Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели дочекују француски Асвел (петак, 20.45)

Кошаркаши Црвене звезде дочекују у петак екипу АСВЕЛ-а у утакмици 23.кола Евролиге.

Црвено-бели су у претходних 6 дана од петка до уторка одиграли три врло тешке утакмице, а од среде и повратка у Београд из Истанбула почели су припреме за меч са јединим француским представником у елитном такмичењу.

Тим из Лиона налази се у доброј форми, о чему сведоче и три узастопне победе у Евролиги, над Олимпијакосом у Пиреју и две изузетно квалитетне шпанске екипе, Валенсије и Басконије на свом паркету у “Астробалу”.

Ово ће бити четврти дуел два клуба у Евролиги, тренутно црвено-бели воде 2-1.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић: – Екипа АСВЕЛ-а се налази у добром ритму и сјајној форми, везали су три победе, такође током досадашње сезоне показали свој квалитет и неким великим победама попут оне над Барселоном, али и врло добрим играма у гостима као у Виторији и Пиреју. Ради се о једној од физички најдоминантнијих екипа у лиги, изванредне су атлете, екипа која је дуго на окупу и која игра врло чврсту одбрану што истичу као највећи адут. Због свега што говори да се ради о изузетно озбиљној екипи, потребно је да осим врло високог енергетског нивоа, одиграмо добру и чврсту утакмицу са максималном концентрацијом током свих 40 минута.

Кори Волден: – У Евролиги нема лаке утакмице, нити лаког противника. Још једна тешка утакмица је пред нама, АСВЕЛ је скуп сјајних атлета, уиграна екипа која је дуго зјаедно и игра врло чврсту одбрану, што се види и по резултатима у последњих неколико кола, где су противнике задржавали на просеку од 73-74 поена. У одличној су форми, имају 3 узастопне победе у Грчкој, и над Валенсијом и Басконијом, што говори и да растерећени и у добром расположењу долазе у Београд. Желимо да одиграмо борбену и мушку утакмицу у којој ћемо одговорити на тај физички стил игре који гаје.

Утакмица у хали “Александар Николић” игра се у петак од 20.45 часова без присуства публике и уз сво поштовање мера током пандемије Ковид-19.

The post Црвено-бели дочекују француски Асвел (петак, 20.45) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment