Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Црвена звезда и Специјална Олимпијада Србије су један тим

Годинама уназад КК Црвена звезда навикла је Звездаше и целокупну јавност на душтвено одговорне акције. У овој години која протиче потпуно у знаку пандемије Kовид-19 клуб је поставио здравље на прво место, али није заборавио ни оне којима наше мало много значи.

Сарадња између клуба са Малог Калемегдана и Специјале Олимпијаде Србије траје дуги низ година и она је веома успешна. Тешко је пребројати сва наша дружења, радионице и тренинге које смо заједно одржали и заједно постајали пре свега бољи људи, а онда и бољи кошаркаши и тренери. Девојчице и дечаци из Специјалне Олимпијаде Србије за нас су увек били мотив, истински хероји и увек су нам показивали да се вреди борити и када су све шансе против вас.

Услед глобалне ситуације у овој години су наши традицонални тренинзи и радионице морали мало да сачекају, али у овој ’’One Team’’ недељи у потпуности смо усмерили пажњу ка нашим дугогодишњим партнерима. „One Team“ амбасадори Дејан Давидовац, Огњен Добрић и Алекса Раданов слали су снажне поруке путем клупских и својих друштвених мрежа, а врхунац свих дешавња догодио се на утакмици између Црвене звезде мтс и Олимпијакоса.

Имам већ позамашно искуство као „One Team“ амбасадор и морам овом приликом да истакнем да је то једно заиста посебно искуство. У времену у ком живимо често заборављамо на људе којима наша пажња много значи. Искористио бих ову прилику да позовем све да усмере пажњу на оне који су социјално угрожени и да издвоје време за њих. Не само да ће то њима много значити, већ ћете и ви имати прилику да много научите од истинских хероја. Верујте, њихова емоција је најискренија и подстичу вас да сваког дана будете бољи и као људи, али и у послу којим се бавите. Наши другари из Специјалне Олимпијаде Србије су прави пример за све – истакао је Огњен Добрић.

Наиме, приликом доласка у халу сви наши првотимци заустављали су се у ’’микс зони’’ где је стајао телевизор који је имао за циљ да повеже црвено-беле са другарима из Специјалне Олимпијаде Србије. Свесни да је сада видео позив практично једини контакт између драгих особа они су пронашли начин да се повежу, размене неколико речи и гестикулација, а таква подршка наших пријатеља и партнера била је заиста нерпоцењива.

Дечаци и девојчице из Специјалне Олимпијаде Србије имали су свој моменат и тик пред првог судијског подбацивања. Наиме, након још једног фантастичног аудио-визуелног спектакла на терену у режији креативног тима Црвене звезде, представљање тимова је стигло на ред. Спикер је прочитао састав Олимпијакоса, а онда најавио наше другаре који су заједно са кадеткињама Црвене звезде преузели шоу. На видео биму у дворани ’’Александар Николић’’ сви првотимци Црвене звезде и тренер Саша Обрадовић имали су спектакуларно представљање у режији дечака и девојчица из Специјалне Олимпијаде Србије.

Тада је све било спремно за утакмицу која је донела много узбуђења, нажалост једна лопта је одлучила да црвено-бели из Атине однесу победу из Београда. Упркос томе, снажна порука је послата – Црвена звезда и Специјална Олимпијада Србије су један тим!

Овде Црвена звезда мтс неће стати. У овој сезони акценат је на два друштвено-одговорна пројекта. Један је још снажнија сарадња са нашим партнерима из Специјалне Олимпијаде Србије, док је у другом акценат на девојчицама. С тога су и кошаркашице Црвене звезде у свим категоријама активно укључене, а планиран је и низ друштвено-одговорних активности где ће бити укључене и успешне жене из света спорта. Мотив је подстицај девојчицама да данас и сутра буду најбоље у послу којим се баве и да њихов пол никада, а никако и не сме да буде, било каква препрека да досегну свој пун потенцијал без обзира на област која ће им бити животни позив.

The post Црвена звезда и Специјална Олимпијада Србије су један тим appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment