Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Креће домаћи плеј-оф. Звезда у два дана игра два меча са Златибором

Кошаркаши Црвене звезде мтс синоћ су у београдском храму кошарке, дворани „лександар Николић“ савладали подгоричку Будућност ВОЛИ у мајсторици финала регионалне АБА ј.т.д. лиге резултатом 67:60 чиме су остварили и примарни овосезонски циљ, а то је обезбеђивање новог учешћа у евролигашком каравану наредне сезоне. Нешто мање од 43 сата након завршетка овог сусрета пулени тренера Дејана Радоњића мораће поново да истрче на паркет.

Већ у недељу 30. маја црвено-бели крећу у одбрану трофеја у националном шампионату који су освојили 2019. године, а мора се и овом приликом напоменути да услед добро познате здравствене ситуације домаћи шампионат за сезону 2019/20 није био одигран. У актуелној сезони српски суперлигашки караван биће скраћем. Неће се играти лигашки систем, већ осам екипа на основу пласмана у АБА лиги и КЛС-у одмах креће у плеј-оф борбе. Као најбоља екипа у лигашком делу регионалног такмичења Црвена звезда ће за противника у четвртфиналу плеј-офа имати екипу Златибора из Чајетине, а серија се игра на два добијена меча по принципу 1-1-1.

Екипа Златибора такмичење у оквиру КЛС-а завршила је на трећој позицији са скором од 19 победа и 11 пораза. Две екипе су до сада одиграле четири званична сусрета. У сезони 2017/18 Црвена звезда је предвођена тренером Миленком Топићем славила у Београду са убедљивих 102:64, док је у хали Спортског центра „Чајетина“ наш клуб остварио тријумф резултатом 89:75. Годину дана касније екипа коју је тада водио тренер Милан Томић такође је остварила два тријумфа резултатима 83:57 у Београду и 82:68 у Чајетини.

Као што је већ речено први сусрет четвртфиналне серије плеј-офа између Црвене звезде мтс и Златибора из Чајетине игра се у дворани „Александар Николић“ у недељу 30. маја са почетком од 17 часова, а посебна прича је чињеница да се други меч игра дан касније у пенедељак 31. маја у Чајетини са почетком од 18 часова. Надамо се да ће наша екипа ову четвртфиналну серију и поред надљудских напора којима су играчи изложени успети да оконча након два меча, а нагласићемо да није познат датум одигравања евентуалне мајсторице.

Иначе, већ је познат противник наше екипе у полуфиналној серији. То је екипа чачанског Борца која је у четвртфиналу изненадила фаворизовани ФМП победивши у два меча резултатима 77:67 у Београду и 92:85 у Чачку.

Повезане вести

Leave a Comment