Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Одржан „Отворен дан“ у Београду

Данас је у Београду са почетком од 11 часова одржан „Отворен дан“. Сви заинтересовани дечаци рођени 2011, 2012, 2013. и 2014. године су тренирала под будним оком тренера из наше Омладинске школе.

Након Зрењанина, Краљева и Шапца, тренинзи за малишане су одржани и у Београду, на теренима иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“. На догађају се укупно појавило 140 дечака (2011 – 33; 2012 – 39; 2013 – 27; 2014 – 41). Они су могли да покажу своје моторичке способности и фудбалску технику кроз полигоне који су посебно припремљени, а тренери су на тај начин утврђивали њихов таленат. Поред техничких и кондиционих провера, одиграни су мечеви између клинаца у оквиру свог годишта.

Координатор Звездине школе фудбала Владимир Цвјетићанин нагласио је задовољство организацијом четвртог по реду „Отвореног дана“.

Данашњи „Отворен дан“ је четврти по реду. Драго нам је да имамо прилику да угостимо децу из целе Србије, Републике Српске и Црне Горе, из клубова и школа фудбала. У овом узрасту је битна идентификација талента, неких карактеристика које сматрамо најважнијим у овом узрасту. Важне су нам моторичке, техничке способности, као и психолошке карактеристике. Те ствари најпре примећујемо. Веома смо задовољни одзивом који имамо на „Отвореним данима“. Организовали смо их и у нашим регионалним центрима, како бисмо се приближили талентованој деци. Тиме смо подигли ниво рада наше организације на још виши ниво. Самим тим, квантитет у броју играча се повећао. Смањујемо могућност грешке која нам се кроз историју често дешавала, а то је да нам талентована деца оду или у неки други спорт или у неке друге клубове. У плану нам је и отварање нових регионалних центара. Мало је ситуација са ковидом успорила наше планове. Све је стопирано, али верујем да ћемо у блиској будућности наставити са реализацијом тих идеја – рекао је Цвјетићанин.

Тренер дечака рођених 2011.године Славиша Шуша истакао је задовољство потенцијалом који је виђен код деце.

Већ неколико година, кроз отворене тренинге и регионалне центре, селектирамо најнадаренију децу и после тога их уводимо у Црвену звезду кроз категорије. На данашњем тренингу смо у генерацији 2011.годишта имали 33 дечака. Од тога је шест дечака прошло уводни, тј. први део отвореног тренинга. Генерално смо данас задовољни виђеним. Шест дечака су прошли тај уводни тренинг, три дечака су из Теслића, по један из Љубовије, један из Шида и један из Београда. Критеријум је фудбалски смисао који је развијен код деце, креативност у игри, наравно и моторички и функционални део. То су два основна параметра, предуслови која гледамо. После тога их кроз рад у тренажном процесу оспособљавамо да буду део Црвене звезде и буду што бољи – казао је Шуша.

Повезане вести

Leave a Comment