Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Напред момци, куцнуо је час…

Био је месец новембар претходне године, стонотенисери Црвене звезде учествовали су на једном од бројних суперлигашких турнира, с’обзиром да је први део лигашког такмичења за сезону 2020/21 услед пандемије вируса COVID-19 конципиран на потпуно другачији начин, начин који је до сада непримењен у нашем стонотениском спорту. У Банатском Карађорђеву, насељу насталом тек двадесетих година прошлог века у којем су свој дом превасходно нашле породице ратних ветерана и добровољаца са солунског фронта, а које је изграђено по плановима двојице француских архитеката-официра на захтев Краља Александра I Карађорђевића на имању грофа Чекоњића, снаге су одмерили вечити ривали Црвена звезда и Партизан. Била је то девета рунда суперлигашког такмичења у којој је можда и неочекивано велики ривал предвођен шпанским интернационалцем Марком Дураном однео убедљиву победу резултатом 4:1.

Иако је наведени сусрет, односно његов крајњи исход тешко пао свима у клубу, са ове временске дистанце можда би могло да се каже да је управо тај пораз представљао и прекретницу и да су сви у екипи управо након тог меча збили редове и свима, а превасходно себи, показали да желе, да хоће и што је најважније да могу да стигну до онога што толико сви желимо. Било је потпуно јасно да наведени пораз не мења ништа. Да је резултат био и другачији, поново би пут до трофеја водио преко свих победа у преосталим мечевима до краја сезоне. Можда несвесно, а можда и не, то ће остати свима нама вечита мистерија, почели смо са одбројавањем. Увек смо кроз текстове на овом порталу истицали да је до циља остало још 11 победа у исто толико мечева, па десет, па девет,… Неко би можда помислио да је такво размишљање уносило додатни притисак у екипу, али на против, управо смо тиме желели да свима у клубу скинемо терет са леђа и истакнемо како је само први наредни дуел најважнији и како не треба ни у ком случају размишљати о противнику који се у том моменту „шепурио“ са лидерске позиције имајући на свом конту два тријумфа више.

И шта су урадили црвено-бели стонотенисери?

Екипа тренера Слободана Тасковића и капитена Марка Јевтовића направила је невероватан низ од седам тријумфа и не само да су наши момци редом побеђивали, већ су противнике остављали у потпуно инфериорном положају не препуштајући им нити један сет. Морал је растао, вера је била све већа и у таквом расположењу дочекан је 18. март датум који је од раније пројектован као кључни. Зрењанинци су у дворану на нашем највећем стадиону стигли са идејом да већ те мартовске вечери пригрле трофеј. Међутим, Марко, Жолт и Никола су имали другачије планове. Никола је донео предност, коју је Карваљо анулирао. Затим је Жолт ступио на сцену, два пута враћао предност нашој екипи, али су поново Карваљо и Мајсторовић поравнавали резултат. Уследила је права драма, кулминација све лепоте стонотениског спорта, а ми смо били мирни. Знали смо да је дубл управо оно што би се кошаркашком терминологијом назвало зицером. Дешава се да се и зицер промаши, али у одлучујућем тренутку то није опција. Срце је вукло, рука није задрхтала и Јевтовић и Пете су донели неописиву радост. Лидер и шампион је савладан, испраћен кући без бодова и већ тада смо се најавили да у град на Бегеју, у госте одлазимо само са једним циљем да дарове донесемо кући у Београд.

Управо је тај дан и дошао. Недеља 16. мај коначно је дан након којег ће све бити јасно. Назад нема и само поглед напред, напред у велику победу, јер ви не улазите у борбу гледајући јачину противника, већ бранећи величину светиње чији сте део. Очи звездашке јавности сутра ће бити усмерене само на вас, на вас који сте већ сада наши шампиони.

А када се врата дворане „Медисон“ сутра после 22 часа затворе најважније ће бити да ви сами пред собом будете задовољни оним што сте пружили, а то ће бити довољно и за оно што сви ми толико желимо и о чему сањамо. Нека дан касније клупски челници буду приморани и да званично мењају грб СТК Црвена звезда…

– Супер лига Србије, плеј-оф – последње 21. коло:
СТК Банат Зрењанин – СТК Црвена звезда
Дворана: „Медисон“, Зрењанин
Датум: Недеља, 16. мај
Почетак: 20 часова

Београдом нека се проломи звук свих звона којима ће град поздравити своје нове црвено-беле шампионе.

Повезане вести

1 comment

Zvezda ooo ♥ мај 16, 2021 at 23:34

ČESTITKE NA UBEDLJIVOJ POBEDI I NOVOJ TITULI

Reply

Leave a Comment