Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Трио фантастико

Црвена звезда ове сезоне игра запажену улогу на свим фронтовима. Суверена доминација у домаћем шампионату, пласман у полуфинале националног купа и одличне партије на евро-сцени. За континуитет добрих игара екипе Дејана Станковића веома значајан је учинак нападачког „тројца“ – Ел Фарду Бена, Мирка Иванића и Александра Катаија који су ове сезоне заједно постигли укупно 50 голова.

Црвено-бели су у досадашњем делу сезоне укупно постигли 118 голова. У домаћем шампионату дали су 88, а у националном купу седам голова. На европским утакмицама мрежа противника се затресла 21 пут – седам у квалификацијама за Лигу шампиона и 14 у Лиги Европе. Већину погодака које су постигли Станковићеви изабраници били су плод креативности и умешности Бена, Иванића и Катаија.

Звездин офанзивац са Коморских острва и ове сезоне игра константно на високом нивоу. У домаћем првенству је на 25 утакмица постигао 10 голова уз четири асистенције. Мрежу противника у европским такмичењима погодио је шест пута, а пет пута био асистент. Недавно је постао најефикаснији странац у историји црвено-белих престигавши на тој листи Ричмонда Боаћија.

Иза Мирка Иванића је година за памћење. Момак из Бачког Јарка пружа у континуитету бриљантне партије. Постигао је 12 голова и забележио седам асистенција, од којих је свакако најважнији победоносни погодак који је недавно „уписао“ у вечитом дербију. Три гола дао је у квалификацијама за Лигу шампиона, а један у националном купу. Посебно се истакао сјајним издањем у двомечу против Милана.

Александар Катаи је у првенству био стрелац 14 пута и седам пута асистирао. Групну фазу Лиге Европе „обојио“ је сјајним партијама против Слована из Либереца и Гента, на којима је три пута „погађао мету“. Након паузе због повреде је брзо ушао у жељену форму и овог пролећа је изразито ефикасан, а последњи је забележио против ИМТ-а у националном купу.

ЕЛ ФАРДУ БЕН:

Утакмице: 36

Голови: 16

Асистенције: 9

МИРКО ИВАНИЋ:

Утакмице: 40

Голови: 16

Асистенције: 10

АЛЕКСАНДАР КАТАИ:

Утакмице: 30

Голови: 18

Асистенције: 8

 

Повезане вести

1 comment

dusan апр 16, 2021 at 19:29

pojavljuju se vesti da zvezda nece zatezati oko odlaska kataija. tesko mi je da u to poverujem jer bi to znacilo da imamo neprijatelje zvezde u upravi i da dovodjenja la pare, zandera, kanjasa, tomanea i ostalih besmislenih igraca za velike pare nije slucajno nego namerno. katai, ivanic, kanga i borjan moraju da ostanu. siguran sam da cemo od vunderkindova poput njegosa i velje, kao i iskusnih asova vukanovica, degeneka, rodica uzeti silne milione. ili mozda gresim?

Reply

Leave a Comment