Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Миња Владимиров наставила жетву медаља. Запажени резултати Душице Тодоровић и Катарине Лауре Михајлов

Недавно је напунила тек 14 година, а већ две сезоне је чланица најбоље женске екипе СТК Црвена звезда. О њеном таленту који временом прелази и у истински квалитет више пута смо писали, али оно што свакако привлачи пажњу је чињеница да наша млада стонотенисерка Миња Владимиров и у појединачној конкуренцији остварује фантастичне резултате и готово да нема такмичења са којег се вратила празних руку. Тако је било и претходног викенда…

Наиме, у суботу 8. и недељу 9. маја одржано је у Алексинцу отворено првенство Стонотениског савеза централне Србије у којем су учешће узели јуниорке, јуниори, млађе кадеткиње и млађи кадети који су се такмичили у суботу, док је у недељу одржано такмичење кадеткиња и кадета. Иако по старосном узрасту и даље припада кадетској категорији Миња Владимиров у суботу 8. маја такмичила се у категорији јуниорки и освојила фантастично треће место.

Жреб је Мињу сврстао у групу „7“ где је у конкуренцији Марине Пинку (СТК Рапид Николинци) и Биљане Ђорђевић (СТК Бело Поље Сурдулица) заузела другу позицију. У осмини финала наша стонотенисерка савладала је Тамару Туркоње чланицу СТК Рапид Николинци реултатом 3:2 (7:11, 11:9, 11:5, 5:11, 11:6). Наредна рунда донела је двобој са Дуњом Вуцеља чланицом СКТ Челарево. Успешно је Миња и ту препреку пребродила славивши још једном резултатом 3:2 (5:11, 11:5, 11:9, 8:11, 11:9). У борби за велико финале наша стонотенисерка поражена је у сусрету са чланицом новосадске СТК Паноније Доре Веђелек резултатом 0:3 (3:11, 8:11, 6:11).

Миња Владимиров (СТК Црвена звезда)

Треба напоменути да су у конкуренцији јуниорки учешће на отвореном првенству у Алексинцу узеле још две чланице нашег стонотениског клуба. У групи „6“ Душица Тодоровић је освојила прву позицију у конкуренцији Светлане Сладачек (СТК Славија 96 Ковачица) и Мине Васић (СТК Стони Ниш). У наставку такмичења Душица је била боља од Наталије Поповић максималним резултатом 3:0, да би у другој елиминационој рунди поражена од Доре Веђелек (СТК Панонија Нови Сад) резултатом 0:3.

И Катарина Лаура Михајлов је кроз групу „5“ у којој се такмичила са Саром Радак (СТК Панонија Нови Сад) и Анђелом Ивашковић (СТК Нови Сад) изборила пласман у наставак такмичења, али је већ у осмини финала поражена од Ленке Николић чланице СТК Спин СД из Смедерева чиме је окончала такмичење.

Свакако све три младе чланице СТК Црвена звезда оствариле су запажене резултате и сви у нашем клубу морају бити задовољни оним што су пружиле на отвореном првенству СТЦС у Алексинцу.

Повезане вести

Leave a Comment