Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда подигла лествицу

Победом над екипом Арарат-Јерменије, Црвена звезда се по четврти пут узастопно пласирала у групну фазу европских такмичења, а то до сада није пошло за руком ниједном српском тиму.

Изабраници Дејана Станковића су на сјајан начин започели нову сезону. И поред тотално другачијег припремног периода због ситуације са корона вирусом, мечева без публике, црвено-бели су успели да забележе резултат за понос. Наиме, у 13 мечева колико су до сада одиграли, црвено-бели су забележили 12 победа уз гол разлику 40:5 у корист нашег тима.

Међутим, верујемо да Звездине снаге крећу још јаче у нове рекорде. Један је увелико остварен. Ниједна српска екипа, откако се играју квалификације за два европска такмичења, није успела да четири пута заредом обезбеди учешће у групној фази. Наравно, Црвена звезда је, у претходне три сезоне, остварила велики успех јер је играла једном Лигу Европе и два пута заредом групну фазу Лиге шампиона.

Такође, по још једном параметру црвено-бели могу ове јесени да направи искорак у односу на преходне године. У групној фази Лиге Европе, уколико освоје више од девет бодова, изабраници Дејана Станковића направиће још један рекорд по броју освојених поена у групној фази. У сезони 2017/18, када је Црвену звезду предводио Владан Милојевић, освојили смо девет бодова, што је до сада највећи број бодова који су српски тимови освојили у групној фази.

Оно што се само намеће, као посебан куриозитет, јесте и чињеница да је Владан Милојевић предводио наш тим у квалификацијама и домогао се групне фазе Лиге Европе у својим првим квалификацијама у Европи, баш као и Дејан Станковић ове године. Случајност, или не, истим резултатом обојица тренера завршила су последње коло (Краснодар 2017. године 2:1; Арарат 2020. године 2:1). Верујемо да ће Дејан Станковић направити још веће успехе на клупи Црвене звезде, јер како и сам каже – Звезда подиже лествицу високо.

Црвена звезда је ове године једини представник Србије у европским такмичењима, док су остали српски клубови завршили такмичење у трећем, односно другом колу. Тиме је на Звезди остало да брани част српског фудбала и да освоји што већи број бодова, а очигледно је да су Дејан Станковић и његови момци веома мотивисани да то и учине.

The post Звезда подигла лествицу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment