Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбалФутсал

Тријумф Звезде у „Пинкију“

Футсалери Црвене звезде савладали су у првом мечу 2.кола Прве лиге Србије у малом фудбалу екипу Земун Само право у хали „Пинки“ 3:1 (1:0) и остварили прву победу у првенству.

Након пораза на премијери нове сезоне од Винтер спорта у хали „Ранко Жеравица“, изабраници Милоша Алиловића су успели да се издигну изнад ситуације и савладају Земунце.

Непосредно пре првог гола на мечу, екипа Земуна је имала велику прилику преко Арсића, који је на срећу био замало непрецизан испред Вулића. Црвено-бели су повели лепим поготком капитена Марка Перића након соло продора у 17.минуту. Преварио је чувара Звездин капитен, повукао лопту и са скоро пола терена упутио одличан ударац који је завршио у мрежи Земунаца.

Шампион Србије је после вођства убрзо могао и до другог гола, али се истакао голман Земуна Урош Јевтић, и прозрео намеру Станојевића. Бојан Поповић је у два наврата био близу гола, али без успеха. У последњих 10 секунди првог полувремена, Земун је имао прилику преко Ђуришића, Јаков Вулић је одлично реаговао, а Црвена звезда имала контранапад, међутим, Јевтић се поново истакао, одбранио ударац Давора Поповића нешто пре сирене за крај првог периода игре.

У другом полувремену Земунци су пружили јак отпор црвено-белима и успели да стигну до изједначења. Након лепе акције, Душан Ђуричић је био стрелац за 1:1 у 28.минуту за велику радост своје клупе.

Покушала је екипа Земуна да стигне и до другог гола и направи ново изненађење, али ипак су црвено-бели били ти који су славили. У 34.минуту, Давор Поповић је пресекао контранапад домаће екипе, одиграо до Марка Перића који је фантастичном асистенцијом пронашао Стефана Боснића за 1:2. Коначан резултат поставио је Стефан Станојевић у последњој секунди. Екипа Земуна је ризиковала, играла дуго без голмана, са петорицом у пољу, Вулић је интервенисао у два наврата, а Станојевић је са своје половине, скоро са гола на гол постигао трећи и коначних 1:3.

Земун Само право – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Београд, дворана: „Пинки“. Без гледалацаСудије: Драгутин Божовић, Милош Јовоцић и Владимир Тошић. Стрелци: 0:1 Перић у 17′, 1:1 Ђуришић у 28′, 1:2 Боснић 34′, 1:3 Станојевић 40′. Жути картони: Мандић (Земун Само право), Перић, Боснић (Црвена звезда).

ЗЕМУН САМО ПРАВО: ЈЕВТИЋ, КАЛАНОВИЋ, Н.МИЛОСАВЉЕВИЋ, АРСИЋ, ЂУРИЧИЋ, А.Милосављевић, Митровић, Миленовић, Петронијевић, Мандић, Грујић, Томић, Јелић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: ВУЛИЋ, ПЕРИЋ, Д.ПОПОВИЋ, СТОЈЧЕВСКИ, МИЛОСАВЉЕВИЋ, Радмановић, Сарић, Маринковић, Боснић, Б.Поповић, Копања, Станојевић.

The post Тријумф Звезде у „Пинкију“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment