Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда откупљује Фалћинелија

Један од важнијих планова Црвене звезде за 2021. годину, кад је у питању формирање играчког кадра способног да оствари клупске амбиције, представља активирање откупне клаузуле за Дијега Фалћинелија.

Код руководства и стручног штаба Црвене звезде не постоји ни трунка сумње да би требало да се повуче такав потез, а Италијански центарфор је презадовољан у Београду и нема ништа против да се дугорочно веже за клуб са Маракане.

За откуп Фалћинелијевог уговора од Болоње неопходно је да се уплати милион евра, а олакшавајућа околност за српски клуб је што комплетна сума не мора да се измири у једној трансакцији. Незванично, Црвена звезда може то да регулише у три годишње рате. И та повољност крупан је разлог да практично и не постоје дилеме да ће Фалћинели бити Звездин адут и за такмичарску 2021/22.

Постигао је Фалћинели девет голова на 19 утакмица, а било би их сигурно и више да се од првог дана није у потпуности подредио екипи. Прихватио је улогу на европским мечевима, а у првенственим на појединим није имао срећу да се упише у стрелце.

Кад се подвуче црта, презадовољни су у Црвеној звезди Фалћинелијем и виде у њему дугорочно решење. Идеја је да се задржи у тиму, а шпиц се додатно појача. Како би се ангажовао још једна центарфор, неопходно је да трансфер реализује Милан Павков.

Неће Звездина историја памтити Фалћинелија само по чињеници да је први Италијан на терену, него и по запаженом голгетерском почетку. Од бивших и актуелних странаца у најтрофејнијем српском клубу такав летећи старт забележио је једино Ричмонд Боаћи 2017. године. Интересантно, обојица су на првих 12 утакмица по осам пута тресли мрежу.

(извор: Спортски журнал)
http://www.zurnal.rs/fudbal/super-liga/106927/zvezda-od-bolonje-uzima-falcinelija-u-tri-rate

Повезане вести

Leave a Comment