Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јесењи резиме – Незаустављива Звезда

Црвена звезда је победом над екипом Металца у последњем 19. колу првог дела шампионата заокружила сјајну јесен у Суперлиги Србије и са девет бодова предности у односу на првог пратиоца на табели одлази на заслужени одмор.

Ове јесени у Суперлиги Црвена звезда је освојила 53 бода на 19 одиграним мечева, остварила је 17 победа и само два ремија, а постигла је 51 гол, док су нашу мрежу противници тресли само седам пута. Звезда је ове сезоне имала 17 стрелаца у националном шампионату. Најбољи су Дијего Фалћинели, Мирко Иванић и Александар Катаи са по 7 голова, прати их Ел Фарду Бен са пет, потом Жељко Гаврић са четири, Николић и Спиридоновић су постигли три, по пет голова имају Боаћи, Канга, Милуновић, Вулић и Павков, док по један гол имају Гајић, Крстовић, Томане, Вукановић и Панков.

Све је почело 1. августа када је са Маракане испраћен Нови Пазар резултатом 3:0. Голове на премијерном мечу нове сезоне постигли су Срђан Спиридоновић, Мирко Иванић и Милош Вулић. Истим резултатом већ у 2. колу победили смо Раднички из Ниша, а тај тријумф обезбедили су Вељко Николић, Срђан Спиридоновић и Александар Катаи. На првом гостовању у новој сезони Црвена звезда је победила Мачву у Шапцу поново резултатом 3:0, а стрелци су били Никола Крстовић, Вељко Николић и Милош Вулић. Уследио је меч 4. кола, када је на Маракану дошла екипа Спартака из Суботице, али су црвено-бели заслужено тријумфовали резултатом 3:2. Поготке на овој утакмици постигли су Ел Фарду Бен (два пута) и Антонио Томане.

У 5. колу Суперлиге гостовали смо Пролетеру у Новом Саду, где је чета Дејана Станковића победила резултатом 1:0 захваљујући голом из слободног ударца у реализацији Ел Фарду Бена. Већ у наредном колу, црвено-бели су се вратили на веома ефикасан „режим“. Шесто коло и победа резултатом 5:0 над ТСЦ-ом, тимом који је играо квалификације за Лигу Европе, само је наговестила како ће Звезда играти ове сезоне. Голове на овом мечу дали су Александар Катаи (хет-трик), Жељко Гаврић и Мирко Иванић. У 7. колу савладана је екипа Чукаричког на Бановом брду резултатом 3:1, а нову победу црвено-белима донели су Немања Милуновић, Мирко Иванић и Гелор Канга.

Да ћемо ове сезоне гледати много лепих и атрактивних голова, наши момци су нам показали у утакмици 8. кола Суперлиге против Вождовца. Екипа са Душановца испраћена је са шест голова у мрежи, а њих су постигли Дијего Фалћинели (два пута), Жељко Гаврић, Вељко Николић, Мирко Иванић и Милан Павков. Ново гостовање донело је и нову радост Звездиним снагама. У Лучанима, против увек неугодне Младости, Звезда је забелележила и девету узастопну победу резултатом 4:0, а голове на овом мечу су постигли Жељко Гаврић, Александар Катаи, Дијего Фалћинели и Радован Панков.

Рекордну, десету узастопну победу ове сезоне, црвено-бели остварили су у 10. колу против Напретка на Маракани. Већ у 45. секунди Дијего Фалћинели затресао је мрежу Чарапана, а у наставку са два гола тријумф је крунисао Мирко Иванић. Уследио је вечити дерби у 11. колу када смо против Партизана ремизирали резултатом 1:1, а гол за нш тим постигао је Александар Катаи. У 12. колу поново смо играл нерешено и то против екипе Јавор 0:0. Првог дана новембра црвено-бели тим је, већ традиционално, убедљиво савладао екипу Радника резултатом 4:1 у 13. колу, а стрелци су били Алекса Вукановић, Гелор Канга, Ел Фарду Бен и Желко Гаврић.

У 14. колу одиграном 8. новембра чета Дејана Станковића је у врло узбудљивом мечу победила екипу Инђије резултатом 3:2, захваљујући головима Дијега Фалћинелија (два) и Александра Катаија. У наредној 15. рунди Суперлиге Црвена звезда је тријумфовала над екипом Војводине и то у Новом Саду резултатом 2:0. За нову победу и три бода побринули су се пре свега Ел Фарду Бен и Милан Гајић. У 16. колу гост на Маракани био је Рад који је испраћен са три гола у мрежи, а стрелци су били Срђан Спиридоновић, Ричмонд Боаћи и Милан Павков, а оно што је обележило овај меч свакако су седморица младих фудбалера која су се нашла заједно на терену.

Да Црвена звезда није стала ни у децембру. На гостовању Златибору у Ужицу, наш тим је славио резултатом 1:0, а човек одлуке био је Ричмонд Боаћи. У претпоследњем колу на Маракани савладали смо Бачку резултатом 2:0 и тако се без пораза ове године у Суперлиги опростили од нашег стадиона. Голове су постигли Мирко Иванић и Дијего Фалћинели. У последњем 19. колу изабраници Дејана Станковића победили су у Горњем Милановцу екипу Металца, а последњи гол у овој години за Црвену зведзу у Суперлиги постигао је Немања Милуновић.

Сјајни су били наши момци ове полусезоне у Суперлиги, а верујемо да ће тако и наставити већ од фебруара када се првенство Србије наставља.

The post Јесењи резиме – Незаустављива Звезда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

окнарб дец 19, 2020 at 17:44

Вратите Ђуричића и Крстичића и ако хоће Драговић.Звезда никог не треба да моли да дође.Тошић је играчки стар и велика могућност повреде.Увијек се сијећам против Рена 3 о

Reply

Leave a Comment