Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Станковић на месту успеха

Било је то пре нешто мање од седам месеци, када је Дејан Станковић сео на клупу клуба чије боје носи у срцу и већ 15. фебруара у тренерском дебију, у дуелу са Чукаричким, који је наш следећи ривал, са собом донео победу и дух звездаштва који се још увек осећа у ваздуху.

Славила је Црвена звезда на том мечу резултатом 2:0, Станковић је могао да буде и више него задовољан тренерским стартом, а навијачи су имали прилику да виде дебитантске голове младих снага – Вељка Николића и Његоша Петровића, као и сјајну партију Жељка Гаврића, тада тек пристиглог талента из Графичара. Подмладио је Станковић екипу, па су му њих тројица током пролећа чинили окосницу екипе и показали да у Црвеној звезди стасавају даровити фудбалери који само чекају шансу да заблистају на великој сцени. То је био случај и са Андријом Радуловићем, који је крајем прошле сезоне осетио барут сениорског фудбала, дебитовао и уписао се у стрелце против Радника из Сурдулице, а на том мечу је заиграо и млади Марко Конатар. У међувремену, тиму су природата два, јавности веома позната талентована фудбалера, Страхиња Ераковић и Никола Крстовић, који су већ стигли да ставе лични печат на сезону. Дефанзивац је против Новог Пазара дебитовао за Црвену звезду, а нападач из Црне Горе против Мачве постигао први гол у дресу са омиљеним бојама.

Станковић ће се тако у петак вратити на место где је све почело и где је стартовао као тренер Црвене звезде, а то ће му бити 21. меч на клупи омиљеног клуба. До сада је остварио 16 победа, два ремија и два пораза уз феноменалну гол-разлику од 51:7. Црвена звезда је у међувремену освојила титулу шампиона Србије, а ове сезоне је стигла и до трећег кола квалификација за Лигу шампиона, где нас очекује дуел са Омонијом, те се стиче утисак да је наш клуб у сјајној прилици да четврту годину у низу учествује у групној фази неког европског такмичења.

Судећи по томе да је Црвена звезда у последњих десет првенствених утакмица са Чукаричким забележила девет победа, стиче се утисак да је Станковић у феноменалној прилици да се врати на место успеха, тамо где је све почело пре седам месеци и још једном тријумфује.

The post Станковић на месту успеха appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Dragan сеп 9, 2020 at 00:16

A pre utakmice sa Čukom, Deki pozovi Mihu i pitaj ga: kako ga nije sramota da nama, timu koji se bori da udje u LŠ, šalje igraca koji je zavrsio sa svoja 3 gola u trecoj ligi!!?? I ta Mihina usrana Bolonja je za Zvezdu šumadijsko-pomoravska zona, a kamoli raspadnuta Peruđa i njeni krševi od igrača!

Reply
Veteran Sever сеп 9, 2020 at 00:26

Top komentar

Reply

Leave a Comment