Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Поливалентни Срнић

Велико појачање је Црвена звезда добила повратком Славољуба Срнића који је током зимског прелазног рока по трећи пут обукао дрес нашег клуба. Не само што се ради о фудбалеру који се већ доказао код нас, већ је Срнић својим доласком донео нову димензију тиму Дејана Станковића, јер је способан да покрије више позиција, ове полусезоне чак шест.

У првом мандату је само дебитовао за наш клуб, када је црвено-бели дрес обукао на мечу против ОФК Београда, а тада је на терен ушао у другом полувремену као фудбалер који се најбоље сналази на левом крилу. Када је поново дошао у Црвену звезду, код Миодрага Божовића је једнако успешно покривао обе крилне позиције, али се код Владана Милојевића усталио на десном крилу, с тим да је било мечева када је Срнић играо и у централном делу везног реда. Већ тада је наговестио поливалентност, која се код Дејана Станковића у потпуности искористила.

Срнић је у мечу против Златибора стартовао као десни бек, док је рецимо против Милана покривао позицију централног везног фудбалера. Против Спартака у Суботици је на терен ушао као леви бек, против Чукаричког као лево крило, а у мечу са Вождовцем као десно крило. Конкретно, универзалац из Шапца је ове сезоне на 18 мечева забележио три асистенције, а покривао је чак шест позиција – десни бек, леви бек, дефанзивни везни, централни везни, десно крило и лево крило.

СРНИЋЕВЕ ПОЗИЦИЈЕ:

Против Радничког у гостима (централни везни)

Против Спартака у гостима (леви бек)

Против Милана у гостима (дефанзивни везни)

Против Пролетера код куће (лево крило)

Против ТСЦ-а у гостима (десни бек, десно крило и централни везни)

Против Чукаричког код куће (централни везни и десно крило)

Против Мачве код куће (централни везни)

Против Вождовца у гостима (централни везни)

Против Младости код куће (десно крило и леви бек)

Против ИМТ-а код куће (десни бек и централни везни)

Против Напретка у гостима (дефанзивни везни)

Против Партизана код куће (централни везни)

Против Јавора у гостима (централни везни и лево крило)

The post Поливалентни Срнић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment