Кадетска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк у Сремској Митровици је остварила и једанаесту победу из исто толико утакмица. Црвено-беле су савладале домаћи Срем 65-50 (23-9, 12-12, 17-19, 13-10).

И поред кадровских проблема изабранице Немање Планојевића су без проблема уписале нови тријумф и контролисале утакмицу у хали “Пинки”. На месту где су кошаркаши Црвене звезде освојили други прстен АБА лиге, Звездине наде су у првом периоду игре обезбедиле предност за миран ток меча.

Екипа Срема је била конкурентан противник током првих десет минута, Звезда је серијом 9-0 успела да се резултатски и одвоји и стекне двоцифрену предност (7-20), да би Симона Матић тројком, на асистенцију Теодоре Ивановић, потврдила вођство на истеку прве деонице, 9-23.

Други период игре није донео промене. Звездине девојке су желеле да до полувремена стекну високу предност и обезбеде тријумф, биле су близу 20 разлике вођства, али је Срем серијом 9-0 успео да одбије тај налет. Јована Јевтовић је била веома доминантна под кошем, Звезда задржала двоцифрену разлику на полувремену, 21-35.

Иако је трећа четвртина резултатски припала Срему, што је тек четврти пут ове сезоне да Црвена звезда није успела да све деонице реши у своју корист, двоцифрена предност Црвене звезде није угрожена, а у последњем кварталу Звезда је потврдила 11. тријумф и серијом 7-0, комбинованим поенима Дуње Зечевић и Јоване Јевтовић, ставила тачку на меч.

Јована Јевтовић је са 20 поена била најефикаснија, Симона Матић је убацила 10, Дуња Зечевић и Јована Спасовски по 9.

У недељу, црвено-беле дочекују екипу Краљева.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Кнежевић 2 (3ск), Улемек, Јанковић, Ивановић 5 (2ск 1укл), Данић 6 (1укл), Зечевић 9 (8ск 1блк), Матић 10 (4ск 2ас 1укл), Спасовски 9 (6ск 3укл), Вукша, Дацић, Јевтовић 20 (8ск 1укл 2блк), Станковић 4 (1укл). Тренер: Немања Планојевић.