Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Филип Човић најавио завршетак играчке каријере

Kошаркаш ФМП-а и некадашњи члан Црвене звезде Филип Човић објавио је да завршава каријеру.

– „Искрено, мислим да бих могао да одиграм још неколико сезона, и то на високом нивоу, али сам још на крају прошле сезоне одлучио када ће бити крај, време је да се опростим. Од осме године сам у кошарци, сада има 32 и желео бих мало да се посветим породици и неким другим стварима које нису уско повезане са тереном. Једноставно мислим да је било доста“, рекао је Филип Човић за „Meridian sport“.

Током читаве каријере носио са притиском због свог презимена, иако је на терену пружао увек максимум и био један од најзаслужнији за титулу Црвене звезде у регионалној АБА лиги 2019. године.

– „Ја се не стидим презимена које носим. Баш напротив, поносим се са свим што је Небојша (Небојша Човић) урадио и трудим се да се, на неки начин, искључим из тих прича. Од малих ногу сам морао да се научим да се изборим са притиском и мислим да је једини кључ успеха да се концентришеш на своје обавезе и да не слушаш шта други причају“, каже Човић и додаје:

– „То, наравно, није лако, и лагао бих када бих рекао да нисам имао тешке моменте, али са друге стране навикао сам да се носим са притиском, јер само тако сам могао да наставим нормално да функционишем. Мислим да је једна од важнијих ствари што не поседујем друштвене мреже“, рекао је Човић.

Током своје професионалне каријере Филип Човић је чак три пута био члан екипе ФМП-а. Дрес екипе из Железника носио је од 2006. до 2011. године, затим од 2013. до 2018, а трећи пут члан „Пантера“ постао је фебруара 2020. године. Са екипом из Железника освојио је трофеј у Купу Радивоја Кораћа 2007. године. Дрес нашег клуба носио је током 2011. и 2012. године, а на Мали Калемегдан вратио се 2018. да би као што је већ речено фебруара претходне године поново обукао дрес ФМП-а. Поред ова два наведена клуба Човић је бранио боје још два клуба и то током 2013. године. Тада је прво понео дрес новосадске Војводине Србијагас, да би од августа до децембра исте године наступао за грчки К.А.О.Д. из Драме што је уједно и његов једини инострани клуб током играчке каријере. Поред националног купа освојеног са екипом иу Железника Филип Човић је у дресу Црвене звезде освојио укупно четири трофеја. Првенство Србије освојио је 2018. и 2019. године, регионалну АБА лигу 2019. године, а АБА Суперкуп 2018. године.

Повезане вести

Leave a Comment