Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Учинак Звездаша широм света

Као што сте навикли, и ове недеље ћете добити детаљан извештај учинка бивших Звездиних фудбалера. Oни су, као и обично, играли на високом нивоу. Доста од њих су били стрелци и асистенти, а опширније о свему можете видети у тексту испод.

Александар Коларов на утакмици са Фуламом

У Енглеској је одрађен солидан посао. Алек сандар Коларов је напокон одиграо свих 90 минута за Манчестер Сити који је убедљиво славио против Фулама – 3:0. Коларов је одли- чно играо, продирао је по левој страни, и био организатор многих добрих акција „грађана“. Он је после блаже свађе са Мусом Дембелеом зарадио и жути картон, но ипак се на крају све завршило на речима између Србина и Белги- јанца. Сити се победом одвојио од Јунајтеда на два бода. А Вулверхемптон је напокон прекинуо низ од чак девет утакмица без победе. „Вукови“ су на Лофтус Роуду победили Kвинс Парк Ренџерс са 1:2. Ненад Милијаш је ушао у игру три минута пре истека регуларног тока, и за то време није успео много да покаже. Милијаш ће морати да сачека неку другу прилику како би одиграо читавих сат и по времена. У недељу је одигран највећи дерби последњих година у Енглеској. Реч је о сусрету између Челзија и Манчестер Јунајтеда. И овога пута актери сусрета нису разочарали. Утакмица је завршена са чак шест погодака, по три у свачијој мрежи. Иако је Челзи водио са 3:0, Јунајтед је смогао снаге, и поравнао резултат. Ипак, још једнм се видело колико Немања Видић недостаје „црвеним ђаволима“ и колико одбрана енглеског шампиона слабо функционише. А у Чемпионшипу, на изнена- ђење свих, Никола Жигић и поред четири гола на прошлој утакмици у Лидсу, није био ни на клупи Бирмингем Ситија против другопла- сираног Саутемптона. Меч је завршен без голова, а Бирмингем је остао у плеј-оф зони са 47 бодова, уз утакмицу мање од већег остатка тимова из горњег дела.

Милан Бишевац

У Француској су се Звездаши такође показали солидно и у овом колу, али, руку на срце, слабије него иначе. Парис Сент-Жермен је победио Евиан са 3:1, чиме је остао на врху табе- ле. У победи „светаца“ је учествовао и српски репрезента- тивац, Милан Бишевац, који у игру је ушао у 56. минуту. За време његовог боравка на терену, ПСЖ није примио погодак што довољно говори да је бивши капитен Валенсијена одра- дио добар посао. Павле Нинков није играо за Тулуз, који је поражен на гостовању Бордоу са 2:0. Несхатљиво је зашто је Касанова изоставио Нинкова са листе путника на западну обалу, јер је прошлосезонски капитен Звезде до сада био стандардан у љубичасто-белом дресу. Tулуз је овим поразом изгубио готово све шансе за Европу наредне сезоне, јер је седми са -5 бодова у односу на четвртопласирани Лион. Нема ња Пејчиновић се и даље опоравља од повреде, док његова Ница и даље налази у опасној зони после ремија са Ајачиом на Корзици. У Лиги 2 је отказан меч између Ле Мана и Нанта због невремена које је захватило град Ле Ман.

Бошко Јанковић након постигнутог гола

Звездини „Италијани“ су се најбоље показали. Бошко Јанковић био је играч утакмице између Ђе нове и Лација, пошто је постигао два гола и напра- вио једну асистенцију! Одлични Боле је тако уче- ствовао код сва три гола тима са северо-западне обале Италије, а сваки од та три носи огромну тежину, јер је крајњи резултат гласио 3:2! Јанковић је тако показао да му повреда од прошле године није уништила каријеру, и да се враћа играма које су га красиле у Звезди, Мајорци, Палерму и Ђенови (пре повреде)! Ђенова добрим партијама „враћа у живот“ , и поново има колике-толике шансе за Европу. И Леће наставља да остварује добре резул- тате. Одиграли су 0:0 са Болоњом на свом стади- ону. Одличан посао у одбрани, поготово након искључења Кароциерија одрадио је Ненад Томо вић. Новопечени репрезентативац је добро покри- вао простор крај леве аут линије и био је окосница одбране ђало-роси. Леће се „захваљујући“ лошим резултатима средином првенства налази у опасној зони, и недостају му три бода како би престигао Сијену, и тако избегао одлазак у Серију Б. Остали тимови Звездаша су поражени. Удинезе је и поред велике борбе изгубио утакмицу од Фиорентине са 3:2. Иако су бјанко-нери водили, љубичасти су прео- кренули на 3:1 једним голом из игре, и два а беле тачке. До краја је Удинезе успео само да смањи резултат. Део свега овога је све време био Душан Баста, који није лоше играо, али ипак, не може бити задовоља, јер је његов тим други пут узастопно поражен. Повређени Дејан Станковић је пропустио брукање Интера у Риму, где је Рома декласирала неро-азуре са чак 4:0. Интер је тако остао на петом месту, са којег се може да иде тек у Лиги Европе.

Дејан Лекић на утакмици са Хихоном

Једини Звездаш који игра у Шпанији, Дејан Лекић још једном је показао да га Осасу на није џабе задржала. Искусни нападач био је једини стрелац за своју екипу која је ремизирала у Хихону са Спортингом. Лекић је замењен у 88. минуту, чисто реда ради, како би Памплонци „уштедели“ који секунд. Лекићу је ово био први гол у Примери ове сезоне, а како је тресао мреже и у Купу Краља и све више времена проводи на терену, вероватно му неће бити и једини.

