Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Кадети убедљиви у Нишу

Успели су наши кадети да донесу читав плен са гостовања у Нишу, јер су савладали домаћи Раднички резултатом 4:0, а све голове су пулени Срђана Стојчевског постигли у другом полувремену. Утакмицу је уласком са клупе преломио снажни нападач Давор Ракић са два поготка, потом је и Стефан Лековић био прецизан са тридесет метара, а победу је потврдио Алексеј Вукичевић. Наши кадети после пет кола имају 13 освојених бодова.

Раднички Н. – Црвена звезда 0:4 (0:0)

Стадион: ФК Цар Константин, Ниш.

Судија: Душан Миладиновић.

Стрелци: Ракић у 58. и 62, Лековић у 68. и Вукичевић у 76. минуту.

Раднички Н: Лазаревић, Станковић, Тодоровић, Бургић (од 55. Кривокапић), Аксентијевић (од 46. А. Крстић), Чарапић, Стојановић, С. Ћирић, Аранђеловић (од 66. Д. Крстић), Младеновић (од 57. Миловановић), Здравковић (од 60. А. Ћирић).

Црвена звезда: Маринковић, Митић, Вукичевић, Марић, Стојсављевић, Лековић, Лолић (од 55. Шљивић), Радоњић (од 46. Брајић), Мијатовић (од 53. Видојевић), Миладиновић (од 53. Ђурић), Бубањ (од 46. Ракић).

Жути картон: Миладиновић (Црвена звезда).

Црвени картон: Ракић (Црвена звезда).

У првом полувремену смо видели мирних, уводних двадесетак минута, након чега је уследио сијасет прилика за наше бисере. Затресао се оквир гола Нишлија у 23. минуту када је после центаршута Лолића из прекида, Бубањ био највиши у скоку и погодио стативу. Два минута касније је и Миладиновић могао у родном граду да се упише у стрелце после центаршута Мијатовића, али је послао лопту главом преко гола.

Продор Лековића из 33. минута када је нанизао неколицину фудбалера по десном боку и одиграо за Мијатовића чији је ударац био изблокиран, био је само увертира за корнер који је уследио. Центрирао је Лолић из угла, лопта је прошла кроз петерац, а Бубњу је мало фалило да је захвати и пошаље у мрежу. Био је Бубањ главни актер и у наредне две прилике. Прво је сјајно шутирао искоса са леве стране и намучио Лазаревића, а потом је хтео и да обиђе голмана Радничког који је предвидео ту намеру и успео да га спречи, а у међувремену, тачније у 35. минуту је и Радоњић са неколико метара шутирао поред гола. До краја полувремена је запретио и капитен Мијатовић, али није у 43. минуту успео да искористи неодлучност Лазаревића.

Ипак, реаговао је Стојчевски у наставку игре, променио пет играча, прилагодио формацију и све је то испраћено са четири поготка наших бисера. Играо се 58. минут када је Шљивић сјајно прошао по левом боку и упослио Ракића који из петерца гађа ближи угао и постиже гол. Расположен и свеж је био нападач из Зворника, па је и четири минута касније матирао Лазаревића. Центрирао је Лековић оштро, главом је покушао Ракић, али је тек из „поправног“ – ногом, послао лопту у гол за велику радост Срђана Стојчевског.

Ипак, потез меча виђен је у 68. минуту, а у главној улози је био Стефан Лековић. Момак који је изласком Мијатовића преузео капитенску траку је луцидно, приметивши да је Лазаревић истрчао, одлучио да после соло-продора шутне са скоро половине терена и феноменално погоди мрежу. Распуцали су се наши кадети па је и Вукичевић у 76. минуту после центаршута Брајића из корнера прецизно шутирао главом и матирао Лазаревића, чиме је дефанзивац поставио коначан резултат на данашњем мечу.

Нажалост, наши кадети су утакмицу завршили са десет играча, јер је Ракић добио црвени картон после оштрог старта над голманом домаћих.

The post Кадети убедљиви у Нишу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment