Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Звездашка оаза усред Тиране

Да љубав према Црвеној звезди не познаје границе потврдилио се још једном и у Тирани, приликом чије посете смо наишли на звездашки кафић, који се налази у власништву Милете Дашића.

Познато је да се наш клуб може похвалити великим бројем навијача широм планете. Приликом гостовања у Тирани у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона посетили смо звездашки кафић који се налази управо у овом граду. Власник овог објекта пореклом је из Црне Горе, међутим рођен је у Тирани и цео живот провео у главном граду Албаније. Управо због велике љубави према нашем клубу и удаљености од Београда одлучио је да отвори угоститељски објекат који је право место за уживање свих заљубљеника у црвено-беле боје. Мотиви Црвене звезде у овом објекту могу се уочити на сваком кораку а део приче из Тиране пренеће вам и сам Милета Дашић.

Пореклом сам из Црне Горе, али ме је деда још док сам био дете научио да причам српски. У мојој породици се увек пратила српска музика и спорт, а познато је да је Југославија имала велике спортске успехе, као што то сада чини Србија – рекао је Милета Дашић.

Наш домаћин истакао је да црвено-беле прати од малих ногу, а успехе остварене деведесетих година како и сам каже заувек ће памтити.

– Црвена звезду смо увек пратили, у периоду када је постала првак Европе имала је изузетно јак тим. Велики број одличних играча је био део Црвене звезде у последњих тридесет година како садашњи тренер Дејан Станковић, тако и Владимир Југовић, Роберт Просинечки и наравно Дарко Панчев. Тим из 1991. године заиста је био невероватан и представљао опасност за сваку екипу.

Отварање звездашког кафића за њега је била животна жеља.

Имао сам жељу још од малих ногу да отворим кафић који ће бити право звездашко место за уживање. Никада није била спорна жеља за отварање оваквог објекта и чим сам стекао финансијске услове то сам и учинио. Сваку посету Београду користио сам како бих купио неки реквизит Црвене звезде и полако опремао кафић у који је уложено много труда и љубави. Драго ми је што имам подршку својих суграђана, који немају ништа против моје клупске опредељености и неретко посете управо овај кафић.

У разговору са Милетом Дашићем добили смо и занимљив одговор на питање за кога ће навијати у вечерашњем дуелу. Без икакве сумње истакао је да ће његово срце вечерас бити уз шампиона Србије, али и рекао да би за Црвену звезду навијао и у ситуацији да му рођени брат игра у противничком тиму.

– Мислим да ће бити добра и тврда утакмица, пошто добро познајем и тим Тиране, али и поред тога мислим да је Црвена звезда боља екипа и да ће однети победу вечерас.

Говорио је Милета Дашић и о навијачима нашег клуба, који ће засигурно недостајати на трибинама на вечерашњој утакмици.

Навијачи Црвене звезде су заиста феноменални, могу слободно да кажем и најбољи на свету. Пре много година био са на стадиону “Рајко Митић” и приуствовао утакмици коју је Црвена звезда одиграла против Динама из Дрездена. Резултат је био 3:0 за нашу екипу и сећам се да сам тада плакао од среће – закључио је Милета Дашић.

The post Звездашка оаза усред Тиране appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Zoran авг 27, 2020 at 20:57

U Tirani nikom ne smeta kafić sa obelezijima Crvene Zvezde , dok bi u BG ili bilo kom gradu Srbije Bosne… bio demoliran i zapaljen… SRBIJO PSIHIJATRIJO

Reply

Leave a Comment