Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Нишка „Дизелка“ зарибала на Топчидерском брду. У недељу се исписује историја

Циљ је сада веома близу. Још само један корак је остао до онога што толико ишчекујемо, а то је финале свих финала, меч након којег се улази у историју, сусрет у којем постајеш „пуковник“ или „покојник“. Тензија пред дерби у зрењанинском „Медисону“ осећа се на сваком кораку, али пре тога пулени тренера Слободана Тасковића морали су да прескоче нишку „Дизелку“ која је у Београд дошла растеређена свих резултатских императива.

СТК Црвена звезда : СТК Желеничар Ниш 4:1

У досадашњем току сезоне две екипе су одиграле два сусрета и оба су припала црвено-белим стонотенисерима, па је самим тим наша екипа била апсолутни фаворит пред меч предпоследњег 20. кола. Улогу фаворита капитен Марко Јевтовић и остали црвено-бели момци су и испунили и сада са пуно оптимизма ишекују недељни дан „Д“. Врло брзо Црвена звезда је стигла до предности од 2:0. Мохамед Абас је максималним резултатом 3:0 у сетовима савладао Милоша Миленковића, а истим резултатом славио је и Никола Стругаревић у дуелу са Ђорђем Петровићем. У трећем сусрету искусни Мирослав Јелача је након велике борбе поражен резултатом 1:3 од Драгана Јовановића, али било какву помисао да може доћи до сензације онемогућили су Мохамед Абас и Марко Јевтовић који су обезбедили нашој екипи тријумф којим је и дефинитивно исписана позивница за недељни последњи овосезонски сусрет који уједно представља и директну борбу за шампионски пехар.

– Појединачни резултати:
М. Абас – М. Миленковић 3:0 (13:11, 11:9, 11:9)
Н. Стругаревић – Ђ. Петровић 3:0 (11:5, 11.9, 11:4)
М. Јелача – Д. Јовановић 1:3 (12:10, 3:11, 4:11, 3:11)
М. Абас – Ђ. Петровић 3:0 (11:9, 11:9, 11:8)
Н. Јевтовић – М. Миленковић 3:2 (8:11, 11:7, 9:11, 11:3, 11:5)

Све што је требало учинити кроз плеј-оф црвено-бели су и урадили. Серијом победа екипа тренера Тасковића дошла је у прилику да се у недељу 16. маја са почетком од 20 часова у Зрењанину у директном дуелу са Банатом бори за трофеј. Слободно се може рећи и поред чињенице да ће тензије бити велике да је психолошка предност ипак на нашој екипи, јер црвено-бели у Зрењанину могу само да добију, док са друге стране играчи Баната у случају пораза губе све.

До десете титуле у историји клуба, прве златне звездице изнад клупског грба, Црвену звезду дели још једна победа, или четири поена, или 12 сетова,… Ови момци то заслужују. Ови момци то могу…

Повезане вести

Leave a Comment