Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Алекса Матић заљубљеник у књигу

Вишак слободног времена узрокован пандемијом корона вируса, талентовани Алекса Матић проводи посвећен својој великој љубави – књизи. У удобности свог дома у Новом Саду, заменик капитена наше омладинске селекције и момак који је познат као велики заљубљеник у писану реч, говорио нам је какав жанр преферира, колико су штива утицала на њега и објашњава корелацију између књиге и спорта.

Сваки вид слободног времена користим да се посветим књизи, па тако је случај и сада када је ванредно стање и када сви остајемо у домовима. Управо читам “Дервиш и смрт“ од Меше Селимовића и фасциниран сам делом. Генерално ми романи који описују животе људи са маргине највише пријају – започео је разговор Матић.

„Кривац“ за његову љубав према књизи је мама.

– Уз мајку сам почео да читам. Она је професор српског језика па се код нас у кући стално говорило о књигама. Такође, бака ми је читала песмице кад сам био мали, тако да сам захваљујући њој заволео и поезију.

На нашег везисту су различите књиге имале својеврстан утицај, а он посебно издваја једну.

– Издвојио бих дело Данка Поповића- зове се „Књига о Милутину“. Прича је о животу једног српског сељака који је ратовао у Првом светском рату, где се види трагедија коју је наш народ тада доживео и преживео. Дело носи феноменалну поруку са собом и могу да кажем да ме је подстакло да променим одмос према неким стварима у животу.

Књига га истовремено опушта и тера на размишљање, а Матић сматра да је то најбољи осећај који човек себи може да приушти.

– Свим звездашима бих препоручио да прочитају „Тврђаву“ од Меше Селимовића и да се увере у снажну причу о љубави, поштењу и пријатељству која је на феноменалан начин испричана.

Фудбалер рођен 2002. године истиче да и он сам поседује дар за писање.

– Увек сам се добро сналазио у писању састава и добијао најбоље оцене из те области. Не могу да кажем да размишљам о томе да напишем књигу једног дана, али никад се не зна. Ако ми живот и каријера дају довољно материјала, зашто да не?

Матић је познат као врло наочит младић, због чега је уосталом и заменик капитена наших омладинаца.

Верујем да читање утиче позитивно на моју игру на терену. Трудим се да константно размишљам, а књига ми помаже у тренирању сивих ћелија – уз осмех ће увек добро расположени Алекса Матић.

The post Алекса Матић заљубљеник у књигу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment