Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Креће расплет. Стонотенисери за титулу, стонотенисерке за елиту

Након три и по месеца стонотениски спорт се враћа у дворане. Стонотенисерке и стонотенисери Црвене звезде имаће прилику да на терену остваре оно за шта су се борили још од претхоне јесени.

Наши стонотенисери који су последњи лигашки меч одиграли још крајем месеца фебруара, на терен излазе у среду 10. јуна. У дворани на западној трибини стадиона „Рајко Митић“ дочекаће екипу Бачке Паланке у заосталом сусрету 15. кола Супер лиге Србије. Почетак меча заказан је за 18:30 часова.

Биће ово лепа прилика да црвено-бели остваре тријумф над екипом која се налази на самом зачељу суперлигашког каравана (слабије је пласирана једино екипа Партизана) и тиме као лидери дочекају наредна три сусрета колико је остало до краја прве фазе такмичења. Након дуела са Бачкопаланчанима црвено-беле очекује гостовање у Суботици екипи Спартак Инфостуда, а затим у последња два лигашка кола следе дуели са новосадским Радничким и зрењанинским Банатом, екипама које су једини конкурентни нашој екипи како за лидерску позицију пред старт доигравања, тако и за сам шампионски пехар.

Црвено-беле девојке од самог старта наставка прволигашког такмичења улазе у паклени ритам. На терен ће изаћи у петак 12. јуна када ће одиграти један од два заостала сусрета. Међутим, још увек није познато да ли ће противник бити екипа Змајева или новосадске Панонке, али оно што се свакако зна јесте чињеница да у суботу 13. јуна црвено-беле девојке очекује гостовање у Малом Иђошу екипи Домбоша. Суботњи противник је у 15 претходних лигашких сусрета остварио исто толико победа, па је сасвим јасно да су већ сада обезбедиле пласман у српску женску стонотениску елиту. Нашим стонотенисеркама остаје борба за другу позицију која такође доноси пласман у Супер лигу, а главни конкурентни биће им екипе новосадског Флипа и Чоке.

Истовремено, преносимо обавештење које је свим клубовима проследио комесар за такмичења Стонотениског савеза Србије Предраг Милићевић, а које се односи на почетак такмичења у лигама СТСС-а:

– У складу са Наредбом министра здравља бр. 512-02-9/35/2020-01 од 28.5.2020. која је ступила на снагу 1.6.2020. и тумачењем наредбе од стране надлежних у Министарству омладине и спорта, настављају се такмичења у лигама СТСС, на основу одлуке ИО СТСС од 21. маја 2020. године.

Наредбом министра здравља се утврђује да у затвореном простору морају бити примењене све превентивне мере које се односе на дезинфекцију и санитарно-техничке и хигијенске услове.

На утакмицама не може бити присутно више од 50 лица.
На улазу за публику на утакмицама мора бити истакнуто обавештење о максималном броју лица која могу да присуствују утакмици.
Домаћин утакмице је дужан да обезбеди да растојање између присутних лица износи најмање један метар.
Молим клубове да доставе термине играња утакмица и да записнике са утакмице неизоставно доставе одмах по завршетку.

С обзиром да смо информацију од министарства добили у последњи час, све утакмице које су предвиђене за сутра, 10. јун, се играју по распореду на сајту СТСС, уколико клубови могу да организују термине у салама и екипе.

У случају да се утакмица не може одиграти 10. јуна, клубови су дужни да је одиграју најкасније до среде 17. јуна.

Утакмице за 13.-14. јун и 20.-21. јун се играју по распореду у претходној објави на сајту СТСС.

Повезане вести

Leave a Comment