Кошаркашице Црвене звезде савладале су у мајсторици полуфиналне серије Првенства Србије екипу Радивој Кораћа 73-64 (12-21, 21-9, 23-18, 17-16) и пласирале се у финале, где очекују бољег из дуела Војводина 021 – Арт Баскет.

Успеле су црвено-беле да се издигну из незавидне ситуације након пораза у полуфиналу Купа Милан Цига Васојевић, а затим и у првом дуелу полуфиналне серије плеј-офа. Имао је Радивој Кораћ меч лопту за финале, али Црвена звезда је још једном показала карактер шампиона и снагу колектива и изборила пето узастопно финале плеј-офа домаћег шампионата.

Боље су отвориле утакмицу гошће, две тројке Марије Митровић, и четири поена Саре Лумис у серији 7-0, која је донела 5-12 на средини прве деонице. Нађа Недељков је покушала да одбије налет противника, али су ипак девојке у плавим дресовима новом серијом завршиле првих десет минута, везани поени капитена Тине Селаковић за 12-21.

Нису “изгубиле главу” црвено-беле, није било панике ни поред јако мотивисаног и енергичног противника на другој страни. Тројка Недељкове, затим поени Маше Јанковић натерали су тренера Кораћа Зорана Акановића на тајм-аут, (17-21). То је уродило плодом, два минута без поена прекинула је мини серија Кораћа, али су брзо узвратиле изабранице Драгана Вуковића серијом 9-2, уз нову тројку Нађе Недељков за 26-27. Одмах је тројку узвратила Сара Лумис на 2:10 до краја полувремена, али то су били последњи поени за Радивој Кораћ за првих 20 минута. Звезда је одиграла одличну завршницу, серија 7-0, пет поена Милице Бојовић и 33-30 на семафору пред одмор.

Звезда је наставила серију између друге и треће четвртине до 11-0, али је Маша Јанковић направила два брза фаула, већ у раној фази имала четири личне грешке, а гошће су то искористиле да анулирају минус серијом 9-2 и изједначе резултат тројком Вукосављевићеве из корнера, (39-39, 25.минут). Стрпљиво је Црвена звезда градила предност, Нађа Недељков користила и најмањи простор, креирала серију 5-0, прво са пенала, а затим и 2+1 на “традиционалан начин” за 44-39. У мини серијама су постизале поене црвено-беле, ломиле отпор противника, а Недељков поново са пенала донела +8 пред последњих десет минута, 56-48.

Две тројке противница у уводу последњег квартала (Митровић, Стојиљковић) биле су последњи наговештај да би Радивој Кораћ могао да уведе утакмицу у неизвесном смеру. Није Звезда дозволила преокрет, серија 9-0 и поени Нине Деурић за прву двоцифрену предност, 67-57. Радивој Кораћ се ослонио на шут за три поена, није погађао, Звезда је имала великих 10 поена на улазу у последњи минут, предност коју је потврдила капитен Ивана Катанић, а Јована Боричић поставила коначан резултат десет секунди пре краја меча за 73-64.

Још једна одлична партија Милице Бојовић, 22 поена, уз 9 ухваћених лопти за пето узастопно финале. Нађа Недељков је убацила битне поене, укупно 21, а двоцифрена са новим дабл-дабл учинком била је и Ивана Катанић – 16 поена и 11 скокова.

Трећи меч другог полуфиналног пара на програму је сутра у Петроварадину, Војводина 021 дочекује екипу Арт Баскета.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Дешић, Катанић 16 (11ск 6ас 4укл 1блк), Милановић, Чорто (5ск 1укл). Деурић 4 (2ск 2ас), Спасовски, Јанковић 6 (2ас), Недељков 21 (2ск 4укл), Ристић, Бојовић 22 (9ск 1укл), Авлијаш 4 (4ск 4ас 3укл), Зечевић. Тренер: Драган Вуковић