Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Храбра Звезда поражена у Москви

Кошаркаши Црвене звезде мтс у оквиру 31. кола Евролиге гостовали су екипи московског ЦСКА. И пре почетка овог сусрета било је јасно да су домаћини апсолутни фаворити, то су и потврдили на паркету „Мегаспорт“ Арена, али се мора истаћи да су пулени тренера Дејана Радоњића „показали зубе“ великом противнику и храбро се супроставили ривалу, па се слободно може рећи да је ово један од оних пораза који уливају наду пред најважнији део сезоне.

ЦСКА Москва : Црвена звезда мтс 87:72 (31:19, 19:20, 21:20, 16:13)

Црвено-бели ни у овом мечу нису наступали у комплетном саставу, због лакше повреде у Београду је остао капитен Бранко Лазић као и поврђени Дуоп Рит. Снажни ривал и умор услед пакленог ритма били су непремостиве препреке да Звезда направи велико изненађење.

Фаворизовани ривал је боље започео утакмицу, након десет минута игре стекао 12 поена предности (31-19) и преузео контролу над утакмицом. Црвено-бели су у наставку заиграли значајно боље и били потпуно равноправан ривал, успоставили бољу контролу скока и заиграли значајно боље у одбрани. Стрпљење, борбеност и жеља довели су црвено-беле у ситуацију и да се потпуно врате у меч. Наиме, Лендри Ноко и Марко Симоновић везали су пет поена који су примакли Звезду на осам поена заостатка (74-66). Веома брзо Џордан Лојд је имао отворен шут за три, који најчешче реализује, али овог пута није био прецизан и Црвена звезда је пропустила прилику да приђе на шест поена заостатка и унесе додатну неизвесност у ову утакмицу. Искуство и снага једног од претендената за највиши пласман у Евролиги нису дозволи црвено-белима нову овакву прилику.

Једна од позитивних вести са овог меча је свакако брилијантна партија Дејана Давидовца који је оставио иза себе проблеме са болешћу и уписао рекорд каријере у Евролиги. Меч је завршио са 20 поена уз изврсне проценте шута. Пратио га је Лендри Ноко који је одиграо веома добро и меч завршио са дабл-дабл учинком од 12 поена и десет скокова.

Подсетимо, ово је Црвеној звезди био чак девети меч у марту који носи незапамћено тежак ритам утакмица. Већ у суботу у дворани ’’Александар Николић’’ црвено-беле чека изразито важан меч у АБА лиги. Противник ће бити тада бити ФМП, а већ наредне недеље изабраници Дејана Радоњића играће дупло коло Евролиге када су ривали Макаби и Армани.

Црвена звезда мтс: Хол 11, Волден 2, Лојд 9 (4ск), Ускоковић, Давидовац 20, Раданов, Добрић 6, Симоновић 8, Јагодић-Куриџа 4, Кузмић, Ноко 12 (10ск).

Повезане вести

5 comments

Звездаш мар 26, 2021 at 16:20

„Пораз (од 15 разлике) који улива наду пред најважнији део сезоне“!? Хахаха…а оно за „храброст“ – па ми овде са форума би били још храбрији, али нешто слабо играмо кошарку…

Reply
Bari 1991 мар 26, 2021 at 08:46

dosta mi je više te vaše HRABROSTI,kao dežurni alibi kod svakog poraza!

Reply
Србин са Космета мар 25, 2021 at 22:40

Није добро!
Треба збити редове,променити играче пред плеј-оф (плеј и центар да се доведу) и освојити Аба лигу!
„Захвалити се“ Холу,Кузмића у ФМП.
Осим италијанске и турске,повремено пратим и израелску лигу итамо има одличних играча!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 25, 2021 at 20:45

N KOKA-RADANOV-KUZMIĆ VELIKI NAPREDAK+ VEŽBANJE ŠUTA I RASPUCAVANJE LOYDA

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 25, 2021 at 20:44

SIGURICA

Reply

Leave a Comment