Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

2020. година окончана важним тријумфом

У последњем сусрету прве фазе Евролиге, као и у последњем сусрету у календарској 2020. години кошаркаши Црвене звезде мтс дочекали су екипу атинског Панатинаикоса у дворани „Александар Николић“. Након велике борбе у правој „шаховској партији“ пулени тренера Дејана Радоњића стигли су до важног тријумфа која поред бодова доноси мир и повратак вере у сопствени квалитет.

Црвена звезда мтс : Панатинаикос ОПАП 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 11:16)

Није било лако момцима у црвено-белим дресевима након недавног дебакла у Лакташима да се усресреде на меч који су многи окарактерисали као један од оних који се мора добити без обзира на квалитет противника. Од самог старта видела се одређена доза страха на лицима наших кошаркаша, а као резултат тога „Зелени“ из Атине су меч отворили предношћу 6:0. Прве поене на конту наше екипе постигао је Огњен Кузмић са линије слободних бацања, а прве поене из игре Звезда је постигла након пуна четири минута игре, а прецизан је поново био Кузмић. Половином првог дела игре гости су имали најубедљивију предност +6 (4:10), да би само минут ипо касније поенима Дејана Давидовца Црвена звезда серијом 7:0 стигла до прве резултатске предности коју није испуштала до краја меча. До краја овог периода игре пулени тренера Дејана Радоњића стигли су и до девет поена предности, а на први мини одмор одлази се резултатом – 22:15. Мора се напоменути да је овај период игре обележио фантастични Кори Волден забележивши чак 11 поена у уводних десет минута игре.

Први део друге четвртине протекао је практично у игри кош за кош, да би половином овог дела игре Кино Колом и Огњен Добрић „затрпали“ кош Грка и предност црвено-белих попела се на +16 (41:25). У тим моментима нашим кошаркашима је све полазило за руком. И тахнички и тактички надвисили су ривала, а приказана борбеност могла је само да импонује. Врхунац рапсодије наших кошаркаша забележен је два минута пред одлазак на велики одмор када је „заборављени“ Алекса Раданов шутем за три поена повисио предност на максималних 48:31. Ипак грчка екипа је до краја првог полувремена успела да смањи предност на 48:37, а најзаслужнији за резултатски прикључак „Зелених“ био је некадашња ведета нашег клуба Немања Недовић.

Трећа деоница меча могла би да уђе у анале. Након минут и по игре у овом периоду Марко Јагодић-Куриџа прецизно је извео само једно слободно бацање и то је је био једини поен до 4:45 минута пре краја треће четвртине. На крају, овај период игре окончан је резултатом 9:9, па су црвено-бели у последњих десет минута игре ушли са 11 поена предности.

У последњој деоници све је ишло онако како су црвено-бели желели. Без већих проблема одржавана је предност, а када је Кино Колом шутем за три поена на шест минута пре краја меча вратио двоцифрену предност чинило се да је питање победника решено. Међутим, гости се нису предавали. Користили су грешке наших играча који као да су се уплашили победе у овом сусрету, па су 55 секунди пре краја меча поенима Јаниса Папапетруа стигли до изједначења 68:68. Ипак, Џони О`Брајант, Кори Волден и Дејан Давидовац у самом финишу били су прецизни са линије слободних бацања и остварена је важна победа – 74:71.

Најефикаснији у екипи тренера Дејана Радоњића био је Волден са 17 поена, а двоцифрен учинак имали су још Колом са 13 и Добрић са 11 поена. У гостујућој екипи Папапетру је убацио 20, а Недовић 16 поена.

Новогодиша пауза за наше кошаркаше неће дуго трајати пошто на терен излазе већ 2. јануара када у оквиру АБА лиге дочекују екипу Задра.

КК Црвена звезда мтс: О`Брајант 5, Волден 17, Ускоковић, Давидовац 6, Лазић, Рит 7, Раданов 5, Добрић 11, Јагодић-Куриџа 6, Симанић, Кузмић 4, Колом 13. Тренер: Дејан Радоњић

Повезане вести

16 comments

Србин са Космета дец 30, 2020 at 22:31

Браво за победу!
Биће боље сигурно!
Радује игра и залагање Раданова.Добрић имао грешака,Кузмић још није на нивоу,Рит одлично одрадио,Волден најбољи…Сад да их Лукман „дрилује“ а Радоња да утегне.О’Брајанту да се избију бубице,да се обузда његова непромишљеност и штетност по екипу!

Reply
MILOS RANKOVIC дец 30, 2020 at 21:40

DEJAN RADONJIC PRVA UTAKMICA U EVRO LIGI BEZ TRI IGRACA SVAKA CAST,DAO SANSU RADANOVU OVAJ MU VRATIO DOBROM IGROM,GOTIVIM OVOG DECKA,KUZMICU VISE LOPTI,NJEGOVA BORBA VELIKA,SAMO JEDNU LOPTU SU SKINULI KAD JE ON BIO U EKIPI,U ZADNJOJ CETVRTINI NEZNAM DAL JE I IGRAO,KOLOM BOLJI,VOLDEN VISE SLOBODE DA SUTNE,LAZIC U ODBRANI MALO PODSECA NA STAROG,O BRAJANT BICE NESTO OD NJEGA,NACICE MU RADONJA MESTO NJEGOVO,LOJD DA SE VRATI,NOKO JE DOBAR IGRAC MOZE DA POGODI IZ REKETA PUNO OCEKUJEM OD NJEGA,SAMO RADONJA DA SVE SASTAVI KAKO TREBA,PUNA PODRSKA ZA NJEGA,NIJE TREBALA OVAKAV FINIS ALI MAKAR SMO POBEDILI,IDEMO POLAKO,SAD ZADAR PUSTITI OVU DECU DA IGRAJU KOLKO MOZE,ONDA DOLAZE TURCI FENERBAHCE AKO NJIH DOBIJEMO SVE JE MOGUCE ZA TOP 8,SAMO DA SE OVI OPORAVE DO 7 JANUARA

Reply
MILOS RANKOVIC дец 30, 2020 at 21:32

LOJDA MORAMO STO PRE DA OPORAVIMO,VIDI SE VEC RAD RADONJICA,VISE SE SPUSTA LOPTA POD KOS,LETENJE PO TERENU,DOBAR SKOK U PRVOM POLUVREMENU,TOLIKO SMO CEKALI RADANOVA I DOCEKALI I DECKO JE POTVRDIO DA IMA MESTO U ZVEZDI,SAMO MALO DA SE OPUSTI U NAPADU,ALI DOBRO PRVA UTAKMICA,DOBRIC MILION GRESAKA,VECERAS NAS NAJGORI IGRAC,KOLOM MALO DA OMRSA I NABIJE ENERGIJE BICE DOBRO,SIGURAN JE NA LOPTI,KUZMIC SE POLAKO VRACA,SVAKA CAST OVIM LJUDIMA KOJI SU BILI U DVORANI ZA NAVIJANJE,KAD CE VISE OVO DA PRODJE,VECERAS DA JE BILO PUBLIKE BILO BI 20 RAZLIKE MINIMUM

Reply
Aleksa011 дец 30, 2020 at 23:19

Jesi ti gledao utakmicu? Dobric najgori, a on doneo pobedu – presekao loptu u poslednje kljucnom napadu Panatinaikosa. Imao dve izgubljene lopte(primera radi Volden imao 5 izgubljenih), jedan promašaj iz igre, 2 trojke, 7 uhvacenih lopti( drugi po broju uhvaćenih), preko njega Nedovic dao samo jedan kos(preko Lazića koga ti hvališ(!?) dao sve ostale koseve)!!???? U kom si ti fazonu??? Sta si ti gledao?

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 30, 2020 at 23:29

a davidovac..za sat vremena sedenja u ćoše..odmorio se čovek lagano a drugi ginuli

Reply
MILOS RANKOVIC дец 31, 2020 at 12:40

Slabo si ti gledao.tu zadnju loptu mu je Nedovic dodao u ruke.prvs tri suta za tri omasena.na 13 razlike kontra on masi u sledecem napadu pravi faul za 2+1.dva dodavanja u aut.jedno preseceno.na preuzimanju se uvek gubi.Nedovic je tri puta bio sam.sakrije se u cosak i ceka.a on je glavni igrac u napadu.dao je tri trojke u prvom poluvremenu.gde je u drugom bio.u odbrani je imao gresaka kolko hoces.negleda se kosarka samo ako je dao tri trojke

Reply
MILOS RANKOVIC дец 31, 2020 at 12:59

JOS NESTO TO STO SI TI SINOC GLEDAO,ZA JEDNOG IGRACA KOJI JE 4 GODINE U ZVEZDI ON NIJE NAPREDOVAO NISTA,ON I DAVIDOVAC NISU NAPREDOVALI NISTA,ZA TVOJU INFORMACIJU POSTO SI TI GLEDAO UTAKMICU A JA NISAM NEDOVICA SU CUVALI LAZIC,RADANOV,DOBRIC,DAVIDOVAC,U DRUGOM POLUVEREMENU NAJVISE GA SU CAVALI LAZIC I ODLICNI RADANOV,DOBRIC I DAVIDOVAC U CETVRTOJ CETVRTINI SU CUVALI PAPAPETRUA KOJI JE DAO 25 POENA OD TOGA 16 U POSLEDNJOJ CETVRTINI,OVU UTAKMISU DOBILI RADONJA SA ODLICNOM TAKTIKOM MENJANJEM CUVARA NAD NEDOVICEM,I SAM NEDOVIC KOJI JE OMASIO PAR SUTEVA KOJE INACE NEMASI,A TO ZA VOLDENA TI SI JEDINI KOJI GA NESTO KUDIS,DECKO SVAKU UTAKMICU KIDA I U ODBRANI I U NAPADU,ON NIJE PLEJ A STALNO PRENOSI LOPTI,AKO NISI ZNAO PLEJEVI U ZVEZDI SU KOLOM,HOL I USKOKOVIC,VOLDEN JESTE IZGUBIO DOSTA LOPTI ALI JE ZATO UHVATIO SEST SKOKOVA,STALNO UDVAJAN VEROVATNO OVI GRCI NISU ZNALI KOJE NAJVECA OPASNOST,NECU DA SE PREPIREM VISE OVDE SVAKO IMA PRAVO NA SVOJE MISLJENJE

Reply
Aleksa011 дец 31, 2020 at 21:28

Ti si ocigledmo veliki zvezdas i svaka ti čast, ali kakve ti gluposti lupaš – to je fantastično. Jos ubediš sebe da je to istina, pa onda nesto komponuješ, izmišljaš, dodatno filuješ nebuloze. Alal ti vera koliko si lud – živećeš ti preko 100 godina.

Reply
Aleksa011 јан 1, 2021 at 12:08

Ovo što sam napisao odnosi se na Miloša Rankovića, a ne na nekog drugog.Tek da ne bude zabune!

Tijano јан 1, 2021 at 12:04

Moj dobri brate, Miloše,pogrešnu si metu izabrao( a zašto to uopšte radiš!!??). Šegi Dobrić je izizetno dobar momak, veliki zvezdaš i sam Nebojša Čović je pre tri godine je rekao da je Dobrić projektovan kao glavni igrač, ali su ga treneri unakazali i skoro pa sahranili kao Simanića. I tačno reče ovaj kolega gore: kada je Šegi čuvao Nedovića, ovaj je dao samo jedan koš(ono zakucavanje u kontri) i neshvatljiva mi tvoja konstatacija kako nije Šegi ukrao onu loptu u poslednjem napadu nego mu Nedović DODAO loptu(verovatno namerno…je li….drugari su). U košarkaškoj statistici ne postoji stavka „dodao mu protivnički igrač“ nego samo „ukradena lopta“…To je isto kao da si rekao: nije mu centar udario rampu, nego ga protivnički igrač gađao loptom u podignuti dlan ruke! Itd…itd… Rekoh ovo ne sa nekom spec namerom, samo hoću da kazem kako nekim momcima koji su zakopavani ove dve godine tri metra pod zemlju, a ODLIČNI su igrači,treba dati bezrezervnu podršku, a ne da im tražimo dlaku u jajetu. Na redu je Simana…zaslužuje sve moguće kredite!!! Zvezda će biti velika samo onda kada Radaniv, Dobrić i Simanić budu nosioci igre, a par proverenih stranaca nadogradnja koji bi svojim kvalitetom pravili razliku! Uostalom, ako smo mogli da čekamo onog metiljavog grobara Ivanića dve godine da bi u septembru ove godine odigrao 5 utakmica dobro(a sad ga u nov i dec opet nigde nije bilo), a 55 utakmica veze nije imao i imao 550 izgubljenih lopti i sad nam maltene postao ljubimac(!!!??), zašto ne bi malo istrpeli Simanića i drugare? Ili smo definitivno prokleti pa više volimo tuđe sto puta nego svoje. I brate Miloše, tebi i tvojo porodici želim sve najlepše u Novoj 2021. godini.

Reply
Dragan дец 30, 2020 at 21:26

Hajde…pobedi u zube da ne gledamo…

Reply
MILOS RANKOVIC дец 30, 2020 at 21:44

SLAZEM SE I VERUJEM RADONJI,KAD VIDIM BORBU I BACANJE PO PARKETU I RADOST NA KRAJU ZNACI DA IMA ZELJE I VOLJE,SAMO DA BUDEMO KOMPLETNI VISE,SA TRI POBEDE U EURO LIGI ZAREDOM MOZE SE DO TOP 8,MORAJU SVI DA POCNU U JEDNOM TRENUTKU DA PADNU SA FORMOM

Reply
dusan дец 30, 2020 at 21:23

da li moze neko da da razumno objasnjenje zastro se na +3 i 4.4 sekunde pre kraja ne pravi faul nego se pusta da dodju do suta?

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 30, 2020 at 21:10

OPET SMO POSTALI HIT EVROLIGE ZA 5MIN POLA KOŠA..MI SMO PUTUJUĆI CIRKUS

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 30, 2020 at 21:09

DA LI MOŽE NEKO DA MI OBJASNI DA NAJGORI IGRAČ ŽVAKA DAVIDOVAC IGRA SAT VREMENA A PRI TOME JE NEUPOTRBLJIV..ZNAČI DA SMO POBEDILI SA 4 IGRAČA..OVOLIKO NI FILIP ČOVIĆ NIJE IGRAO KOD TATE

Reply
Josif дец 30, 2020 at 22:07

Слажем као и много пута са тобом брате „крвави“! Давидовац је једино код Томиќа играо нешто, и то сасвим солидно. Прошле и ове сезоне је јако лош, данекажем очајан, без самопоуздања. Опет је вечерас било исто. Одлично прво полувреме, борбено, и док је било шута за 3 поена направимо 15так разлике, као и против Олимпијакоса, Реала и Албе. Онда у другом делу, као да улази друга екипа, неумеју да убаце лопту испод коша, немогу из аута, кош као да има поклопац. Упропастимо за 5 мин оно што крваво стечемо за 25!Лоше селектирана екипа, опет нема Симаниќа, невидим у чему је брајант бољу, осим у глупостима. Нисам оптимиста ни што се тиче АБА, ако недоведемо још једног шутера уз Лојда, а и на петици смо танки, незнам колко може онај Ноко!

Reply

Leave a Comment