Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Лојд се уписао у клупску историју. Већ је постигао 1.000 поена у једној сезони

Некако у сенци свих скандалозних судијских догађања која су се одиграла у четвртом сусрету финалне серије овосезонске регионалне АБА ј.т.д. лиге у Подгорици, прошао је податак који спада у ред оних који се уписују у анале нашег кошаркашког клуба. Наиме, управо током наведеног сусрета један наш кошаркаш своје име златним словима је уписао у историју КК Црвена звезда.

Амерички кошаркаш Џордан Лојд током наведеног сусрета убацио је 23 поена чиме је превазишао магичну бројку од 1.000 и више поена постигнутих у само једној сезони. Двадессетседмогодишњи кошаркаш које је претходног лета на Мали Калемегдан стигао из редова шпанске Валенсије тренутно се налази на коти од 1.011 поена постигнутих на 61. одиграном сусрету. Он је до сада у оквиру Евролиге на 29 мечева забележио 502 поена, у оквиру домаћег Купа Радивоја Кораћа на три сусрета постигао је 44 поена, док у регионалном такмичењу за сада на 29 мечева има 465 поена. Сасвим је јасно да би овај учинак био и импресивнији да Лојд током сезоне није имао проблема са вирусом COVID-19.

Џордан Лојд је тек други кошаркаш црвено-белих који је у оквиру једне сезоне постигао 1.000+ поена. У сезони 2017/18 Тејлор Рочести је на 78 одиграних мечева остварио скор од 1.036 поена. С`обзиром да Лојд испред себе има мајсторицу финала АБА лиге, као и плеј-оф домаће Супер лиге, сасвим је јасно да ће надвисити резултат Тејлора Рочестија оствареног пре три сезоне.

Честитамо Џордану Лојду на запаженом остварењу.

Повезане вести

Leave a Comment