se reklo: igramo toplo-hladno, ili – može da bude, ali i ne mora…

Reply

Leave a Comment