 

Здравко Кузмановић

У Бундеслиги је Штутгарт прекинуо низ од два везана пораза, али и трећи меч узастопце не зна за победу. Швабе су играли нерешено – 2:2 у Леверкузену против Бајера. Ипак, на терену Бај Арене није се нашао српски репрезен- тативац и велики Звездаш, Здравко Кузма новић. Иако је он више пута наглашавао да неће остати у Штутгарту, и да ће напустити Бундеслигу, то се није десило, и поред великог интересовања Јувентуса.  Кузмановић ће ипак до краја сезоне бранити боје бело-црвених, а на лето вероватно ће им коначно рећи: „Збо- гом“. У Цвајти још увек за Динамо Дрезден није дебитовао Вујадин Савић, а када ће се то деси- ти зна само тренер некадашњег великана, Ралф Лосе.

Филип Ђуричић на утакмици са Родом

У Холандији је виђена епска борба између Херенвена и Роде. Плаво-бели су на крају славили победу од4:3. Асистент код првог кола Херенвена, који је постигао Дост већ у петом минуту био је млади талентовани Филип Ђуричић. Омла- дински репрезентативац је одлично играо до 83. минута када је замењен. Био је покретач многих акција, и учествовао је код већине голова плаво-белих. С` друге стране се нашао још један младић и неискоришћени Звездин „бисер“ , Јагош Вуковић. Не може се рећи да је одрадио добар посао, а истовремено знати да је његов тим примио четири поготка, али сигурно да није био најлошији појединац. Он је одиграо свих деведесет минута, и што је битније, стандардан је у свом тиму. Херенвен је овом победом дошао до одличног четвртог места Ердивизије, које му гарантује Лигу Европе, док је Рода „ни на небу, ни на земљи“ , јер је обезбедила опстанак, а далеко је од Европе. Де Графшап није играо овог викенда, а наредног ће угостити славни ПСВ, када ће вероватно дожи- вети пораз, и тако остати претпоследњи тим на табели.

У Белгији, таман кад смо помислили да је Ибрахим Гај успео да постане стартер, он је преседео још једну утакмицу. Овога, са клупе је посматрао победу његовог Локерена над Монсом. Будућност искусног штопера у Белгији је неизвесна, и не зна се да ли ће и идуће сезоне носити бело-црни дрес.

Мирнес Шишић

У Грчкој је одигран велики дерби између ПАОК-а и Олимпијакоса. У овом дуелу, као победник је изашао атински тим који је сачу- вао своју, а два пута затресао противничку мрежу. Ипак, минуте на утакмици, иако се супротно очекивало, није уписао Марко Пантелић, који је често постизао голове на претходним мечевима. Популарни Пантела ће већ можда играти у још једном великом дербију, овога пута градском, против АЕК-а, који се игра у петак. А управо од АЕК-а је изгубио Паниониос. Плаво-црвени су пора- жени са 1:0, а за њих ни на клупи није било Дејана Миловановићa. Бивши капитен Звезде није у првом плану код тренера Лемониса, а последњу утакмицу је одиграо прошле године. У овом колу одигран је још један дерби, и то критски. Снаге су одмерили Ерготелис, са једне, и ОФИ са друге стране. Утакмица се завршила победом гостију од 0:1. У тиму ОФИ-ја је свих 90 минута на позицији центарфора играо Словенац Мирнес Шишић, који поново није успео да постигне гол. Досад, само је четири пута тресао мрежу на седамнаест мечева у овој сезо- ни. Ипак, његов тим и саиграчи су доста успешнији. ОФИ је у недељу везао пету победу, која му је донела пето место, са којег, ако ту буде и на крају сезоне, наредне сезоне иде у квалификације за Лигу Европе.

У Турској је Орду узео важан бод против Бурсе. За љубичасте ни на клупи није био Бруно Мезенга, који је дебитовао у прошлом колу. За сада се не може дати озбиљан коментар у вези њега, али време ће показати да ли је Роби био управу када је омогућио бразилском нападачу да напусти Звезду, или не.

Сегундо Кастиљо(десно)

У Мексику је виђен још један меч о којем ће се дуго причати у тој земљи. После вођства Толу- ке од 3:0, Пачука је преокре- нула, и на крају славила победу од 3:4! Преокрет у игри виђен је након посла сата игре, а од 37. минута, па до краја меча тегет плави су дали 4 гола. У њиховом тиму се доста истакао Сегундо Кастиљо, који је врло добро играо на средини терена. Еква- дорац је „пожутео“ у 77. минуту, али њему је много битније то што је његова Пачука други пут тријумфовала у сезони, чиме је освојила девети бод.

Погледајте најзанимљивије тренутке са утакмица Ђенова-Лацио и Хихон-Осасуна, међу којима су и голови Јанковића и Лекића

<>

Повезане вести

4 comments

Boze феб 8, 2012 at 16:25

A danas su italijanski mediji objavili da je FILIP JANKOVIC ROMIN !!!

Reply
Marko феб 8, 2012 at 13:27

Odlican tekst ali ima par gresaka.Birmingem je pobedio portsmut i zigara nije igrao zbog povrede kolena 🙂

Reply
Немања феб 8, 2012 at 13:49

Бирмингем је синоћ добио Портсмаут, али текст је почео да се пише раније, па је у обзир узета утакмица од суботе 🙂 Хвала за комплимент 🙂

Reply
CzvBoys феб 8, 2012 at 09:59

Svaka čast za trud koji ste uložili za ovo!

Reply

Leave a Comment