Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Реми омладинаца у Крагујевцу

Омладинци Црвене звезде су одиграли нерешено у гостима са Радничким из Крагујевца (0:0) у оквиру 25. кола националног шампионата. Изабраници Марка Неђића су пружили одличну партију, али нису успели да сломе “бункер” Крагујевчана.

Раднички 1923 – Црвена звезда 0:0

Стадион: „Чика Дача вештачка трава“.

Судија: Иван Никитовић.

Жути картони: Радосављевић, Милојевић, Павловић, Жунић (Раднички 1923), Ћурић (Црвена звезда).

Раднички 1923: Жунић, Павловић, Лакићевић, Гвозденовић, Радосављевић, Максимовић, Ристић(од 46. Ђорђевић)., Арсенијевић(од 90. Радосављевић), Симовић(од 83. Јовановић), Милојевић, Миливојевић(од 61. Петровић).

Црвена звезда: Ћопић, Бјелановић, Радојевић(од 79. Петровић), Крстић, Лековић(од 59. Гочобија), Ћурић, М. Стојановић(од 79. Пантић), Ј. Митуљикић(од 79. Бачанин), Кахвић, Кнежевић, Н. Митуљикић(од 82. Пиргић).

У стартној постави нема Андрије Радуловића због повреде, а није ту ни капитен Александар Лукић због позитивног теста на корона вирус.

Од самог старта црвено-бели су кренули офанзивно. Прву већу шансу имао је Кнежевић у шестом минут,када је гађао са ивице казненог простора, али је био изблокиран. Само минут касније Бјелановић је прошао по десној страни и проиграо Кнежевића који се добро снашао, али је Жунић остао несавладан. У наставку се и даље играло на половини Радничког али без већих шанси све до 40. минута када је покушао Јован Митуљикић са око 30 метара директно из слободног ударца, али сигуран је био Жунић. Само минут касније Лековић је послао дугачку лопту ка Кахвићу, али је голман Крагујевчана на време изашао са гола.

Почетком другог полувремена наставила је Црвена звезда са притиском на задње редове Радничког. Играо се 48. минут када је Ћурић пронашао Јована Митуљикића, који је покушао атрактивно “маказицама”, али је гађао поред гола. Десет минута касније у 58. минуту Кнежевић је проиграо Јована Митуљикића у шеснеастерцу, крилни нападач наше екипе је покушао са пар дриблинга да избаци дефанзивце Крагујевчана и шутира на гол, али је на крају био изблокиран. После шансе Јована Митуљикића уследио је пад игре и није било конкретне шансе ни на једној страни.

Играо се 86. минут када је Бјелановић добро прошао по десној страни и “наслагао” двојицу дефанзиваца, али се на крају од њега лопта одбила у гол аут. У последњим моментима утакмице Црвена звезда је притиса Раднички са жељом да пробије “бункер”, у 89. минуту Кахвић је покушао можда из најбоље шансе на мечу да матира Жунића који је још једном успео да сачува мрежу. Последњу шансу црвено-бели су имали у надокнади другог полувремена, када је Бачанин у гужви покушао да постигне погодак, али се лопта од дефанзивца домаће екипе одбила у корнер. Упркос доброј офанзивној игри, фалило је среће у завршници, тако да је наш тим дошао само до бода у Крагујевцу. Пулени Марка Неђића следећу утакмицу 26. кола Омладинске лиге Србије играју против Војводине на домаћем терену.

The post Реми омладинаца у Крагујевцу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment