Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездин „бонус“ даје резултат

Изабраници Дејана Станковића су ове јесени одрадили феноменалан посао на сва три фронта – у Суперлиги, Купу Србије, као и у Европи – али оно што се посебно издвојило у првом делу сезоне јесу управо млади фудбалери који су оставили сјајан утисак и дали посебан печат на резултат црвено-белог тима.

Ове сезоне Црвена звезда је у свом ростеру имала седморицу фудбалера млађих од 21 године који су одиграли бар једну утакмицу за наш клуб, што је и те како значајан податак када се узме у обзир колико је велики успех стварио тим Дејана Станковића у свим такмичењима. Вељко Николић, Његош Петровић, Жељко Гаврић, Страхиња Ераковић, Андрија Радуловић, Никола Крстовић и најмлађи међу њима Марко Лазетић испунили су срца сваког звездаша. Млади, талентовани, репрезентативци, играчи који потезом могу да реше сваки меч показали су да Звезда има „бонус“ за понос. Звездина деца су будућност нашег клуба, а верујемо да су навијачима пуна срца када их гледају, за сада преко малих екрана, с обзиром на то да из утакмице у утакмицу гледамо сјајне потезе наших бисера.

Такође, у Суперлиги, у утакмици против Рада, стручни штаб на челу са Дејаном Станковић је урадио нешто што је можда, поред резултата, и обележило ову јесен. Наиме, у мечу са Грађевинарима пружена је шанса свим „бонус“ играчима које имају у ростеру.

Вељко Николић је фудбалер који је одиграо највише утакмица ове сезоне – укупно 28. У Суперлиги Србије млади репрезентативац Србије одиграо је 18 мечева, постигао је три прелепа поготка, а томе је додао и три асистенције. Николић је одиграо обе утакмице у Купу Србије, док је у Европи одиграо осам мечева, од тога свих шест у групној фази Лиге Европе.

Драго ми је што сам одиграо много утакмица ове сезоне. Мислим да сам помогао екипи ове сезоне како би остварили што бољи резултат. Морам да признам да је кључ свега био тимски дух и та свлачионица у којој је атмосфера феноменална. Трудимо се да будемо што бољи из меча у меч и о томе свакако говори резултат који смо остварили ове јесени. Поносан сам на цео тим и верујем да ћемо наставити тако и на пролеће – истакао је Николић.

Његош Петровић одиграо је 26 утакмица ове сезоне у свим такмичењима. У Суперлиги Србије наступио је 17 пута, у Лиги Европе у групној фази на свих шест утакмица, а постигао је и погодак у 53. секунди утакмице са Гентом. У квалификацијама је одиграо два меча, док је у Купу Србије Петровић одиграо један меч. Страхиња Ераковић је ове сезоне забележио 18 наступа у црвено-белом дресу. Највише је наравно одиграо у Суперлиги – 12 пута, док је у Лиги Европе наступио четири пута, док је у Купу Србије играо на два меча.

Сјајна сезона је иза мене. Задовољан сам како сам одиграо и верујем да сам оправдао очекивања. За мене је сан то што сам играо за први тим Црвене звезде, жао ми је што нисам постигао погодак, али верујем да ћу и то остварити. Одиграли смо много утакмица ове полусезоне, остварили смо огроман резултат на сва три фронта и верује да су навијачи поносни – нагласио је Ераковић.

Жељко Гаврић је за црвено-беле ове полусезоне одиграо 16 утакмица. У Суперлиги Србије наступио је 13 мечева, постигао је четири гола, а уписао је и две асистенције. У Европи је млади Гаврић наступио три пута, по једном у Лиги Европе и две у квалификацијама. Андрија Радуловић је ове сезоне одиграо девет мечева, шест у Суперлиги, две у Купу Србије у којима је постигао и један гол, као и један наступ у Лиги Европе. Млади нападач Црне Горе и нашег клуба Никола Крстовић одиграо је шест утакмица, четири у Суперлиги где је постигао и један гол, као и Купу Србије где је на једној утакмици постигао гол. Најмлађи међу њима Марко Лазетић, момак рођен 2004. године, ове сезоне је дебитовао за Црвену звезду у утакмици против Рада, који је уједно и једини наступ, иако је био на клупи на још неколико мечева. Међутим, од 16-годишњег нападача се тек очекује да буде права будућност нашег клуба.

Пре свега желим да се захвалим људима у клубу и шефу стручног штаба што верују у мене и што су ми остварили дечачки сан. Маштао сам о томе да заиграм за први тим Црвене звезде од када знам за себе. Радио сам много, верујем у себе и заиста могу да кажем да сам пресрећан што сам успео да остварим свој сан са само 16 година – рекао је Лазетић.

Све звездаше радује чињеница и да су наши млади фудбалери веома важан шраф у „машинерији“ Дејана Станковића. Захваљујући Звездиним бисерима, који расту из утакмице у утакмицу и који свој таленат претварају у суви квалитет, до сада је постигнуто много голова. Много пута чујемо од стране Дејана Станковића и речи хвале упућене нашим младим снагама, а они му враћају на најбољи могући начин. Верујемо да ће наши млади фудбалери у новој години бити још бољи и да ће и даље оствариати сјајне резултате.

The post Звездин „бонус“ даје резултат appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE дец 21, 2020 at 17:36

od svih nabrojanih ni jedan ali NI JEDAN NIKADA NEĆE IGRATI NIGDE OSIM U ZVEZDI I ČUKI..KRAJ..MOZDA LAZETIĆ

Reply

Leave a Comment