Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеОбавештењаФудбал

Петица растрчаних омладинаца

Јуниори Црвене звезде су савладали Вождовац на гостујућем терену у оквиру 35. кола Омладинске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића су имали инцијативу током читавог меча и константо су ређали прилике. За наш тим голове су постигли Јован Митуљикић, Никола Кнежевић, Марко Стојановић, Никола Митуљикић и Стефан Пригић.

Вождовац – Црвена звезда 1:5 (1:2)

Стадион: ,,ФК Вождовац”.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Тешић у 17. минуту за Вождовац, а Ј. Митуљикић у 13, Кнежевић у 43, М. Стојановић у 54, Н. Митуљикић у 75. и Пиргић у 88. минуту за Црвену звезду.

Вождовац: Кнежевић, Бероња(од 73. Пердув), Јевтић, Тешић, Богдановић, Ивезић, Перошевић, Грбовић, Стоисављевић(од 62. Станковић), Ткхакокхов(од 84. Радосављевић), Аврамовић(од 81. Којић).

Црвена звезда: Ћопић, Крстић, Лековић(од 77. Радојевић), Лукић, Петровић, Ћурић, Ј. Митуљикић(од 80. Пантић), Кнежевић(од 83. Пиргић), Н. Митуљикић(од 88. Лечић), М. Стојановић, Кахвић(од 86. Николашевић).

Црвено-бели су одлично ушли у меч, од самог старта су имали теренску иницијатву, а већ у другом минуту комбиновала су браћа Митуљикић, Јован је добро прошао по десној страни и упослио Николу на петерцу, али је у последњем тренутку голман ,,Змајева” сачувао мрежу. У наставку је запретила и домаћа екипа, али се истакао Ћопић са две маестралне интервенције. Играо се 13. минут када је Петровић упутио оштар центаршут, а Стојановић добро гађао главом, успео је Кнежевић да одбрани његов покушај, али је одбио лопту до Јована Митуљикића који се ,,поклонио” за 1:0. Успео је Вождовац да изједначи у 17. минуту, а гол је постигао Тешић.

Успоставила је иницијативу Црвена звезда у наставку. У 20. минуту Стојановић је упутио ударац са дистанце, али је гађао изнад пречке. Пет минута касније добро су комбиновали Кнежевић и Никола Митуљикић. Нашао се крилни нападач наше екипе у пет метара, гађао је ближи угао, али је голман Вождовца одбранио његов покушај. Затресла се пречка у 27. минуту, када је Никола Митуљикић упутио добар центаршут, а Стојановић је снажно гађао главом. Био је Кнежевић на великим мукама. Само минут касније пекид је извео Никола Митуљикић, а Кахвић је снажно ,,тукао” главом, али још једном је сачувао мрежу голман ,,Змајева”. Константо су притискали црвено-бели задњу линију Вождовца, а у 43. минуту успела је Црвена звезда да сломи отпор домаће екипе и поведе 2:1. Никола Кнежевић је упутио ,,пројектил” са око 18 метара, а њгов презимењак Андрија није могао ништа да учини како би сачува мрежу.

После нешто мирније игре на старту другог полувремена, у 53. минуту је Кахвић два пута гађао главом, једном је голман сачувао мрежу, а други пут је затресао пречку. Само минут касније у гужви је лопта дошла до Марка Стојановића, који се одлично снашао и удвостручио предност (3:1). Поново су комбиновала браћа Митуљикић у 59. минуту, а онда је Јован проиграо Кахвића, али је Кнежевић још једном одреаговао у последњем тренутку и сачувао мрежу. Могла је Црвена звезда до убедљивије предности у 68. минуту када је Ћурић добро прошао по левој страни, а онда упослио Кахвића на петерцу, нападач наше екипе се олдично снашао, али је још једном голман домаће екипе одбранио његов покушај. Играо се 75. минут када је Никола Митуљикић маестрално дриблингом избацио свог чувара, а онда снажним ударцем са бока матирао Кнежевића за 4:1. Тачку на меч ставио је Пиргић првенцем у црвено-белом дресу када је сјајним ударцем главом матирао Кнежевића за 5:1, после доброг центаршута Николашевића из корнера.

 

Повезане вести

Leave a Comment